eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krośniewice › Dostawę obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krośniewicach, ul. Poznańska 15, w 2009 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-03

Krośniewice: Dostawę obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krośniewicach, ul. Poznańska 15, w 2009 roku.
Numer ogłoszenia: 347731 - 2008; data zamieszczenia: 03.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 1 w Krośniewicach , ul. Poznańska 15, 99-340 Krośniewice, woj. łódzkie, tel. 024 2523009, faks 024 2523027.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1krosniewice.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawę obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krośniewicach, ul. Poznańska 15, w 2009 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowozy jednodaniowych obiadów tj. zupa z wkładką lub drugie danie z surówką, w liczbie ogółem ok. 26.520 /ok. 120 posiłków dziennie przez ok. 221 dni/, przeznaczonych na dożywianie uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1 w Krośniewicach, w dni pracujące dla szkół w 2009 roku. 1. Obiady muszą być przygotowane zgodnie z zaleceniami i normami Instytutu Żywności i Żywienia i spełniać następujące warunki: - rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. - w tygodniu powinna być dostarczana 3 razy zupa z wkładką i 2 razy drugie danie z surówką. 2. Obiady maja być dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach spełniających wymagania sanitarno - higieniczne, własnym transportem Wykonawcy do siedziby Zamawiającego - Szkoła Podstawowa Nr 1 w Krośniewicach, przy ul. Poznańskiej 5, najpóźniej do godziny 11:00 każdego dnia pracującego dla szkół. 3. Samochód do przewozu obiadów musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno - higieniczne. 4. Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia dwutygodniowego jadłospisu określającego skład posiłku, gramaturę i kaloryczność. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania pełnej ilości zamówienia w okresie realizacji umowy (zmniejszenie ilości posiłków maksymalnie do 20% dziennie). Zgłoszenie ilości potrzebnych posiłków i wynikającej z tego korekty poniesionych kosztów Wykonawcy odbywać się będzie w danym dniu, najpóźniej do godziny 9:00. 6. Posiłki oraz miejsce ich przygotowania muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.) oraz pozostałych przepisów dotyczących żywienia zbiorowego. 7. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 8. Zamawiający zapewnia codzienny odbiór odpadków pokonsumpcyjnych. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli stosowanych surowców, przebiegu procesów technologicznych oraz norm racji pokarmowych..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 18.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień tj. decyzję SANEPIDU uprawniającą do prowadzenia produkcji potraw w systemie cateringu; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wy?konania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia tj. w okresie ostatnich 3-ch lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia lub w okresie działalności, jeżeli była krótsza niż 3 lata, wykonali (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również są w trakcie wykonywania) co najmniej dwie usługi odpowiadające swoim rodzajem i wartością usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia, tj. usługi polegające na dostawie obiadów dla placówek oświatowych; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej za?pewniającej wykonanie zamówienia tj. są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych). Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty i oświadczenia złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych i spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 wskazanej ustawy - załącznik nr 2 do SIWZ; 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia - pełnomocnictwo spełniające wymogi określone w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych; 3) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4) aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega ze składkami na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 5) polisę, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności; 6) decyzję SANEPIDU-u uprawniającą do prowadzenia produkcji potraw w systemie cateringu; 7) wykaz wykonanych (wg załącznika nr 3 do SIWZ) a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, usług w okresie ostatnich trzech lat przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia tj. usługi polegające na dostawie obiadów dla placówek oświatowych - minimum dwie usługi z podaniem wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorcy; wraz z dokumentami potwierdzającymi, że usługi te zostały wykonane bądź są wykonywane należycie..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp1krosniewice.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Na wniosek wykonawcy SIWZ można uzyskać również w siedzibie zamawiającego - Szkoła Podstawowa Nr 1 w Krośniewicach, ul. Poznańska 5, 99-340 Krośniewice, pokój nr 20A - sekretariat..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2008 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego: Szkoła Podstawowa Nr 1 w Krośniewicach, ul. Poznańska 15, 99-340 Krośniewice, pokój nr 20A - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.