eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaPrzetarg nieograniczony na dostawy koncentratów, przypraw, makaronu, wody gazowanej do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/11P/10.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-10-27

Warszawa: Przetarg nieograniczony na dostawy koncentratów, przypraw, makaronu, wody gazowanej do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/11P/10.
Numer ogłoszenia: 347370 - 2010; data zamieszczenia: 27.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Służewiec , ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8473341, faks 022 8437366.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy koncentratów, przypraw, makaronu, wody gazowanej do Aresztu Śledczego w Warszawie - Służewcu Nr 220/11P/10..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część A Przedmiot zamówienia: 1.Chrzan tarty, Kod CPV 15331110-1, Polska Norma:PN-92/R-75353, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, tarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 2. Groszek konserwowy, Kod CPV 15331462-3, Polska Norma:PN-76/A-77803, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:2000 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Cena produktu dotyczy masy netto produktu po odcieku. 3.Fasolka konserwowa,Kod CPV 15331131-4, Polska Norma:PN-76/A-77802, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:900 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Cena produktu dotyczy masy netto produktu po odcieku. 4. Koncentrat pomidorowy 30%,Kod CPV 15331427-6, Polska Norma:PN-75/A-77601, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:3700 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 5. Koperek suszony, Kod CPV 15330000-7, Polska Norma:PN-VI-740101:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 6. Szczaw konserwowy, Kod CPV 15330000-7, Polska Norma:PN-A-77807:1997/Az1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1600 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 7. Jabłka prażone, Kod CPV 15332140-7, Polska Norma:PN-77608:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:7700 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 8. Marmolada, Kod CPV 15332230-5, Polska Norma:PN-93/A-75103, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:8300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 9. Dżem,Kod CPV 15332290-3, Polska Norma:PN-A-75100:1994/Az1:2000, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:8300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 10. Ogórek konserwowy, Kod CPV 15331500-2, Polska Norma:PN-A-77801, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:3200 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Cena produktu dotyczy masy netto produktu po odcieku. 11. Woda mineralna gazowana, Kod CPV 15981200-0, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 1,5 litra, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w litrach:22300 litrów, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Część B Przedmiot zamówienia: 1. Makaron, Kod CPV 15851100-9, Polska Norma:PN-A-74131:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:14000 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Część C Przedmiot zamówienia:

1. Kostka sojowa, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1050, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 2. Granulat sojowy, Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1050, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 3. Kotlety sojowe ala schabowe (waga 1 szt 15-20 gram), Kod CPV 15890000-3, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:60 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:900 kg. Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. Część D Przedmiot zamówienia: 1. Przyprawa do zup w płynie, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-94052, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w litrach:2400, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 2.Przyprawa do bigosu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:150 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 3. Przyprawa do gulaszu sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:150 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 4. Przyprawa do mięsa mielonego sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 5. Przyprawa uniwersalna do zup i potraw sypka, Kod CPV 15871270-7, Polska Norma:PN-A-86967:1998/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1200 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 6. Bulion z kury sypki, Kod CPV 15891500-5,Polska Norma:PN-A-94052:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1200 kg,Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 7. Sos pieczarkowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:300 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 8. Sos pieczeniowy sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:150 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 9. Sos myśliwski sypki, Kod CPV 15871260-4, Polska Norma:PN-A-86951:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:150 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 10. Żurek sypki, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:720 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 11. Barszcz biały sypki, Kod CPV 15891400-4, Polska Norma:PN-A-75980:1997, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:720 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 12. Zupa pieczarkowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:720 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 13. Zupa grzybowa sypka, Kod CPV 15891400-4, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 15 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:720 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 14. Kawa zbożowa, Kod CPV 15862000-8, Polska Norma:PN-A-94013:1998/Az1:2001, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:580 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 15. Herbata granulowana, Kod CPV 15863200-7, Polska Norma:PN-ISO-3720:1997/Ap1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:1950 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 16. Ocet, Kod CPV 15871110-8, Polska Norma:PN-EN-13188:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 2 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w litrach:580 litrów, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 17. Ketchup, Kod CPV 15871230-5,Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:5200 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 18. Musztarda, Kod CPV 15871250-1, Polska Norma:PN-A-86964:2002/Az1:2004, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 1 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:5200 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 19. Czosnek mielony, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:700 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 20. Liść laurowy, Kod CPV 15870000, Polska Norma:Bn-67/3132-10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:120 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 21. Majeranek,Kod CPV 15872300-4, Polska Norma:PN-A-86958:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:70 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 22. Papryka suszona ostra mielona, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:PN-A-86955:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 23. Pieprz czarny mielony, Kod CPV 15872100-2, Polska Norma:PN-A-86965:1997/Az1:2002, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:120 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 24. Ziele angielskie, Kod CPV 15870000-7, Polska Norma:BN-64/8132-14, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:120 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 25. Sól spożywcza,Kod CPV 15872400-5, Polska Norma:PN-C-84081-2:1998, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:5800 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 26. Włoszczyzna suszona (mieszanka wieloskładnikowa), Kod CPV 15893100-5, Polska Norma:PN-IV-74010:1999, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni,Orientacyjna ilość w kilogramach:800 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 27. Syrop owocowy 1:10, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w litrach: do 5 litrów, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w litrach: 2000 litrów, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 28. Cukier biały, Kod CPV 15831200-4, Polska Norma:PN-A-74850:1996, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 25 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:9500 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny. 29. Cukier kostka, Kod CPV 15830000-5, Wymagana gramatura jednego opakowania netto w kg: do 5 kg, Wymagany minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:90 dni, Orientacyjna ilość w kilogramach:25 kg, Opakowanie, w którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi posiadać wymagany minimalny termin przydatności do spożycia, umieszczony w sposób czytelny..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń wg formuły: spełnia lub nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie o spełnianiu przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 i 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Pełnomocnictwo dla pełnomocnika reprezentującego wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jeżeli zachodzi taka okoliczność. 4. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.11.2010 godzina 13:00, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie - Służewcu ul. Kłobucka 5, 02-699 Warszawa.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.