Og³oszenie z dnia 2008-11-24
Bia³ystok: Dostawa czekolad twardych
Numer og³oszenia: 330175 - 2008; data zamieszczenia: 24.11.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Bia³ymstoku , ul. M. Sk³odowskiej-Curie 23, 15-950 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 74 47 002, faks 085 7447133.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.rckik.bialystok.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa czekolad twardych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 - dostawa 62 250 szt. czekolad gorzkich w tabliczkach po 100 g, lub 41 500 szt. czekolad gorzkich w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad gorzkich w tabliczkach po 200 g, Zadanie nr 2 - dostawa 62 250 szt. czekolad mlecznych w tabliczkach po 100 g, lub 41 500 szt. czekolad mlecznych w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad mlecznych w tabliczkach po 200 g, Zadanie nr 3 - dostawa 62 250 szt. czekolad mlecznych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 100 g, lub 41 500 szt. czekolad mlecznych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad mlecznych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 200 g, Zadanie nr 4 - dostawa 62 250 szt. czekolad mlecznych z ca³ymi orzechami laskowymi w tabliczkach po 100 g lub 41 500 szt. czekolad mlecznych z ca³ymi orzechami laskowymi w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad mlecznych z ca³ymi orzechami laskowymi w tabliczkach po 200 g Zadanie nr 5 - dostawa 62 250 szt. czekolad bia³ych lub bia³ych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 100 g, lub dostawa 41 500 szt. czekolad bia³ych lub bia³ych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 150 g, lub dostawa 31 125 szt. czekolad bia³ych lub bia³ych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 200 g.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.21.00 - Czekolada .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy okre¶la wadium w wysoko¶ci 8.700 z³, odpowiednio: zadanie nr 1 - 1.500,00 z³, zadanie nr 2 - 1.500,00 z³, zadanie nr 3 - 1.500,00 z³, zadanie nr 4 - 2.100,00 z³, zadanie nr 5 - 2.100,00 z³.III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: I. Wymagania ustawowe: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1. spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych: a) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, b) posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia, 2. nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, 3. za³±cz± certyfikat potwierdzaj±cy wdro¿enie przez producenta Systemu Zagro¿eñ i Krytycznych Punktów Kontroli (systemu HACCP) zgodnie z Rozporz±dzeniem WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r w sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych lub pisemn± opiniê wydan± przez Sanepid o wdro¿eniu i stosowaniu systemu HACCP u producenta, 4. za³±cz± o¶wiadczenie, ¿e oferowane czekolady spe³niaj± wymogi w zakresie jako¶ci handlowej okre¶lone w Rozporz±dzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 grudnia 2002 r. w sprawie szczegó³owych wymagañ w zakresie jako¶ci handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych ( Dz. U. z 2002 r., Nr 214, poz. 1813), 5. za³±cz± specyfikacjê jako¶ciow± oferowanych czekolad - opis produktu sporz±dzony przez jednostkê kontroli jako¶ci lub dzia³ technologiczny, zawieraj±c± informacje: opis wyrobu, wykaz u¿ytych surowców, kaloryczno¶æ w 100 g produktu, 6. za³±cz± próbki oferowanych czekolad, po 1 szt. z oferowanego asortymentu, zgodnie z wykazem stanowi±cym za³±cznik nr 4 do SIWZ, 7. zabezpiecz± ofertê poprzez wniesienie wadium w kwocie i terminie okre¶lonym w rozdziale VIII SIWZ. II. Wymagania Zamawiaj±cego: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1. zaoferuj± czekolady, zgodne z opisem i wymaganiami przedstawionymi w SIWZ i za³±czniku A do SIWZ, 2. zaoferuj± co najmniej 9 miesiêczny termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy czekolad, 3. zaakceptuj± 30-dniowy termin p³atno¶ci, licz±c od momentu dostawy i otrzymania faktury, 4. zadeklaruj± sta³o¶æ cen w okresie trwania umowy, 5. zadeklaruj± wymagane terminy dostaw..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: I. W celu potwierdzenia, ¿e Wykonawca spe³nia wymagania ustawowe udzia³u w postêpowaniu, do oferty do³±cza: 1. o¶wiadczenie zgodne z postanowieniami art. 22 ust. 1 i art. 24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówieñ publicznych - za³. nr 2 do SIWZ, 2. aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert, 3. certyfikat potwierdzaj±cy wdro¿enie przez producenta Systemu Zagro¿eñ i Krytycznych Punktów Kontroli (systemu HACCP) zgodnie z Rozporz±dzeniem WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r w sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych lub pisemna opinia wydana przez Sanepid o wdro¿eniu i stosowaniu systemu HACCP u producenta, 4. o¶wiadczenie, ¿e oferowane czekolady spe³niaj± wymogi w zakresie jako¶ci handlowej okre¶lone w Rozporz±dzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 grudnia 2002 r. w sprawie szczegó³owych wymagañ w zakresie jako¶ci handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych ( Dz. U. z 2002 r., Nr 214, poz. 1813), 5. specyfikacjê jako¶ciow± oferowanych czekolad - opis produktu sporz±dzony przez jednostkê kontroli jako¶ci lub dzia³ technologiczny, zawieraj±c± informacje: opis wyrobu, wykaz u¿ytych surowców, kaloryczno¶æ w 100 g produktu, 6. próbki oferowanych czekolad, 7. potwierdzenie wniesienia wadium. II. W celu potwierdzenia, ¿e Wykonawca spe³nia wymagania Zamawiaj±cego udzia³u w postêpowaniu, do oferty do³±cza: 1. 