eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kryry › Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2011 rok

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-12-02

Kryry: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2011 rok
Numer ogłoszenia: 346423 - 2010; data zamieszczenia: 02.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspkryry.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorzadowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2011 rok.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup środków żywieniowych wraz z dostawą na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2011 rok , tj. od 03.01.2011r. do 31.12.2011r. Szczegółowy wykaz artykułów żywnościowych z podziałem na poszczególne części, wraz z ich rocznym zapotrzebowaniem zawarto w załącznikach do SIWZ. Ustala się 7 części podlegających zamówieniu. Wykonawca może złożyć ofertę na całość zamówienia, poszczególną część lub na wybrane części: 1. Część I - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 2. Część II - Mięso, wędliny i wyroby mięsne 3. Część III - Drób 4. Część IV - Ryby 5. Część V - Warzywa, owoce i przetwory 6. Część VI - Produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne 7. Część VII - Różne produkty spożywcze.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.11.21.00-7, 15.22.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełniania warunku posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia Wykonawca powinien przedłożyć wykaz dostaw - Załącznik nr 4 do SIWZ Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie powinien wykonać (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych mogą to być również dostawy wykonywane) co najmniej jednej dostawy o wartości powyżej 10 000,00 zł.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełnienia warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Wykonawca powinien przedłożyć zamawiającemu wykaz sprzętu transportowego przystosowanego do przewożenia artykułów żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi zgodnie z Załącznikiem nr 6 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie, że osoby które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - Załącznik nr 7 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspkryry.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, powiat pszczyński, województwo śląskie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2010 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, powiat pszczyński, województwo śląskie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb duży biały - 1100g szt. 650 chleb wieloziarnisty mały 600g szt. 30 bułka biała mała 50g szt. 1500 bułka biała duża 100g szt. 5000 kołaczyk z nadzieniem owocowym lub makowym 120g szt. 450 rogal maślany 100g szt. 1100 wek 400g szt. 350 pączek nadziewany 100g szt. 400 babka piaskowa 400g szt. 100 bułka tarta kg 130 kołacz z serem kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso, wędliny i wyroby mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony kg 150 schab z kością kg 350 łopatka b/k kg 1000 mięso mielone kg 150 mięso wołowe kg 100 udziec wieprzowy kg 230 kości wieprzowe kg 100 kiełbasa drobiowa szynkowa (indyk lub kurczak) kg 20 kiełbaski firmowe cienkie kg 20 kiełbaski litewskie kg 150 mortadela kg 20 kiełbasa wiejska kg 30 parówka śląska kg 40 szynka konserwowa wieprzowa kg 30 szynka sopocka kg 30 szynka wieprzowa gotowana kg 50 smalec 250 g szt. 350 słonina kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 400 Kurczak cały kg 300 Porcje rosołowe kg 150 Udka z kurczaka kg 500 Wątróbka drobiowa kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet - tilapia kg 60 filet - panga kg 90 filet - mintaj kg 250.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa, owoce i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola kolorowa kg 50, fasola Jaś kg 50, groszek konserwowy 400 g Pudliszk lub równoważny szt. 150, groch łuskany kg 60, jabłka kg 500, kalarepka szt. 20, kapusta biała kg 700, kapusta czerwona kg 350, kapusta młoda szt. 50, kapusta kiszona kg 500, koperek zielony pęczek 120, ogórek zielony kg 60, ogórek konserwowy 1000g szt. 350, ogórek kiszony kg 60, pomidor kg 50, pietruszka zielona pęczek , pietruszka korzeń kg 200, pieczarki kg 150, seler kg 200, ziemniaki kg 4500, mandarynki kg 150, brzoskwinia puszka 480g szt. 40, pomarańcze kg 200, banany kg 550, dżem truskawkowy 280 g Łowicz lub równoważny szt. 140, dżem brzoskwiniowy 280g Łowicz lub równoważny szt. 150, mrożonka - kalafior różyczki 450g szt. 40, mrożonka - brokuł 450g szt. 40, mrożonka - zupa jesienna 450g szt. 40, mrożonka - fasolka zielona 450g szt. 40, mrożonka kompot 6 składników 500g szt. 60, mrożonka - włoszczyzna słupki 450g szt. 60,mrożonka - frytki 1000g szt. 200, pieczarki konserwowe 1000g szt. 10, papryka konserwowa 900 ml szt. 40, cebula kg 180, buraki czerwone kg 250, marchew kg 800, sałatki warzywne konserwowe 900 ml szt. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt Jogobela lub równoważny 150 g szt. 1500 mleko 3,2% 1 litr szt. 800 masło ekstra 200g szt. 1000 margaryna mleczna 250 g Bielmar lub równoważna szt. 800 majonez Winiary lub równoważny 1000g szt. 25 serek topiony typu tylżycki 100 g szt. 180 serek Danio lub równoważny 150 g szt. 2700 ser gouda kg 60 śmietana 18% 500g szt. 80 deser Monte lub równoważny szt. 460 twaróg półtłusty kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: budyń waniliowy z cukrem Winiary lub równoważny szt. 210 cynamon Prymat lub równoważny 15g szt. 60 cukier biały op. 1 kg kg 1500 fix do spaghetti bolognese szt. 40 galaretka owocowa 75g Winiary lub równoważna szt. 130 herbata op. 100 szt. szt. 400 przyprawa typu Kucharek lub równoważna 200g szt. 200 kawa typu inka 150g szt. 35 kasza manna kg 20 kasza jęczmienna kg 150 kakao rozpuszczalne typu Puchatek lub równoważna 700g szt. 20 liść laurowy 6g szt. 15 majeranek 8g szt. 50 mąka pszenna poznańska typ 500 kg 450 mąka ziemniaczana 1000g kg 100 musztarda 1000g Roleski lub równoważny szt. 10 makaron gruby świderki 1000g Lubella lub równoważny szt. 100 makaron gruby wstążki 1000g Lubella lub równoważny szt. 80 makaron gwiazdki drobne 250 g ARC-POL Czaniec lub równoważny szt. 150 makaron spaghetti 500g Lubella lub równoważny szt. 300 makaron nitki 250g Czaniec lub równoważny szt. 150 krem czekoladowy Nutella lub równoważny 385g szt. 40 olej rzepakowy op. 3000 ml szt. 100 ocet 10% 500 ml szt. 40 papryka mielona 20 g szt. 150 płatki śniadaniowe kukurydziane 500 g Nestle lub równoważne szt. 30 płatki śniadaniowe miodowe 500 g Nestle lub równoważne szt. 60 płatki śniadaniowe czekoladowe 500g Nestle lub równoważne szt. 30 pieprz mielony czarny 20g szt. 60 pasztet drobiowy konserwa 160g szt. 120 przyprawa magi 1000g Winiary lub równoważna szt. 23 ryż op. 100g kg 130 soki na bazie marchewki 150 g typu Kubuś, Witaminka lub równoważne szt. 1400 syrop o smaku malinowym 430 ml szt. 24 syrop o smaku pomarańczowym 430 ml szt. 640 sól kg 200 ziele angielskie 15g szt. 15 żurek śląski 450g szt. 150 barszcz czerwony koncentrat 300 ml Krakus lub równoważny szt. 15 miód prawdziwy 400g szt. 4 jajka duże szt. 6500 kartacze mrożone z mięsem Luba lub równoważne kg 140 knedle z truskawkami Luba lub równoważne kg 100 koncentrat pomidorowy 1000g Pudliszki lub równoważny szt. 100 ketchup łagodny 500 g szt. 120 uszka z grzybami 250g szt. 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.