eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › Dostawa artykułów spożywczych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-10-20

Piła: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 348916 - 2014; data zamieszczenia: 20.10.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 277750 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny w Pile, ul. Rydygiera 1, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 2106207, faks (067) 212 40 85.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 2.1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa artykułów spożywczych różnych, artykułów spożywczych sypkich, przetworów warzywno - owocowych, mrożonek warzywno - owocowych, pieczywa oraz drobiu świeżego i jaj. 2.2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 4 zadania według następującego asortymentu: 2.2.1. artykuły spożywcze różne, sypkie, soki, chlebek ryżowy bezglutenowy, przyprawy, makaron, przyprawy. 2.2.2. Dostarczone artykuły spożywcze, artykuły sypkie, przetwory warzywno-owocowe oraz mrożonki warzywne powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi. 2.2.3. Dostarczone produkty żywnościowe powinny posiadać, co najmniej 12-miesieczny okres przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy. 2.2.4. Dostarczone produkty żywnościowe powinny posiadać następujące wymogi jakościowe: a) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia, konsystencja sypka, bez grudek, niezlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna, b) smak charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, c) zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny bez obcych zapachów, d) właściwości fizykochemiczne i biologiczne bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych, e) torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne, f) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. 2.2.5. Przyjęcie partii przedmiotu umowy będzie się odbywało zgodnie z procedurą określona w dokumentacji sanitarnej, wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP). 2.2.6. Przedmiot umowy będzie dostarczany w opakowaniach zbiorczych, odpowiednio posortowany i zabezpieczony przed uszkodzeniem, w warunkach temperaturowych zalecanych przez producenta oraz czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy. 2.2.7. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do magazynu Działu Żywienia Szpitala Specjalistycznego w Pile w godzinach jego pracy tj.: od poniedziałku do piątku do godziny 1300. 2.3. Mrożonki warzywne oraz ryby mrożone. 2.3.1. Dostarczone mrożonki warzywne oraz ryby powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi. 2.3.2. Dostarczone mrożonki powinny posiadać, co najmniej 12-miesieczny okres przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy. 2.3.3. Dostarczone mrożonki powinny posiadać następujące wymogi jakościowe: a) smak charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, b) zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny bez obcych zapachów, c) właściwości fizykochemiczne i biologiczne bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych, 2.3.4. Przyjęcie partii przedmiotu umowy będzie się odbywało zgodnie z procedurą określona w dokumentacji sanitarnej, wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP). 2.3.5. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do magazynu Działu Żywienia Szpitala Specjalistycznego w Pile w godzinach jego pracy tj.: od poniedziałku do piątku do godziny 1300. 2.4. Dostawa pieczywa. 2.4.1. Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa pieczywa wraz z dniami wolnymi od pracy do godziny 6:30, a w miarę potrzeb także dwa razy dziennie. 2.4.2. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie do Działu Żywienia Szpitala w Pile codziennie łącznie z dniami wolnymi od pracy. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia własnym transportem, na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami HACCP. 2.5. Dostawa świeżego drobiu oraz jaj. 2.5.1. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie do magazynu Działu Żywienia Szpitala Specjalistycznego w Pile. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia własnym transportem, na własny koszt i ryzyko dwa razy w tygodniu w godz. 630 do 1300 za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. 2.5.2. Przyjęcie partii przedmiotu umowy będzie się odbywało zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej, wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP). 2.6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z podanymi ilościami zawiera załącznik nr 2 do SIWZ..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 03.11.00.00 - Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.87.11.00 - Ocet i substytuty octu 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.33.80 - Płatki owsiane 15.83.12.00 - Cukier biały 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.33.11.30 - Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 03.31.10.00 - Ryby 15.81.11.00 - Chleb 15.81.10.00 - Pieczywo 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.20.00 - Drób 03.14.25.00 - Jaja .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Różne artykuły spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.09.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Unima Sp. z o.o. w Warszawie Hurtownia Art. Spozywczych, ul. Zdrojowa 4, 65-142 Zielona Góra, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 77403,65 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 77047,24

  • Oferta z najniższą ceną: 77047,24 / Oferta z najwyższą ceną: 77445,20

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Dostawa warzyw mrożonych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.09.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Nordis Chłodnie Polskie Sp.z o.o., ul. Zimna 1A, 65-707 Zielona Góra, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26944,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21747,71

  • Oferta z najniższą ceną: 21747,71 / Oferta z najwyższą ceną: 28752,68

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Dostawa pieczywa

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.09.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Produkcyjno Handlowa Rarytas Grzegorz Kurzajczyk, ul. Polna 11, 64-920 Piła, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 51757,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 51958,61

  • Oferta z najniższą ceną: 51958,61 / Oferta z najwyższą ceną: 56095,79

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Dostawa drobiu

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.09.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Centrum Mięsne Drobimax II Sp. z o.o. Sp. K., ul. Budowlana 4, 88-100 Inowrocław, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 62330,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 62277,08

  • Oferta z najniższą ceną: 62277,08 / Oferta z najwyższą ceną: 62277,08

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.