eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pniewy › Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-07

Pniewy: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach
Numer ogłoszenia: 333240 - 2015; data zamieszczenia: 07.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole "Miś" , ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 061 2911216.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mis.pniewy.wlkp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Gminy Pniewy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Tabela A WARZYWA I OWOCE Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Marchew luzem kg 120 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 120 Sałata szt.120 Sałata lodowa szt.50 Por korzeń kg50 Cebula biała kg100 Buraki czerwone kg200 Seler korzeń kg 100 Jabłka lobo kg200 Mandarynki kg 80 Kiwi szt. 300 Ziemniaki jadalne kg3000 Kapusta czerwona świeża kg100 Kapusta pekińska szt.70 Kalafior świeży szt.50 Pomidory luz kg 120 Ogórki szklarniowe kg 120 Seler naciowy pęczek 50 Ogórki kwaszone luz kg 150 Kapusta kwaszona kg150 Kapusta biała główka kg kg 200 Pieczarki świeże luz kg 40 Banan kg100 Papryka szt.40 truskawki kg60 Szczypior pęczek 100 Koper świeży pęczek 100 Natka pietruszki p. pęczek 100 Winogrono jasne kg100 cytryna kg 50. Tabela B MIĘSO I PRZETWORY Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Ogonówka wieprzowa wędzona kg150 Boczek wędzony wieprz. B k kg 60 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg200 Szynka wieprzowa wędzona got. kg100 Mięso wieprzowe mielone drobne kg200 Kiełbasa żywiecka kg100 Mięso gulaszowe wieprzowe kg200 Filet drobiowy z kurczaka kg150 Żeberka wieprzowe kg 100 Porcje rosołowe z kurczaka kg150 Kiełbasa wieprzowa szynkowa kg250 Udka z kurczaka kg150 Karkówka b k wieprzowa kg 150 Kaszanka kg 100 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg150 Wątróbka wieprzowa kg100 Parówka drobiowa cienka kg200 Kotlet schabowy b k kg150 Pasztet drobiowy kg100 Smalec luz kg50 Tabela C MROŻONKI Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg op. szt.130 Truskawki mrożone 2,5 kg op.. szt.150 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg op. szt.150 Brokuły mrożone 2,5 kg op.szt. 80 Zupa pieczarkowa, 2,5 kg op.szt.100 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg op.szt.160 Zupa jarzynowa, 2,5 kg op. szt. 160 Kalafior 2,5 kg op. szt.120 Pyzy drożdżowe op.9szt szt.420 Groszek zielony 2,5 kg op. szt.100 Szpinak mrożony 2,5 kg op. szt50 Marchew z groszkiem, 2,5 kg op. szt.100 Wiśnie drążone 2,5 kg op. szt.40 Maliny 2,5 kg szt.10 Jagody 2,5 kg szt.10 Kompotowe 2,5kg op. szt. 200 Tabela D PRZETWORY MĄCZNE, INNE Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500 kg 125 Mąka razowa kg 125 Ryż długoziarnisty kg 100 Ryż ciemny kg 50 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt 30 Kasza jęczmienna średnia luz kg 30 Kasza jaglana kg 60 Kasza kuskus kg 60 Kasza gryczana kg 60 Kasza manna 1kg kg 30 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt.300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt.50 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt.500 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 100 Dżemy różne smaki 0,30 wysokosłodzony szt.80 Kakao naturalne 150 g op. szt.10 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt.50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt.20 Płatki owsiane 0,5 kg op. szt.50 Groch połówki luz kg 50 Fasola sucha luz kg 40 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt.50 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 240 Proszek do pieczenia 18g szt.50 Drożdże piekarskie 100g szt.70 Ketchup łagodny 500g szt. 60 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt.30 Sól 1kg szt.80 Sól niskosodowa 350 g szt.100 Liść laurowy 10g szt.30 Cukier waniliowy 32g szt.60 Cukier puder 0,5kg szt.40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt.40 Rodzynki 200g szt.10 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt.50 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt.50 Kukurydza konserwowa 400 ml szt.50 Groszek zielony puszka 400ml szt.40 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt.50 Cynamon 20 g szt.40 Ziele angielskie 15g szt.80 Mąka ziemniaczana 1kg kg5 Olej roślinny, 1l szt.200 Tuńczyk puszka 170g op. szt.60 sardynka 135g op. szt.80 Pasztet drobiowy 131g op. szt. 100 Woda