eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bełchatówdostawa mięsa, wędlin, drobiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-21

Bełchatów: dostawa mięsa, wędlin, drobiu
Numer ogłoszenia: 327269 - 2008; data zamieszczenia: 21.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Dąbrowskiego 2, 97-400 Bełchatów, woj. łódzkie, tel. 044 6352400, faks 044 6352400.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.powiat-belchatowski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mięsa, wędlin, drobiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zakup i dostawa mięsa, wędliny oraz drobiu w ilościach przedstawionych poniżej: CZĘŚĆ I - MIĘSO L.p. Kod CPV Asortyment - mięso J.m. Ilość 1 151 11100-0 Antrykot wołowy kg 200 2 151 13000-3 Boczek wędzony surowy kg 100 3 151 13000-3 Karczek z/k wieprzowy kg 250 4 151 13000-3 Łopatka z/k wieprzowa kg 1000 5 151 13000-3 Schab z/k wieprzowy kg 260 6 151 13000-3 Żeberka wieprzowe - paski kg 200 7 151 13000-3 Golonka wieprzowa kg 60 8 151 13000-3 Nogi wieprzowe kg 50 CZĘŚĆ II - WĘDLINY L.p. Kod CPV Asortyment - wędliny J.m. Ilość 1 151 31130-5 Baleron kg 150 2 151 31134-3 Czarne kg 40 3 151 31130-5 Kiełbasa śląska kg 40 4 151 31130-5 Kiełbasa szynkowa kg 180 5 151 31134-3 Kaszanka kg 140 6 151 31130-5 Kiełbasa dębicka kg 180 7 151 31130-5 Kiełbasa krakowska kg 150 8 151 31130-5 Kiełbasa wiejska kg 50 9 151 31130-5 Kiełbasa zwyczajna kg 170 10 151 31130-5 Kiełbasa tyrolska kg 100 11 151 31130-5 Kiełbasa biała parzona kg 280 12 151 31130-5 Kiełbasa żywiecka kg 140 13 151 31130-5 Kiełbasa krotoszyńska kg 60 14 151 31130-5 Mielonka wieprzowa kg 140 15 151 31130-5 Mortadela kg 230 16 151 31130-5 Ogonówka kg 140 17 151 14000-0 Pasztetowa kg 60 18 151 31310-1 Pasztet pieczony kg 50 19 151 31130-5 Pieczeń rzymska kg 90 20 151 31130-5 Parówki grube wieprzowe kg 220 21 151 31130-5 Parówka cienka wieprzowa kg 150 22 151 31135-0 Parówka drobiowa kg 60 23 151 31135-0 Pasztet z indyka kg 40 24 151 31135-0 Rolada drobiowa z kurczaka kg 60 25 151 31135-0 Salceson drobiowy kg 40 26 151 14000-6 Salceson wieprzowy kg 60 27 151 31135-0 Szynka drobiowa z indyka kg 100 28 151 31410-2 Szynka wiejska kg 70 29 151 31135-0 Szynka drobiowa z kurczaka kg 100 30 151 31410-2 Szynka mielona prasowana kg 40 Część III DRÓB Lp. Kod CPV Asortyment J.m. Ilość 1 151 12000-6 Filet z kurczaka kg 380 2 151 12000-6 Porcje rosołowe bez skrzydełek kg 140 3 151 12000-6 Skrzydełka z kurczaka kg 500 4 151 12000-6 Udka z kurczaka kg 700 5 151 12300-9 Wątróbka drobiowa kg 150 6 151 14000-0 Żołądki drobiowe kg 150 7 151 12000-6 Kurczaki kg 50.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: a) spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawia pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. b) Posiadają aktualną decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ. 2. Sprawdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonane na podstawie złożonego oświadczenia, oraz dołączonych do oferty dokumentów wymienionych w podrozdziale II niniejszego Rozdziału, według zasady spełnia/nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą: 1.Oświadczenie Wykonawcy - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego/ Stosownie do treści art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy z dnia 29.1.2004 r. Prawo zamówień publicznych (t. jedn. Dz. U. z 2007r. Nr 223, poz. 1655 z póź. zm.) zgodnie ze wzorem będącym załącznikiem 3 do SIWZ . 2. Aktualną decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z póź zm.) lub decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużena warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.powiat-belchatowski.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bełchatowie, ul. Dąbrowskiego 2, 97-400 Bełchatów.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2008 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bełchatowie, ul. Dąbrowskiego 2, 97-400 Bełchatów Sekretariat I piętro..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Kod CPV Asortyment - mięso J.m. Ilość 1 151 11100-0 Antrykot wołowy kg 200 2 151 13000-3 Boczek wędzony surowy kg 100 3 151 13000-3 Karczek z/k wieprzowy kg 250 4 151 13000-3 Łopatka z/k wieprzowa kg 1000 5 151 13000-3 Schab z/k wieprzowy kg 260 6 151 13000-3 Żeberka wieprzowe - paski kg 200 7 151 13000-3 Golonka wieprzowa kg 60 8 151 13000-3 Nogi wieprzowe kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-0, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Kod CPV Asortyment - wędliny J.m. Ilość 1 151 31130-5 Baleron kg 150 2 151 31134-3 Czarne kg 40 3 151 31130-5 Kiełbasa śląska kg 40 4 151 31130-5 Kiełbasa szynkowa kg 180 5 151 31134-3 Kaszanka kg 140 6 151 31130-5 Kiełbasa dębicka kg 180 7 151 31130-5 Kiełbasa krakowska kg 150 8 151 31130-5 Kiełbasa wiejska kg 50 9 151 31130-5 Kiełbasa zwyczajna kg 170 10 151 31130-5 Kiełbasa tyrolska kg 100 11 151 31130-5 Kiełbasa biała parzona kg 280 12 151 31130-5 Kiełbasa żywiecka kg 140 13 151 31130-5 Kiełbasa krotoszyńska kg 60 14 151 31130-5 Mielonka wieprzowa kg 140 15 151 31130-5 Mortadela kg 230 16 151 31130-5 Ogonówka kg 140 17 151 14000-0 Pasztetowa kg 60 18 151 31310-1 Pasztet pieczony kg 50 19 151 31130-5 Pieczeń rzymska kg 90 20 151 31130-5 Parówki grube wieprzowe kg 220 21 151 31130-5 Parówka cienka wieprzowa kg 150 22 151 31135-0 Parówka drobiowa kg 60 23 151 31135-0 Pasztet z indyka kg 40 24 151 31135-0 Rolada drobiowa z kurczaka kg 60 25 151 31135-0 Salceson drobiowy kg 40 26 151 14000-6 Salceson wieprzowy kg 60 27 151 31135-0 Szynka drobiowa z indyka kg 100 28 151 31410-2 Szynka wiejska kg 70 29 151 31135-0 Szynka drobiowa z kurczaka kg 100 30 151 31410-2 Szynka mielona prasowana kg 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-0, 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.11.40.00-0, 15.13.11.35-0, 15.13.14.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 151 12000-6 Filet z kurczaka kg 380 2 151 12000-6 Porcje rosołowe bez skrzydełek kg 140 3 151 12000-6 Skrzydełka z kurczaka kg 500 4 151 12000-6 Udka z kurczaka kg 700 5 151 12300-9 Wątróbka drobiowa kg 150 6 151 14000-0 Żołądki drobiowe kg 150 7 151 12000-6 Kurczaki kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-0, 15.11.20.00-6, 15.11.23.00-9, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.