Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-10-27
Warszawa: Przetarg nieograniczony na dostawy koncentratów, przypraw, makaronu, wody gazowanej do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/11P/10.
Numer ogłoszenia: 347370 - 2010; data zamieszczenia: 27.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec , ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8473341, faks 022 8437366.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy koncentratów, przypraw, makaronu, wody gazowanej do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/11P/10..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część A
Przedmiot zamówienia:
1.Chrzan tarty, Kod CPV 15331110-1, Polska Norma:PN-92/R-75353, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, tarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
2. Groszek konserwowy, Kod CPV 15331462-3, Polska Norma:PN-76/A-77803, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:2000 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Cena produktu dotyczy masy netto produktu po odcieku.
3.Fasolka konserwowa,Kod CPV 15331131-4, Polska Norma:PN-76/A-77802, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:900 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Cena produktu dotyczy masy netto produktu po odcieku.
4. Koncentrat pomidorowy 30%,Kod CPV 15331427-6, Polska Norma:PN-75/A-77601, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:3700 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
5. Koperek suszony, Kod CPV 15330000-7, Polska Norma:PN-VI-740101:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
6. Szczaw konserwowy, Kod CPV 15330000-7, Polska Norma:PN-A-77807:1997/Az1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1600 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
7. Jabłka prażone, Kod CPV 15332140-7, Polska Norma:PN-77608:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:7700 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
8. Marmolada, Kod CPV 15332230-5, Polska Norma:PN-93/A-75103, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:8300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
9. Dżem,Kod CPV 15332290-3, Polska Norma:PN-A-75100:1994/Az1:2000, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:8300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
10. Ogórek konserwowy, Kod CPV 15331500-2, Polska Norma:PN-A-77801, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:3200 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Cena produktu dotyczy masy netto produktu po odcieku.
11. Woda mineralna gazowana, Kod CPV 15981200-0, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 1,5 litra, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w litrach:22300 litrów, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
Część B
Przedmiot zamówienia:
1. Makaron, Kod CPV 15851100-9, Polska Norma:PN-A-74131:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:14000 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny.
Część C
Przedmiot zamówienia:
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Oświadczenie o spełnianiu przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika reprezentującego wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli zachodzi taka okoliczność. 4. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.11.2010 godzina 13:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie - Służewcu ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Remont drogi wojewódzkiej nr 731 na odcinku od km 0+000 do km 2+274 na terenie gminy Góra Kalwaria, powiat piaseczyński i gminy Warka, powiat grójecki,województwo mazowieckie - nr postępowania 287/25
- Świadczenie usług transportu drogowego.
- Świadczenie usług wsparcia technicznego dla Działu Informatycznego Muzeum Narodowego w Warszawie
- Wykonanie robót remontowo budowlanych w kwaterach/lokalach mieszkalnych w zasobie OReg AMW Zielona Góra związane ze zmianą lokatora
- Dostawa sprzętu komputerowego
- Świadczenie usług sportowo-rekreacyjnych dla pracowników UTK na podstawie abonamentów, uprawniające do korzystania z zajęć sportowo-rekreacyjnych o zróżnicowanym charakterze
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ SPECJALNEGO OŚRODKA SZKOLNO - WYCHOWAWCZEGO nr 11 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku na potrzeby Przedszkola nr 5 w Gdańsku "Róża Wiatrów"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego im. Ottona Lipkowskiego w Krupskim Młynie w 2026 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku na potrzeby Przedszkola nr 46 w Gdańsku
- Dostawa artykułów spożywczych w podziale na 6 części
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi w Pułtusku w podziale na 9 części
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