niegazowana mineralna 5l szt. 300 Imbir 20 g szt 60 Czosnek granulowany 20 g szt. 60 Bazylia 10 g szt. 60 Oregano 10 g szt. 60 herbaty ziołowe 4x30 g - 20 torebek szt. 60 zioła prowasalskie 10 g szt. 60 Herbata granulowana 100g op. szt.140 Papryka słodka syp. 0,5kg szt.60 Pieprz mielony 0,5 kg szt.60 Lubczyk 0,5 kg szt.20 Rozmaryn 0,5 kg szt 20 Ziarno kminku 0,5 kg szt.20 Ziarno sezamu 0,5 kg szt.20 Tymianek 0,5 kg szt.20 Tabela E SŁODYCZE Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op.szt 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt op display szt. 10 Wafle kakaowe b czekolady (typu:Grześki) 36 szt op display szt. 20 Lizaki owocowe kulka - tuba 50szt op. szt. 8 Biszkopty 120g op. szt. 100 Draże różne smaki 70 g szt. 280 Figurki czekoladowe - Zajączki 80g szt. 300 Jaja czekoladowe szt. 300 Wafle śmietankowe luz kg30 Tabela F PIECZYWO Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt.1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski krojony o niskiej zawartości sodu szt.800 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 3500 Bułka grahamka szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Bułka tarta 1 kg szt. 40 Tabela G NABIAŁ Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l szt.130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt.50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt.600 Ser salami luz kg80 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 50 Jajka kurze świeże średnie szt.2000 Mleko 2,5% karton 1 l op.szt.1200 Ser kanapkowy 150g op.szt.150 Ser gouda kg50 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WEszt.200 Jogurt naturalny 0,45l op.szt.100 Jogurt smakowy 115g szt.1500 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 30 Margaryna zwykła250g szt. 300 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 2200 Tabela H MAKARONY I PRZYPRAWY Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Majeranek 0,30kg op. szt. 30 Zupa żurek 1 kg. op. szt. 4 Makaron drobny gwiazdki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 60 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 50 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 10 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op. szt. 12 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 30 Makaron ciemny rurki100% pszenicy Durum 5kg op. kg 50 Soki owocowe 5l bez cukru szt. 300 Tabela I RYBY Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op.kg300 Ryby mrożone filet z dorsza kg op.kg200 Paluszki rybne Kg60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kgkg60.

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Tabela A WARZYWA I OWOCE Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Marchew luzem kg 120 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 120 Sałata szt.120 Sałata lodowa szt.50 Por korzeń kg50 Cebula biała kg100 Buraki czerwone kg200 Seler korzeń kg 100 Jabłka lobo kg200 Mandarynki kg 80 Kiwi szt. 300 Ziemniaki jadalne kg3000 Kapusta czerwona świeża kg100 Kapusta pekińska szt.70 Kalafior świeży szt.50 Pomidory luz kg 120 Ogórki szklarniowe kg 120 Seler naciowy pęczek 50 Ogórki kwaszone luz kg 150 Kapusta kwaszona kg150 Kapusta biała główka kg kg 200 Pieczarki świeże luz kg 40 Banan kg100 Papryka szt.40 truskawki kg60 Szczypior pęczek 100 Koper świeży pęczek 100 Natka pietruszki p. pęczek 100 Winogrono jasne kg100 cytryna kg 50. Tabela B MIĘSO I PRZETWORY Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Ogonówka wieprzowa wędzona kg150 Boczek wędzony wieprz. B k kg 60 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg200 Szynka wieprzowa wędzona got. kg100 Mięso wieprzowe mielone drobne kg200 Kiełbasa żywiecka kg100 Mięso gulaszowe wieprzowe kg200 Filet drobiowy z kurczaka kg150 Żeberka wieprzowe kg 100 Porcje rosołowe z kurczaka kg150 Kiełbasa wieprzowa szynkowa kg250 Udka z kurczaka kg150 Karkówka b k wieprzowa kg 150 Kaszanka kg 100 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg150 Wątróbka wieprzowa kg100 Parówka drobiowa cienka kg200 Kotlet schabowy b k kg150 Pasztet drobiowy kg100 Smalec luz kg50 Tabela C MROŻONKI Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg op. szt.130 Truskawki mrożone 2,5 kg op.. szt.150 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg op. szt.150 Brokuły mrożone 2,5 kg op.szt. 80 Zupa pieczarkowa, 2,5 kg op.szt.100 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg