Og³oszenie z dnia 2008-02-18
Mys³owice: Dostawa Ryb
Numer og³oszenia: 32825 - 2008; data zamieszczenia: 18.02.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy, ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice, woj. ¶l±skie, tel. 032 3183400, fax 032 3183399.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Areszt ¦ledczy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa Ryb.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Filety z minataj kostka mro¿one w ilo¶ci 1600,00 kg, pakowane w opakowania jednostkowe od 5 kg do 10 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty dostawy 2. Paprykarz szczeciñski w ilo¶ci 1800,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe wyposa¿one w samootwieracz 0,330 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty dostawy 3. Sa³atka pikantna z makreli w ilo¶ci 1600,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe wyposa¿one w samootwieracz 0,330 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty dostawy 4. Szproty w sosie pomidorowym w ilo¶ci 1300,00 kg, pakowane w opakowania jednostkowe wyposa¿one w samootwieracz 0,330 kg, minimalny termin przydatno¶ci do zpo¿ycia 3 miesci±ce od daty dostawy
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.22.10.00 - Ryby mro¿one Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.22.10.00 - Ryby mro¿one Oryginalny kod CPV: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozosta³e ryby konserwowane lub przetworzone Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozosta³e ryby konserwowane lub przetworzone .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Brak.
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mog± ubiegaæ siê wykonawcy potwierdzaj±cy spe³nienie warunków: 1.1 Posiadaj±cy uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek poosiadania takich uprawnieñ; 1.2 Posiadaj±cy niezbêdna wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj±cy potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajduj±cy siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegaj±cy wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania siê o zamówienia publicznego wyklucza siê wykonawców, którzy: 2.1 nie spe³niaj± warunków udzia³u w postêpowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówieñ publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. 2.2 podlegaj± wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówieñ publicznych. 2.3 wykonywali bezpo¶rednio czynno¶ci zwi±zane z przygotowaniem prowadzonego postêpowania, lub pos³ugiwali siê w celu sporz±dzenia oferty osobami uczestnicz±cymi w dokonywaniu tych czynno¶ci chyba, ¿e udzia³ tych wykonawców w postêpowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. 2.4 z³o¿yli nieprawdziwe informacje maj±ce wp³yw na wynik prowadzonego postêpowania. 2.5 nie z³o¿yli o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu lub dokumentów potwierdzaj±cych spe³nianie tych warunków z zastrze¿eniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówieñ publicznych. 3. Zamawiaj±cy odrzuca ofertê je¿eli: 3.1 jest niezgodn± z ustaw± lub jej tre¶æ nie odpowiada tre¶ci specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3.2 jej z³o¿enie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.3 zawiera ra¿±co nisk± cenê w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.4 zosta³a z³o¿ona przez wykonawcê wykluczonego z udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia lub niezaproszonego do sk³adania ofert 3.5 zawiera omy³ki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie mo¿na poprawiæ na podstawie art. 88 Prawa zamówieñ publicznych, lub b³êdy w obliczeniu ceny 3.6 wykonawca w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodzi³ siê na poprawienie omy³ki rachunkowej w obliczeniu ceny 3.7 jest niewa¿na na podstawie odrêbnych przepisów, 4. Ofertê wykonawcy wykluczonego uznaje siê za odrzucon± 5. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o dokumenty z³o¿one przez wykonawcê w niniejszym postêpowaniu metod± warunku granicznego - spe³nia/niespe³na.
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: A. Na ofertê sk³adaj± siê nastêpuj±ce dokumenty i za³±czniki: a.1) Formularz ofertowy - wype³niony i podpisany przez wykonawcê a.2) Formularz cenowy - wype³niony i podpisany przez wykonawcê a.3) Wzór umowy a.4)O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z art. 22 PZP B. W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówieñ publicznych sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: B.3) Aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego oraz w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne lub spo³eczne, lub za¶wiadczenia, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert. B.6) O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z art. 22 Prawa zamówieñ publicznych.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy Mys³owice ul. Szymanowskiego 6 41-400 Mys³owice.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 04.03.2008 godzina 09:00, miejsce: reszt ¦ledczy Mys³owice ul. Szymanowskiego 6 41-400 Mys³owice Sekretariat lub przes³aæ poczt± na adres Zamawiaj±cego.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
INNE PRZETARGI Z MYS£OWIC
- Remont systemu monitoringu ci¶nienia w stojakach 130 sekcji obudowy zmechanizowanej dla PGG S.A. Oddzia³ Mys³owice-Weso³a
- Opracowanie dokumentacji projektowej wielobran¿owej dla zadania Termomodernizacja oraz przebudowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego po³o¿onego w Mys³owicach przy ul. Krakowskiej 8, 8a
- Remont drogi wewnêtrznej dla PGG S.A. Oddzia³ KWK Mys³owice-Weso³a
wiêcej: przetargi w Mys³owicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Dostawa produktów spo¿ywczych dla ¯³obka Samorz±dowego w My¶lenicach
- Sukcesywna dostawa mro¿onek dla PZPW w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II, zamówienie z podzia³em na 3 czê¶ci.
- Dostawa i zakup artyku³ów spo¿ywczych, warzyw i owoców, mro¿onek, nabia³u, miêsa i wêdlin, drobiu, jaj, ryb do Szko³y Podstawowej nr 16 z Oddzia³ami Integracyjnymi im. M. Konopnickiej w ¯orach w 2026r
- Sukcesywna dostawa ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych do Zespo³u Szkó³ Le¶nych w Rogoziñcu
- Sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych, miêsa wieprzowego, drobiowego, wêdlin oraz mro¿onek owocowo- warzywnych i rybnych.
wiêcej: Ryby mro¿one »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





