eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Miko³ów › ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostawy ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Miko³owie

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2013-03-05

Miko³ów: ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostawy ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Miko³owie
Numer og³oszenia: 33843 - 2013; data zamieszczenia: 05.03.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Zdrowia w Miko³owie Sp. z o.o. , ul. Waryñskiego 2, 43-190 Miko³ów, woj. ¶l±skie, tel. 32 3257639, faks 32 2260860.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpital-mikolow.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: podmiot leczniczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostawy ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Miko³owie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia podzielony zosta³ na dwa pakiety: Pakiet nr 1 a) sporz±dzanie ca³odziennego wy¿ywienia dla pacjentów Szpitala w kuchni Wykonawcy b) dostawa posi³ków do Dzia³u ¯ywienia Zamawiaj±cego ¶rodkami transportu Wykonawcy c) roz³adowanie pojemników z posi³kami z samochodu i przewiezienie wózkiem Wykonawcy na wskazane miejsce d) odbiór pustych pojemników po posi³kach i ich mycie i dezynfekcja w pomieszczeniach Wykonawcy Pakiet nr 2 Przygotowanie i dostawa ¶niadañ (ok. 20 ¶niadañ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy) zgodnie z opisem w za³±czniku nr 1 pkt. II Szczegó³owo przedmiot zamówienia opisany zosta³ w za³±czniku nr 1 do niniejszej SIWZ.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.20.00 - Us³ugi gotowania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 18.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: wadium w wysoko¶ci 15 000,00z³

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • posiadaj± za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U.Nr 171 poz. 1225 z pó¼n. zm.) Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • wykonali lub wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy, w tym okresie co najmniej dwie us³ugi ¿ywienia zbiorowego (ró¿norodno¶æ diet) w szpitalu o ilo¶ci ³ó¿ek nie mniejszej ni¿ 100, przez okres co najmniej 1 roku, Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 1.dysponuj± wyposa¿eniem kuchni i urz±dzeniami technicznymi w celu nale¿ytego wykonania przedmiotu zamówienia, 2.urz±dzenia stanowi±ce wyposa¿enie kuchni oraz termosy, pojemniki i wszelkie opakowania, w których dostarczane bêd± posi³ki posiadaj± atesty dopuszczaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci± 3.posiadaj± dopuszczenie pomieszczeñ kuchni i ¶rodków transportu wydane przez Pañstwow± Inspekcjê Sanitarn± do prowadzenia dzia³alno¶ci bêd±cej przedmiotem zamówienia 4.zapewniaj± bezpieczeñstwo ¿ywno¶ci i ¿ywienia poprzez stosowanie dzia³añ zgodnych z zasadami HACCP 5.maj± opisane procedury wykonywanych czynno¶ci do poszczególnych etapów cyklu produkcyjnego - technologiê produkcji tzn.: dostawa produktów, sk³adowanie i magazynowanie, produkcja gor±cych posi³ków, zimnych posi³ków, przechowywanie, wydawanie, transportowanie posi³ków, zwrot naczyñ, mycie i dezynfekcja Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 1.dysponuj± co najmniej dwoma pracownikami legitymuj±cymi siê wykszta³ceniem kierunkowym - kucharz oraz co najmniej jednym dietetykiem z wykszta³ceniem medycznym 2.pracownicy bior±cy udzia³ w realizacji zamówienia posiadaj± aktualne badania do celów sanitarno - epidemiologicznych, uprawniaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci± Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • posiadaj± ubezpieczenie od odpowiedzialno¶ci cywilnej prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia na kwotê nie ni¿sz± ni¿ 500 000z³ Ocena spe³niania poszczególnych warunków przez Wykonawców zostanie dokonana na podstawie z³o¿onych dokumentów i o¶wiadczeñ, wymaganych przez Zamawiaj±cego i zostanie przeprowadzona zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    III.6) INNE DOKUMENTY

    Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

    V Informacje o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie ma przed³o¿yæ Wykonawca wraz z ofert± w celu potwierdzenia spe³niania przez Wykonawcê warunków udzia³u w postêpowaniu oraz niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy. 1. W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy a opisanych przez Zamawiaj±cego w punkcie IV.1. od 1.1. do 1.4 SIWZ Wykonawca musi z³o¿yæ nastêpuj±ce dokumenty i o¶wiadczenia: a) o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy zgodnie z dyspozycj± art. 44 ustawy Prawo zamówieñ publicznych - za³±cznik nr 2 b) dokumenty potwierdzaj±ce posiadanie uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, w szczególno¶ci koncesji, zezwolenia lub licencji - za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej c) wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych g³ównych us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane - za³±cznik nr 3 d) dowody potwierdzaj±ce, ¿e us³ugi wymienione w za³±czniku nr 3 zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie tj. po¶wiadczenie (wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert) lub o¶wiadczenie wykonawcy, je¿eli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w sanie uzyskaæ po¶wiadczenia. W przypadku gdy zamawiaj±cy jest podmiotem, na rzecz którego us³ugi wskazane w wykazie zosta³y wcze¶niej wykonane, wykonawca nie ma obowi±zku przedk³adania dowodów. W miejsce po¶wiadczeñ wykonawca mo¿e przed³o¿yæ dokumenty potwierdzaj±ce nale¿yte wykonanie us³ugi okre¶lone w § 1 ust. 1. pkt. 3 rozporz±dzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2009r. w sprawie dokumentów, jakich mo¿e ¿±daæ zamawiaj±cy od wykonawcy, oraz form , w jakich te dokumenty mog± byæ sk³adane (Dz.U.Nr 226, poz.1817) e) wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami - za³±cznik nr 4 f) op³acona polisa, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia g) w przypadku gdy wykonawca polega na wiedzy i do¶wiadczeniu, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolno¶ciach finansowych innych podmiotów Wykonawca zobowi±zany jest do przedstawienia pisemnego zobowi±zania tych podmiotów (np. pisemne o¶wiadczenie podmiotu trzeciego, umowa przedwstêpna, umowa generalna o wspó³pracy) do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia 2.A. W zakresie potwierdzenia niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Wykonawca musi przed³o¿yæ nastêpuj±ce dokumenty i o¶wiadczenia: a) o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia - za³±cznik nr 5 b) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert c) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert d) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert e) Je¿eli Wykonawca wykazuj±c spe³nianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach okre¶lonych w art. 26 ust. 2 b ustawy, a podmioty te bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, Zamawiaj±cy ¿±da od Wykonawcy przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w niniejszym punkcie (od a) do d)) 2.B. W zakresie potwierdzenie niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 2 pkt. 5 ustawy Wykonawca musi przed³o¿yæ nastêpuj±ce o¶wiadczenia i dokumenty: a) informacja o przynale¿no¶ci do grupy kapita³owej - za³±cznik nr 6 3. Dokumenty podmiotów zagranicznych Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2 b), c), d) sk³ada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci (wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert) b) nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu (wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert) Je¿eli w kraju miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa wy¿ej, zastêpuje siê je dokumentem zawieraj±cym o¶wiadczenie, w którym okre¶la siê tak¿e osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, z³o¿one przed w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. (z terminami jak wy¿ej) 4. W celu potwierdzenia , ¿e oferowane us³ugi odpowiadaj± wymaganiom okre¶lonym przez zamawiaj±cego nale¿y z³o¿yæ: a) o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ dysponuje wyposa¿eniem kuchni i urz±dzeniami technicznymi niezbêdnymi do wykonania przedmiotu zamówienia b) o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ wyposa¿enie kuchni i urz±dzenia techniczne oraz termosy, pojemniki i wszelkie opakowania, w których dostarczane bêd± posi³ki posiadaj± atesty dopuszczaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci±, wraz z informacj±, ¿e dopuszczenia (atesty) zostan± udostêpnione na wezwanie Zamawiaj±cego c) o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ pracownicy bior±cy udzia³ w realizacji zamówienia posiadaj± aktualne badania do celów sanitarno - epidemiologicznych, uprawniaj±ce do kontaktu z ¿ywno¶ci± d) Decyzja Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzaj±ca, ¿e spe³nione s± wymagania dotycz±ce pomieszczeñ kuchni i urz±dzeñ oraz protokó³ ostatniej kontroli sanitarnej nie wcze¶niejszy ni¿ z 2012 roku e) Decyzja Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej dopuszczaj±ca ¶rodki transportu do przewozu ¿ywno¶ci oraz protokó³ ostatniej kontroli sanitarnej nie wcze¶niejszy ni¿ z 2012 roku f) o¶wiadczeni Wykonawcy, i¿ w celu zapewnienia ¿ywno¶ci i ¿ywienia stosowane s± dzia³ania zgodne z zasadami HACCP g) o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ posiada opisane procedury wykonywanych czynno¶ci do poszczególnych etapów cyklu produkcyjnego - technologiê produkcji tzn.: dostawa produktów, sk³adowanie i magazynowanie, produkcja gor±cych posi³ków, zimnych posi³ków, przechowywanie, wydawanie, transportowanie posi³ków, zwrot naczyñ, mycie i dezynfekcja, wraz z zapewnieniem, i¿ na wezwanie Zamawiaj±cego niniejsze dokumenty zostan± przed³o¿one w terminie do 3 dni roboczych 5. Inne dokumenty wymagane przez Zamawiaj±cego: a) wype³niony i podpisany formularz oferty b) je¿eli oferta podpisana jest przez osobê inn± ni¿ upowa¿niona do reprezentowania Wykonawcy, do oferty nale¿y za³±czyæ pe³nomocnictwo/upowa¿nienie w formie orygina³u podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy albo kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez notariusza c) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia pe³nomocnictwo dla pe³nomocnika wykonawców wystêpuj±cych wspólnie do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo musi byæ w formie orygina³u lub w formie kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez notariusza

    III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

    IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

    IV.3) ZMIANA UMOWY

    Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

    Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

    Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany postanowieñ zawartej umowy w przypadku: - zmian stawek podatków wprowadza siê mo¿liwo¶æ zmian cen na podstawie obowi±zuj±cych przepisów prawnych w tym zakresie, jedynie o wysoko¶æ tych zmian i nastêpuje w dniu wej¶cia w ¿ycie odpowiedniego rozporz±dzenia lub ustawy, - zmian ilo¶ciowych w przedmiocie zamówienia w zale¿no¶ci od aktualnych potrzeb w granicach do - 20% ilo¶ci okre¶lonych w ofercie

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-mikolow.com.pl
    Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Centrum Zdrowia w Miko³owie Sp. z o.o. ul. Waryñskiego 2 43-190 Miko³ów.

    IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 13.03.2013 godzina 10:00, miejsce: SEKRETARIAT Centrum Zdrowia w Miko³owie Sp. z o.o. ul. Waryñskiego 2 43-190 Miko³ów.

    IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

    Podziel siê

    Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


    Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

    chcê zamieszczaæ og³oszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.