op.szt.160 Zupa jarzynowa, 2,5 kg op. szt. 160 Kalafior 2,5 kg op. szt.120 Pyzy drożdżowe op.9szt szt.420 Groszek zielony 2,5 kg op. szt.100 Szpinak mrożony 2,5 kg op. szt50 Marchew z groszkiem, 2,5 kg op. szt.100 Wiśnie drążone 2,5 kg op. szt.40 Maliny 2,5 kg szt.10 Jagody 2,5 kg szt.10 Kompotowe 2,5kg op. szt. 200 Tabela D PRZETWORY MĄCZNE, INNE Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500 kg 125 Mąka razowa kg 125 Ryż długoziarnisty kg 100 Ryż ciemny kg 50 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt 30 Kasza jęczmienna średnia luz kg 30 Kasza jaglana kg 60 Kasza kuskus kg 60 Kasza gryczana kg 60 Kasza manna 1kg kg 30 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt.300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt.50 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt.500 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 100 Dżemy różne smaki 0,30 wysokosłodzony szt.80 Kakao naturalne 150 g op. szt.10 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt.50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt.20 Płatki owsiane 0,5 kg op. szt.50 Groch połówki luz kg 50 Fasola sucha luz kg 40 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt.50 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 240 Proszek do pieczenia 18g szt.50 Drożdże piekarskie 100g szt.70 Ketchup łagodny 500g szt. 60 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt.30 Sól 1kg szt.80 Sól niskosodowa 350 g szt.100 Liść laurowy 10g szt.30 Cukier waniliowy 32g szt.60 Cukier puder 0,5kg szt.40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt.40 Rodzynki 200g szt.10 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt.50 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt.50 Kukurydza konserwowa 400 ml szt.50 Groszek zielony puszka 400ml szt.40 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt.50 Cynamon 20 g szt.40 Ziele angielskie 15g szt.80 Mąka ziemniaczana 1kg kg5 Olej roślinny, 1l szt.200 Tuńczyk puszka 170g op. szt.60 sardynka 135g op. szt.80 Pasztet drobiowy 131g op. szt. 100 Woda niegazowana mineralna 5l szt. 300 Imbir 20 g szt 60 Czosnek granulowany 20 g szt. 60 Bazylia 10 g szt. 60 Oregano 10 g szt. 60 herbaty ziołowe 4x30 g - 20 torebek szt. 60 zioła prowasalskie 10 g szt. 60 Herbata granulowana 100g op. szt.140 Papryka słodka syp. 0,5kg szt.60 Pieprz mielony 0,5 kg szt.60 Lubczyk 0,5 kg szt.20 Rozmaryn 0,5 kg szt 20 Ziarno kminku 0,5 kg szt.20 Ziarno sezamu 0,5 kg szt.20 Tymianek 0,5 kg szt.20 Tabela E SŁODYCZE Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op.szt 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt op display szt. 10 Wafle kakaowe b czekolady (typu:Grześki) 36 szt op display szt. 20 Lizaki owocowe kulka - tuba 50szt op. szt. 8 Biszkopty 120g op. szt. 100 Draże różne smaki 70 g szt. 280 Figurki czekoladowe - Zajączki 80g szt. 300 Jaja czekoladowe szt. 300 Wafle śmietankowe luz kg30 Tabela F PIECZYWO Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt.1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski krojony o niskiej zawartości sodu szt.800 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 3500 Bułka grahamka szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Bułka tarta 1 kg szt. 40 Tabela G NABIAŁ Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l szt.130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt.50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt.600 Ser salami luz kg80 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 50 Jajka kurze świeże średnie szt.2000 Mleko 2,5% karton 1 l op.szt.1200 Ser kanapkowy 150g op.szt.150 Ser gouda kg50 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WEszt.200 Jogurt naturalny 0,45l op.szt.100 Jogurt smakowy 115g szt.1500 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 30 Margaryna zwykła250g szt. 300 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 2200 Tabela H MAKARONY I PRZYPRAWY Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Majeranek 0,30kg op. szt. 30 Zupa żurek 1 kg. op. szt. 4 Makaron drobny gwiazdki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 60 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 50 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 10 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op. szt. 12 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 30 Makaron ciemny rurki100% pszenicy Durum 5kg op. kg 50 Soki owocowe 5l bez cukru szt. 300 Tabela I RYBY Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op.kg300 Ryby mrożone filet z dorsza kg op.kg200 Paluszki rybne Kg60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kgkg60

