To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2016-11-25
Ogłoszenie nr 351867 - 2016 z dnia 2016-11-25 r.
Suwałki: Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 340879
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach, krajowy numer identyfikacyjny
29334400000, ul.
ul. gen. Kazimierza Pułaskiego
66,
16400
Suwałki, państwo
Polska, woj.
podlaskie, tel.
0-87 5628500, faks
0-87 5628507, e-mail
dps_kalina@mgmnet.pl
Adres strony internetowej (URL): www.dpskalina.suwalki.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów dokonywana przez Wykonawcę trzy razy w tygodniu do godz. 1000 lub wg. potrzeb Zamawiającego, zaś dostawa mleka odbywać będzie się codziennie przez sześć dni w tygodniu (poniedziałek - sobota) do godziny 0700. Produkty mleczarskie i tłuszcze będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 1500 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzu cenowym. Część I - Mleko Lp. Nazwa asortymentu Rozpiętość gramatury opakowania Ilość w l i kg 1. Mleko spożywcze pasteryzowane 2% w butelce plastikowej. W uzasadnionych przypadkach po uprzednim zgłoszeniu Zamawiający będzie zamawiał mleko w kartonach (dostawy na dni świąteczne itp.) Ciecz jednorodna o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białym. Zapach i smak - bez obcych posmaków i zapachów. 1 l 40 000 l Część II - Produkty mleczarskie i tłuszcze Lp. Nazwa asortymentu Rozpiętość gramatury opakowania Ilość w l i kg 1. Śmietana 18% Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak i zapach - lekko czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie, homogenizowana, zawiesista. 0,20- 0,4 l 800 l 2. Śmietana 12% Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak i zapach - lekko czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolita w całej masie, homogenizowana, zawiesista. 0,20- 0,4 l 150 l 3. Śmietanka słodka 30% Produkt mleczny w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym. Płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki, barwy jednolitej i jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko słodki, lekki zapach i posmak, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Płynna, jednolita w całej masie; bez grudek tłuszczu, lekko zawiesista. 0,20 - 0,4 l 50 l 4. Ser biały chudy Wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Barwa biała do lekko kremowej. 0,20 - 1 kg 100 kg 5. Ser biały półtłusty - klinek, kostka Wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak i zapach - czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji. Barwa biała do lekko kremowej. 0,20 - 1 kg 800 kg 6. Ser żółty twardy typu gouda, podlaski, suwalski lub równoważny O kształcie blokowym, skóra gładka, mocna, pokryta parafina lub folią ściśle przylegająca do skórki, miąższ elastyczny, jednolity w całym serze. Barwa naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie. Smak i zapach delikatny, łagodny, aromatyczny. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapach, zmiana barwy, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia. 0,50 - 3 kg 500 kg 7. Ser żółty typu Salami lub równoważny O kształcie walca, skóra gładka, mocna, pokryta parafina lub folią ściśle przylegająca do skórki, miąższ elastyczny, jednolity w całym serze. Barwa naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie. Smak i zapach delikatny, łagodny, aromatyczny. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapach, zmiana barwy, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia. 1 - 2 kg 100 kg 8. Ser żółty wędzony O kształcie blokowym lub walca, skóra mocna, pokryta parafina lub folią ściśle przylegająca do skórki, miąższ elastyczny, jednolity w całym serze. Barwa naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie. Smak i zapach- delikatny posmak wędzenia, łagodny, aromatyczny. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapach, zmiana barwy, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia. 1 - 2 kg 100 kg 9. Serki topione kremowe typu Hochland lub równoważne, co najmniej 3 smaki Opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone. Kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka. Dopuszcza się nieznaczne odchylenia od regularnego kształtu oraz lekkie odciśnięcia spowodowane opakowaniem zewnętrznym. Barwa i konsystencja jednolita, bez ziarnistości, smarowna, dopuszcza się nieliczne oczka pochodzenia nie fermentacyjnego. Smak i zapach charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia. 0,1 kg 500 kg 10. Serki topione pakowane po 8 szt. typu Hochland lub równoważne, co najmniej 3 smaki Opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone. Kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka. Dopuszcza się nieznaczne odchylenia od regularnego kształtu oraz lekkie odciśnięcia spowodowane opakowaniem zewnętrznym. Barwa i konsystencja jednolita, bez ziarnistości, smarowna, dopuszcza się nieliczne oczka pochodzenia nie fermentacyjnego. Smak i zapach charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser topiony, ze swoistym posmakiem topienia. 0,20 kg opakowanie 70 kg 11. Serki wiejskie Naturalny, bez konserwantów i innych dodatków składający się z delikatnych ziaren twarożku zanurzonych w słodkiej śmietance. 0,135 - 0,2 kg 520 kg 12. Serki homogenizowane co najmniej 2 smaki (owocowe) Wyprodukowany z mleka, białka mleka, śmietanki, kultur bakterii mlekowych. Produkt jednorodny, barwy odpowiadającej smakowi. Smak czysty, słodki, lekki zapach i posmak, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Jednolita w całej masie. 