1. o¶wiadczenie, ¿e oferowany przedmiot zamówienia, jest zgodny z opisem i wymaganiami przedstawionymi w SIWZ i za³±czniku A do SIWZ, 2. o¶wiadczenie o co najmniej 9 miesiêcznym terminie przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy czekolad, 3. o¶wiadczenie o dotrzymaniu 30 - dniowego terminu p³atno¶ci, 4. o¶wiadczenie o sta³o¶ci cen w okresie trwania umowy, 5. o¶wiadczenie o dotrzymaniu wymaganych terminów dostaw..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 85
- 2 - jako¶æ - 15
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rckik.bialystok.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Bia³ymstoku, ul. M. Sk³odowskiej - Curie 23, p. 201.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 08.12.2008 godzina 13:00, miejsce: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Bia³ymstoku, ul. M. Sk³odowskiej - Curie 23, p. 201.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: do 06.01.2009.
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Dostawa czekolad twardych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 - dostawa 62 250 szt. czekolad gorzkich w tabliczkach po 100 g, lub 41 500 szt. czekolad gorzkich w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad gorzkich w tabliczkach po 200 g,.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.21.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 85
- 2. Jako¶æ - 15
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Dostawa czekolad twardych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2 - dostawa 62 250 szt. czekolad mlecznych w tabliczkach po 100 g, lub 41 500 szt. czekolad mlecznych w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad mlecznych w tabliczkach po 200 g,.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.21.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Dostawa czekolad twardych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3 - dostawa 62 250 szt. czekolad mlecznych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 100 g, lub 41 500 szt. czekolad mlecznych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad mlecznych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 200 g,.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.21.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 85
- 2. Jako¶æ - 15
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Dostawa czekolad twardych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 4 - dostawa 62 250 szt. czekolad mlecznych z ca³ymi orzechami laskowymi w tabliczkach po 100 g lub 41 500 szt. czekolad mlecznych z ca³ymi orzechami laskowymi w tabliczkach po 150 g, lub 31 125 szt. czekolad mlecznych z ca³ymi orzechami laskowymi w tabliczkach po 200 g.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.21.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 85
- 2. Jako¶æ - 15
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Dostawa czekolad twardych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 5 - dostawa 62 250 szt. czekolad bia³ych lub bia³ych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 100 g, lub dostawa 41 500 szt. czekolad bia³ych lub bia³ych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 150 g, lub dostawa 31 125 szt. czekolad bia³ych lub bia³ych z rodzynkami i orzechami (bakaliami) w tabliczkach po 200 g.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.84.21.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 85
- 2. Jako¶æ - 15
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Dostawa mebli biurowych do S±du Apelacyjnego w Bia³ymstoku
- "¦wiadczenie kompleksowej us³ugi hotelarskiej w ramach projektu "Utworzenie i Wsparcie Funkcjonowania Bran¿owego Centrum Umiejêtno¶ci przy ZSTiOzOI im. St. Staszica w Bia³ymstoku"
- Sukcesywny zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych - 2026 rok.
- Us³uga sprz±tania w Prokuraturze Okrêgowej w Bia³ymstoku oraz w podleg³ych jej jednostkach wraz z zabezpieczeniem w ¶rodki higieniczno - sanitarne i ¶rodki czysto¶ci.
- Kompleksowa us³uga serwisowa w zakresie instalacji i urz±dzeñ sanitarnych - wykonywania przegl±dów serwisowych, asysty technicznej podczas imprez (w tym meczy) oraz pogotowia technicznego
- Budowa klastra wysokiej dostêpno¶ci w oparciu o posiadan± macierz Dell PowerStore 1000T na potrzeby S±du Apelacyjnego w Bia³ymstoku
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





