Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-12-02
Myślibórz: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu
Numer ogłoszenia: 326620 - 2015; data zamieszczenia: 02.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych , ul. Celna 23, 74-300 Myślibórz, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-95 7473031, faks 0-95 7472274.
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.bip.dps.powiatmysliborski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka sektora finansów publicznych.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych w Myśliborzu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych. Wykaz towarów objętych zamówieniem stanowią załączniki do siwz - zestawienia ofertowe przeznaczone dla poszczególnych części zamówienia. Towary objęte zamówieniem powinny cechować się świeżością oraz stosownie do rodzaju lub typu towaru - odpowiednim terminem przydatności do spożycia. Łącznie zamówienie obejmuje 200 artykułów. Wielkość zamówienia, tzn. ilości poszczególnych towarów podana w zestawieniach ofertowych jest ilością szacunkową, i w związku z tym Kupującemu przysługuje prawo do niezrealizowania 20% wartości umowy..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.13.11.33-6, 15.30.00.00-1, 15.33.21.05-9, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 01.10.00.00-8, 03.00.00.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty:1.Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych oraz o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 24 Prawa zamówień publicznych (załącznik nr 1 do SIWZ);2.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje tego warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć:1. dokumenty wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną stwierdzające, że: biekty budowlane w których Dostawca magazynuje lub wytwarza artykuły spożywcze spełniają wymogi sanitarne w zakresie przechowywania lub wytwarzania artykułów spożywczych określone w obowiązujących przepisach prawnych;środki transportu którymi będą realizowane dostawy artykułów spożywczych spełniają wymogi sanitarne w zakresie transportu żywności określone w obowiązujących przepisach prawnych.2. Oświadczenie wykonawcy o wdrożeniu systemu HCCP (załącznik nr 2 do SIWZ ).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Formularz Ofertowy (zał. nr A1 do SIWZ) wraz z wypełnionym zestawieniem ofertowym na formularzu stanowiącym załącznik A/2; B/2; C/2; D/2; E/2; F/2; G/2 odpowiednio do części zadania którego dotyczy oferta. Wszystkie pola puste i wykropkowane (stanowiące o treści oferty Wykonawcy) muszą być wypełnione przez Wykonawcę. Jeżeli Wykonawca przy realizacji zamówienia polega na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, musi do oferty załączyć pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż 1 część dokument należy złożyć dla każdej części oddzielnie. Uwaga: Wykonawca musi przedłożyć oryginał zobowiązania podmiotu trzeciego własnoręcznie podpisanego przez osobę uprawnioną do jego reprezentacji (wyroki KIO z 5 maja 2011 r., sygn. akt KIO/UZP 822/11 oraz z 1 czerwca 2010 r., sygn. akt KIO/UZP 922/10).W przypadku gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy, należy wskazać podwykonawców według wzoru określonego w załączniku nr 3 do SIWZ. W przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, do oferty musi być dołączone stosowne upoważnienie lub pełnomocnictwo. Nie jest wymagane załączenie Wzoru umowy do oferty. Zaleca się wypełnienie Projektu umowy w części dotyczącej Wykonawcy i jego oferty. W sytuacji braku w ofercie Wzoru Umowy Zamawiający uzna, że Wykonawca zapoznał się z jego treścią i akceptuje zawarte w nim warunki (na podstawie oświadczenia zawartego w Formularzu Ofertowym - załącznik nr A1 do SIWZ).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dps.powiatmysliborski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej dla osób Przewlekle Somatycznie Chorych; ul. Celna 23; 74-300 Myślibórz..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych; ul. Celna 23; 74-300 Myślibórz; sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 57 pozycji towarowych z grupy 151-158 i 011 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.60.00.00-4, 01.10.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 9 pozycji towarowych z grupy 156-158 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.61.25.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mleko i przetwory mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 19 pozycji towarowych z grupy 154-155 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.10.00-0, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5, 15.55.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa, owoce, jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 37 pozycji towarowych z grupy 011,012,032,150,153 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 01.12.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 9 pozycji towarowych z grupy 152 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.23.40.00-5, 15.24.17.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 4 pozycje towarowych z grupy 153 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.21.05-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły spożywcze - 65 pozycje towarowych z grupy 151-154 Wspólnego Słownika Zamówień.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.13.11.33-6, 15.13.11.35-0, 15.11.40.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z MYŚLIBORZA
- Zimowe utrzymanie dróg powiatowych Powiatu Myśliborskiego w sezonie zimowym 2025/2026
- Dostawa i wdrożenie urządzeń wraz z oprogramowaniem antywirusowym stanowiącym infrastrukturę cybernetyczną zwiększającą odporność na cyberataki dla Starostwa Powiatowego i jednostek organizacyjnych
więcej: przetargi w Myśliborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa MIĘSA WIEPRZOWEGO I WĘDLIN WIEPRZOWYCH dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Kępnie
- Sukcesywna dostawa mięsa świeżego, wędlin oraz mięsa drobiowego dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie
- Dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Nowym Wiśniczu
- Dostawy produktów spożywczych wymagających zachowania warunków chłodniczych i/lub mroźniczych, tj. produktów mleczarskich i mrożonek
- Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Hajnówce
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin (wieprzowych i wołowych) oraz drobiu, podrobów i wędlin drobiowych
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.