eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › dostawa różnych produktów spożyeczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-05

Olsztyn: dostawa różnych produktów spożyeczych
Numer ogłoszenia: 351273 - 2008; data zamieszczenia: 05.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych , ul. Bałtycka 37A, 10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5275191, faks 089 5226970.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zset.olsztyn.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa różnych produktów spożyeczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 15800000-6 różne produkty spożywcze i 15600000-4 produkty z przemiału ziarna (część I) 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty (część II) 15331170-9 owoce i warzywa przetworzone MROŻONKI (część III).

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: VII opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. Wykonawcy ubiegający się o zamówienie publiczne muszą spełniać niżej wymienione warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności w zakresie odpowiadającym profilowi zamówienia, zgodnie z wymogami ustawowymi. W celu potwierdzenia spełniania niniejszego warunku Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 1-3 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych , 3) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 4) Wdrażają lub stosują system HACCP z elementami GMP/GHP, jeżeli wymagają tego odrębne przepisy 5) Posiadają aktualną decyzję administracyjną wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazdy do transportu żywności. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego warunki , 2 ,5 muszą być spełnione łącznie przez Wykonawców; warunki 1,3, 4 muszą być spełnione przez każdego Wykonawcę. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły: (spełnia - nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach złożonych przez Wykonawcę.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz ofertowy - druk (OFERTA) (wg załączonego wzoru załącznik nr 1) wraz z formularzem asortymentowo-cenowym(załącznik nr 5), Druk oferta i formularz asortymentowo-cenowy(załącznik nr 1 i 5) Wykonawcy składają oddzielnie dla każdej części zamówienia. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, przedstawiające aktualny stan faktyczny i prawny potwierdzające, że zakres działalności Wykonawcy odpowiada profilowi zamówienia, tj. w przypadku: 1) spółek prawa handlowego, przedsiębiorstw, spółdzielni i innych podmiotów zarejestrowanych w sądzie - odpis z rejestru sądowego (KRS), 2) spółek cywilnych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej (dotyczy każdego ze wspólników będących przedsiębiorcami ) 3) osób fizycznych - zaświadczenie o wpisie do ewidencji o działalności gospodarczej. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę.Dokument potwierdzający prawo osoby podpisującej ofertę do występowania w imieniu firmy jeżeli nie wynika to bezpośrednio z dokumentów rejestrowych. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie.Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych - wg zał. nr 2 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie zamówienia publicznego, wyżej wymieniony dokument musi być złożony przez każdego Wykonawcę. 3. Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzaniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP wg pkt. VIII.4 SIWZ. 4. Oświadczenie Wykonawcy , że środek transportu, którym będzie przewożona żywność posiada odpowiednią decyzję /opinię Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą pojazd Wykonawcy do wykonywania usługi w zakresie transportu żywności , potwierdzającą Wyposażenie w miernik temperatury, lub opinia PIS w postaci kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 5. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w złożonej ofercie części zamówienia, którą zamierza powierzyć podwykonawcy w formie oświadczenia. W przypadku nie wskazania części zamówienia , która ma być realizowana przez podwykonawcę Zamawiający uzna, że całość zamówienia będzie wykonana przez Wykonawcę osobiście. 6. Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub którzy nie złożyli pełnomocnictw , albo którzy złożyli wymagane dokumenty i oświadczenia zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa , do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu nie później niż w dniu w którym upłynął termin składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zset.olsztyn.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 10-144 Olsztyn Bałtycka 37A.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2008 godzina 11:00, miejsce: j.w. sekretariat szkoły.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 15800000-6 różne produkty spożywcze i 15600000-4 produkty z przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15800000-6 różne produkty spożywcze i 15600000-4 produkty z przemiału ziarna (część I) NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM BEZ CZEKOLADY Szt. 4000 WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM W CZEKOLADZIE Szt. 3000 CZEKOLADA PEŁNOMLECZNA Szt. 800 WAFELKI B/CZ PRZEKŁADANE KREMEM Szt. 2000 BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE Szt. 2250 BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE szt 2250 PIERNICZKI W CZEKOLADZIE Z MARMOLADĄ Szt. 1320 HERBATNIKI Szt. 3000 mieszanka cukierków w polewie czekoladowej szt 250 orzechy ziemne szt 250 galaretki w cukrze szt 500 KAKAO Szt. 200 ryż długoziarnisty KG 300 kasza kukurydziana KG 40 kasza gryczana KG 40 RYŻ ŁUSKANY KG 150 MĄKA PSZENNA KG 1000 MĄKA PSZENNA KG 100 MĄKA ZIEMNIACZANA KG 80 KASZA JĘCZMIENNA KG 100 PŁATKI KUKURUDZIANE SZT 240 PŁATKI KUKURYDZIANE SZT 50 PŁATKI OWSIANE SZT 80 PŁATKI JĘCZMIENNE SZT 100 PŁATKI RYŻOWE SZT 80 CUKIER BIAŁY Kg 3000 KAWA INKA Szt. 80 SÓL Kg 480 MAJONEZ Szt. 300 MAJONEZ Szt. 30 MUSZTARDA Kg 80 MIÓD Szt. 5000 HERBATA Szt. 1300 KISIEL kg 80 BUDYŃ kg 12 ŻELATYNA SPOŻYWCZA kg 4 GALARETKA kg 100 CUKIER WANILIOWY Opak. 10 LIŚĆ LAUROWY Op. 15 ZIELE ANGIELSKIE Op. 4 koperek suszony kg 1 natka pietruszki suszona KG 1,5 CUKIER PUDER kg 10 MAJERANEK Op. 15 CZOSNEK GRANULOWANY Op. 10 PIEPRZ MIELONY Op. 20 PAPRYKA MIELONA OSTRA Op. 4 PAPRYKA MIELONA SŁODKA Op. 4 KWASEK CYTRYNOWY Op. 20 PRZYPRAWA DO POTRAW Szt. 120 MAKARON GWIAZDKI kg 100 MAKARON ŚWIDERKI kg 200 MAKARON kolanka kg 20 MAKARON NITKI kg 80 MAKARON ZACIERKA kg 100 MAKARON SPAGETTI kg 180 OLEJ SPOŻYWCZY Litr 200 PASZTET PODLASKI Szt. 4000 PASZTET PODLASKI Szt. 120 gulasz angielski Szt. 100 delikat do drobiu Szt. 24 aroma mix do potraw chińskich Szt. 8 sos sałatkowy Szt. 20 sos do spagetti Szt. 24 tłuszcz do pieca konwekcyjnego Szt. 10 ZUPA ŻUREK kg 24.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty (część II) NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ NAPÓJ POMARAŃCZOWY Szt. 4000 NAPÓJ JABŁKOWY Szt. 2000 MIESZANKA SOKÓW NIESKONCENTROWANYCH Szt. 300 FASOLA CZERWONA KONSERW. Szt. 20 GROSZEK KONSERW. Szt. 450 PAPRYKA KONSERWOWA Szt. 90 KETCHUP - PIKANTNY SOS POMIDOROWY kg 350 KONCENTRAT POMIDOROWY kg 250 MARMOLADA WIELOOWOCOWA TWARDA kg 120 DŻEM NISKOSŁODZONY kg 300 OGÓRKI KONSERWOWE Szt. 200 KUKURYDZA KONSERWOWA Szt. 200 SUSZ OWOCOWY WIGILIJNY Kg 4 CHRZAN TARTY Szt. 60 ĆWIKŁA Z CHRZANEM Szt. 60 SOK POMIDOROWY Szt. 60 RODZYNKI Kg 1 MAK NIEBIESKI Kg 2 KONCENTRAT BARSZCZU CZERWONEGO Szt. 60 dżem owocowy Szt. 190 sok wielowarzywny l 480 sok marchwiowy l 480 sok marchew-jabłko-brzoskwinia, marchew-jabłko-malina, marchew-jabłko-pomarańcza l 480 sok pomidorowy l 300 woda mineralna l 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: 15331170-9 owoce i warzywa przetworzone MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 15331170-9 owoce i warzywa przetworzone MROŻONKI (część III) NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ WIŚNIE MROŻONE Kg 30 TRUSKAWKA MROŻONA Kg 60 MIESZANKA OWOCOWA MROŻONA Kg 500 MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA Kg 200 MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA K 100 KALAFIOR MROŻONY Kg 200 brokuły mrożone kg 20 papryka mrożona Kg 50 fasolka szparagowa mrożona kg 120 włoszczyzna mrożona kg 50 frytki mrożone kg 480.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.