0,125 - 0,150 kg 100 kg 13. Serki homogenizowane waniliowe Wyprodukowany z mleka, białka mleka, śmietanki, kultur bakterii mlekowych. Produkt jednorodny, barwy odpowiadającej białej do kremowej. Smak czysty, słodki, lekki zapach i posmak, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Jednolita w całej masie. 0,125 - 0,150 kg 1120 kg 14. Jogurt naturalny Wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, skrzep jednolity, zwarty. Barwa biała do lekko kremowej. 0,150 - 0,2 kg 1200 kg 15. Jogurty owocowe, co najmniej 2 smaki Wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, skrzep jednolity, zwarty. Barwa odpowiadająca smakowi. 0,125 - 0,180 kg 1200 kg 16. Kefir Napój wyprodukowany z mleka pasteryzowanego o określonej zawartości tłuszczu, poddanego fermentacji. Płyn jednolity z pęcherzykami dwutlenku węgla lub bez pęcherzyków, dopuszcza się lekkie wydzielenie serwatki. Barwa biała z odcieniem lekko kremowym. Smak i zapach lekko kwaśny do kwaśnego; charakterystyczny dla kefiru - lekko drożdżowy. 0,150 - 0,180 kg 20 kg 17. Jogurt typu Activia lub równoważny Wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, skrzep jednolity, zwarty. Barwa odpowiadająca smakowi. 0,120 - 0,180 kg 30 kg 18. Jogurt kremowy biszkoptowy Wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, jednolity, zwarty o masie kremowej, puszystej . Barwa odpowiadająca smakowi. 0,120-0,180 kg 50 kg 19. Masło śmietankowe powyżej 75 % zawartości tłuszczu mlecznego. Produkt wysokotłuszczowy otrzymany wyłącznie z mleka krowiego. Jednostka starannie uformowana, barwa jednolita, powierzchnia gładka, sucha, Konsystencja jednolita, zwarta, smarowna, dopuszcza się lekko twardą, mazistą. Smak - lekki posmak pasteryzacji, lekko tłuszczowy. 0,2 - 0,25 kg 750 kg 20. Serki typu Danio Danone lub równoważne Wyprodukowany z mleka, białka mleka, śmietanki, kultur bakterii mlekowych. Produkt jednorodny, barwy odpowiadającej białej do kremowej. Smak czysty, słodki, lekki zapach i posmak, niedopuszczalny smak i zapach obcy z wyjątkiem lekkiego zapachu i posmaku pasteryzacji. Jednolita w całej masie. 0,110 - 0,180 kg 260 kg 21. Serek typu włoskiego Capri lub równoważny Wyprodukowany z serwatki oraz z mleka pasteryzowanego. Kształt kulisty. Kolor biały do kremowego. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapach, zmiana barwy, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia. ok. 0,25 kg 100 kg 22. Mix tłuszczowy typu Masmix do smarowania 65 % (w tym tłuszcz roślinny 53 %, tłuszcz mleczny 12 %) lub równoważny 0,225 - 0,50 kg 150 kg 23. Kremowe serki do smarowania pieczywa/chleba typu serki kanapkowe lub równoważne, co najmniej trzy smaki. Wyprodukowany z maślanki oraz śmietanki krowiej. Dopuszcza się lekkie wydzielanie serwatki. Barwa odpowiednia dla smaku. 0,125 - 0,200 kg 30 kg 24. Serki Hochland typu Almette do smarowania pieczywa lub równoważne co najmniej 3 smaki. Wyprodukowany z sera twarogowego i odtłuszczonego mleka w proszku. Barwa biała z dodatkami odpowiadającymi smakowi serka. Konsystencja puszysta, łatwa do smarowania. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapach, zmiana barwy, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia. 0,150 -0,200 kg 30 kg 25. Jogurt do picia w butelce co najmniej 3 smaki Napój wyprodukowany z mleka znormalizowanego, zagęszczonego przez dodatek odtłuszczonego mleka w proszku lub odparowanie części wody, poddanego procesowi pasteryzacji, konsystencja płynna. Barwa odpowiadająca smakowi 0,150 - 0,40 kg 30 kg 26. Deser mleczny, co najmniej trzy smaki, np. czekoladowy, śmietankowy, orzechowy itp., Konsystencja jednolita satynowa, z bitą śmietaną na wierchu. Słodki. 0,150 - 0,200 kg 20 kg 27. Olej rzepakowy typu Kujawski lub równoważny. Olej otrzymany z surowego oleju rzepakowego, który został poddany procesom rafinacyjnym. 900 ml - 3 l 970 l 28. Masło roślinne typu słynne lub równoważne w plastikowym pojemniku Świeże, o właściwej barwie i konsystencji, smak i zapach swoisty. 250 g - 500 g 1300 kg 29. Margaryna do pieczenia Świeża, o właściwej barwie i konsystencji smarownej, smak i zapach swoisty. 200 g - 250 g 10 kg
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
II.5) Główny Kod CPV:
15500000-3
Dodatkowe kody CPV:
15512000-0,
15400000-2
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 | NAZWA: Mleko |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25/11/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT67428.57 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej oferty/wartość umowy 70800 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 2 | NAZWA: Produkty mleczarskie i tłuszcze |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25/11/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT83767.14 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0 IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 87959.10 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z SUWAŁK
- Zakup komputerów poleasingowych, monitorów, oprogramowania - pakiety biurowe na potrzeby Szpitala wojewódzkiego im. dr Ludwika Rydygiera w Suwałkach
- Opracowanie dokumentacji technicznej rozbudowy infrastruktury w budynku Zespołu Szkół Technicznych przy ulicy Sejneńskiej 35 w Suwałkach.
- "Zakup sprzętu do utrzymania dróg w mieście Suwałki" - dostawa samochodu ciężarowego - wywrotki"
- "Zakup sprzętu do utrzymania dróg w mieście Suwałki" -dostawa posypywarki i pługa odśnieżnego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Żłobka Miejskiego w Suwałkach
- Opracowanie koncepcji oraz dokumentacji projektowej budowy ciągów pieszo-rowerowych wzdłuż ulic wojewódzkich na terenie Miasta Suwałki - 2 części
więcej: przetargi w Suwałkach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.