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust 1 - 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 PZP oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1-2 ustawy, złożą wymagane i opisane w SIWZ oświadczenia i dokumenty. Informacja o oświadczeniach i dokumentach jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełnienia warunków Oferenci zobowiązani są do przedstawienia w ofercie następujących dokumentów i oświadczeń: Wypełniony formularz oferty dla danej tabeli. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1-2 ustawy (załącznik nr 2), aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez wykonawcę). W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. Dokumenty stanowiące załączniki wymagane przez niniejsze SIWZ muszą zostać wypełnione przez oferenta bez wyjątku ściśle według warunków i postanowień w nich zawartych - bez dokonywania żadnych zmian i uzupełnień. Miejsca wykropkowane przeznaczone do wypełnienia muszą zostać prawidłowo wypełnione.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - termin płatności - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mis.pniewy.wlkp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: biuro Intendenta, ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2015 godzina 09:00, miejsce: biuro Dyrektora Przedszkola Miś w Pniewach ul. Dworcowa 23 62-045 Pniewy.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 15.01.2016.

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Tabela A WARZYWA I OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Marchew luzem kg 120 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 120 Sałata szt.120 Sałata lodowa szt.50 Por korzeń kg50 Cebula biała kg100 Buraki czerwone kg200 Seler korzeń kg 100 Jabłka lobo kg200 Mandarynki kg 80 Kiwi szt. 300 Ziemniaki jadalne kg3000 Kapusta czerwona świeża kg100 Kapusta pekińska szt.70 Kalafior świeży szt.50 Pomidory luz kg 120 Ogórki szklarniowe kg 120 Seler naciowy pęczek 50 Ogórki kwaszone luz kg 150 Kapusta kwaszona kg150 Kapusta biała główka kg kg 200 Pieczarki świeże luz kg 40 Banan kg100 Papryka szt.40 truskawki kg60 Szczypior pęczek 100 Koper świeży pęczek 100 Natka pietruszki p. pęczek 100 Winogrono jasne kg100 cytryna kg 50..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tabela B MIĘSO I PRZETWORY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Ogonówka wieprzowa wędzona kg150 Boczek wędzony wieprz. B k kg 60 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg200 Szynka wieprzowa wędzona got. kg100 Mięso wieprzowe mielone drobne kg200 Kiełbasa żywiecka kg100 Mięso gulaszowe wieprzowe kg200 Filet drobiowy z kurczaka kg150 Żeberka wieprzowe kg 100 Porcje rosołowe z kurczaka kg150 Kiełbasa wieprzowa szynkowa kg250 Udka z kurczaka kg150 Karkówka b k wieprzowa kg 150 Kaszanka kg 100 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg150 Wątróbka wieprzowa kg100 Parówka drobiowa cienka kg200 Kotlet schabowy b k kg150 Pasztet drobiowy kg100 Smalec luz kg50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Tabela C MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 2,5 kg op. szt.130 Truskawki mrożone 2,5 kg op.. szt.150 Mieszanka warzywna paski 2,5 kg op. szt.150 Brokuły mrożone 2,5 kg op.szt. 80 Zupa pieczarkowa, 2,5 kg op.szt.100 Zupa kalafiorowa, 2,5 kg op.szt.160 Zupa jarzynowa, 2,5 kg op. szt. 160 Kalafior 2,5 kg op. szt.120 Pyzy drożdżowe op.9szt szt.420 Groszek zielony 2,5 kg op. szt.100 Szpinak mrożony 2,5 kg op. szt50 Marchew z groszkiem, 2,5 kg op. szt.100 Wiśnie drążone 2,5 kg op. szt.40 Maliny 2,5 kg szt.10 Jagody 2,5 kg szt.10 Kompotowe 2,5kg op. szt. 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Tabela D PRZETWORY MĄCZNE, INNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500 kg 125 Mąka razowa kg 125 Ryż długoziarnisty kg 100 Ryż ciemny kg 50 Kawa zbożowa (typu inka)150 g szt 30 Kasza jęczmienna średnia luz kg 30 Kasza jaglana kg 60 Kasza kuskus kg 60 Kasza gryczana kg 60 Kasza manna 1kg kg 30 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt.300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt.50 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt.500 Miód pszczeli nektarowy lipowy 0,4 kg szt. 100 Dżemy różne smaki 0,30 wysokosłodzony szt.80 Kakao naturalne 150 g op. szt.10 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op. szt.50 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt.20 Płatki owsiane 0,5 kg op. szt.50 Groch połówki luz kg 50 Fasola sucha luz kg 40 Koncentrat pomidorowy 30% 0,9 l szt.50 Galaretka do ciast różne smaki 0,75g szt. 240 Proszek do pieczenia 18g szt.50 Drożdże piekarskie 100g szt.70 Ketchup łagodny 500g szt. 60 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt.30 Sól 1kg szt.80 Sól niskosodowa 350 g szt.100 Liść laurowy 10g szt.30 Cukier waniliowy 32g szt.60 Cukier puder 0,5kg szt.40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt.40 Rodzynki 200g szt.10 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt.50 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt.50 Kukurydza konserwowa 400 ml szt.50 Groszek zielony puszka 400ml szt.40 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt.50 Cynamon 20 g szt.40 Ziele angielskie 15g szt.80 Mąka ziemniaczana 1kg kg5 Olej roślinny, 1l szt.200 Tuńczyk puszka 170g op. szt.60 sardynka 135g op. szt.80 Pasztet drobiowy 131g op. szt. 100 Woda niegazowana mineralna 5l szt. 300 Imbir 20 g szt 60 Czosnek granulowany 20 g szt. 60 Bazylia 10 g szt. 60 Oregano 10 g szt. 60 herbaty ziołowe 4x30 g - 20 torebek szt. 60 zioła prowasalskie 10 g szt. 60 Herbata granulowana 100g op. szt.140 Papryka słodka syp. 0,5kg szt.60 Pieprz mielony 0,5 kg szt.60 Lubczyk 0,5 kg szt.20 Rozmaryn 0,5 kg szt 20 Ziarno kminku 0,5 kg szt.20 Ziarno sezamu 0,5 kg szt.20 Tymianek 0,5 kg szt.20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Tabela E SŁODYCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op.szt 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 36 szt op display szt. 10 Wafle kakaowe b czekolady (typu:Grześki) 36 szt op display szt. 20 Lizaki owocowe kulka - tuba 50szt op. szt. 8 Biszkopty 120g op. szt. 100 Draże różne smaki 70 g szt. 280 Figurki czekoladowe - Zajączki 80g szt. 300 Jaja czekoladowe szt. 300 Wafle śmietankowe luz kg30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Tabela F PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Chleb baltonowski 0,6 kg krojony szt.1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski krojony o niskiej zawartości sodu szt.800 Bułka firmowa 0,06 kg szt. 3500 Bułka grahamka szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Bułka tarta 1 kg szt. 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Tabela G NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l szt.130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt.50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt.600 Ser salami luz kg80 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 50 Jajka kurze świeże średnie szt.2000 Mleko 2,5% karton 1 l op.szt.1200 Ser kanapkowy 150g op.szt.150 Ser gouda kg50 Maślanka naturalna, karton 1l PL28101601 WEszt.200 Jogurt naturalny 0,45l op.szt.100 Jogurt smakowy 115g szt.1500 Śmietanka kremowa 30% 0,5l szt. 30 Margaryna zwykła250g szt. 300 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 2200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Tabela H MAKARONY I PRZYPRAWY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Majeranek 0,30kg op. szt. 30 Zupa żurek 1 kg. op. szt. 4 Makaron drobny gwiazdki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 60 Makaron kokardki, 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 50 Makaron nitki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 10 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 40 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kg op. szt. 12 Makaron świderki 100% pszenicy Durum 5kg op. szt. 30 Makaron ciemny rurki100% pszenicy Durum 5kg op. kg 50 Soki owocowe 5l bez cukru szt. 300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Tabela I RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op.kg300 Ryby mrożone filet z dorsza kg op.kg200 Paluszki rybne Kg60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2kgkg60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.13.15.00-0, 15.33.11.00-8, 15.00.00.00-8, 15.84.00.00-8, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5, 15.22.90.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 04.01.2016.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.