eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŁódźW-5 ZP/25/2011

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-10-10

Łódź: W-5 ZP/25/2011
Numer ogłoszenia: 326302 - 2011; data zamieszczenia: 10.10.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności , ul. Wólczańska 171/173, 90-924 Łódź, woj. łódzkie, tel. 42 6313408, faks 42 6313408.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://snack.p.lodz.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: W-5 ZP/25/2011.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa:
aparatury kontrolnej i badawczej /CPV: 38500000-0/
sprzętu AGD /CPV: 39710000-2/
Pakiet Nr 1 - zestaw do chłodzenia prób laboratoryjnych, w tym:
Poz. 1 - Chłodziarko-zamrażarka I
Poz. 2 - Chłodziarko-zamrażarka II
Poz. 3 - Chłodziarko-zamrażarka III
Poz. 4 - Chłodziarko-zamrażarka IV
Pakiet Nr 2 - Piekarnik z funkcją wypieku w atmosferze wilgotnej (wtrysk pary wodnej)
Pakiet Nr 3 - Pompa próżniowa, hybrydowa, chemoodporna, z wtyczką sieciową europejską
Pakiet Nr 4 - Analityczna kolumna do chromatografii SEC
dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ.
Pakiet Nr 5 - Dydaktyczne mikroskopy biologiczne do obserwacji w świetle przechodzącym - 8 szt.
Pakiet Nr 6 - Mikroskop optyczny z możliwością obserwacji we fluorescencji i oprogramowaniem do cyfrowej analizy obrazu
Pakiet Nr 7 - Inkubator z wytrząsaniem CPV: 38500000-0
Pakiet Nr 8 - Refraktometr laboratoryjny cyfrowy kąta granicznego do pomiaru współczynnika refrakcji
dla Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ
o asortymencie i ilościach określonych w Formularzu Cenowym, stanowiącym Załącznik Nr 2 do SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0, 39.71.00.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu nie jest wymagane zabezpieczenie oferty przez wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik Nr 11 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik Nr 11 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik Nr 11 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik Nr 11 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik Nr 11 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • opis urządzeń technicznych, instrukcję obsługi oraz środków stosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług oraz opis zaplecza naukowo-badawczego wykonawcy, w celu potwierdzenia zapewnienia odpowiedniej jakości realizowanego zamówienia
  • inne dokumenty

    Dokumenty potwierdzające dopuszczenie produktu do obrotu tj.:
    CERTYFIKAT JAKOŚCI CE - wystawiany przez jednostkę notyfikującą
    lub
    DEKLARACJĘ ZGODNOŚCI wystawiana przez producenta, że wyrób jest zgodny z normami,
    o ile wymaga tego ustawa
    lub złożenie stosownego Oświadczenia jeśli na oferowany asortyment w/w dokumenty nie są wymagane.
    Dokumenty opisujące specyfikę sprzętu: Pełna informacja producenta o parametrach techniczno-eksploatacyjnych oferowanego sprzętu.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz Oferty - Załącznik Nr 1 do SIWZ
Formularz Cenowy - Załącznik Nr 2 do SIWZ
Zestawienie parametrów wymaganych - Załączniki Nr: 3a-3d*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 4*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 5*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 6*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 7*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 8*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 9*
Zestawienie parametrów wymaganych - Załącznik Nr 10*
Dokument ustanawiający pełnomocnika

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający działając w oparciu o art. 144 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych określa następujące okoliczności, które mogą powodować konieczność wprowadzenia zmian w treści zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty:
zmiana terminu realizacji umowy - gdy zaistnieje inna, niemożliwa do przewidzenia w momencie zawarcia umowy okoliczność prawna, ekonomiczna, techniczna, lub wystąpi siła wyższa, za którą żadna ze stron nie ponosi odpowiedzialności, skutkująca brakiem możliwości należytego wykonania umowy zgodnie ze SIWZ;
zmiana osób odpowiedzialnych za kontakty i nadzór nad realizacją przedmiotu umowy;
wystąpienie oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych w treści umowy.
zmiany numeru katalogowego produktu przy zachowaniu jego parametrów;
zmiany przedmiotowej / produkt zamienny jeśli wystąpi przejściowy brak produktu z przyczyn leżących po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.p.lodz.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, 90-924 Łódź, ul. Wólczańska 171/173, pokój nr 5.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.10.2011 godzina 12:00, miejsce: Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, 90-924 Łódź, ul. Wólczańska 171/173, pokój nr 5.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 - Zestaw do chłodzenia prób laboratoryjnych - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poz. 1 Chłodziarko-zamrażarka I - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 3a do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 - Zestaw do chłodzenia prób laboratoryjnych - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poz. 2 - Chłodziarko-zamrażarka II - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 3b do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 - Zestaw do chłodzenia prób laboratoryjnych - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poz. 3 - Chłodziarko-zamrażarka III - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 3c do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 1 - Zestaw do chłodzenia prób laboratoryjnych - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Poz. 4 - Chłodziarko-zamrażarka IV
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 3d do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 2 - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Piekarnik wielofunkcyjny, z funkcją wypieku w atmosferze wilgotnej (wtrysk pary wodnej) - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 4 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 28.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 3 - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pompa próżniowa, hybrydowa, chemoodporna, z wtyczką sieciową europejską
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 42.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 4 - dla Instytutu Chemicznej Technologii Żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Analityczna kolumna do chromatografii SEC - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 6 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 28.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 5 - dla Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dydaktyczne mikroskopy biologiczne do obserwacji w świetle przechodzącym - 8 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 7 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 56.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 6 - dla Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mikroskop optyczny z możliwością obserwacji we fluorescencji i oprogramowaniem do cyfrowej analizy obrazu - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 8 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 56.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 7 - dla Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Inkubator z wytrząsaniem - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr 9 do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 56.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet Nr 8 - dla Instytutu Technologii Fermentacji i Mikrobiologii.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Refraktometr laboratoryjny cyfrowy kąta granicznego do pomiaru współczynnika refrakcji - 1 szt.
    Opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz Cenowy, stanowiący Załącznik Nr 2 do SIWZ oraz Formularz Zestawienie parametrów wymaganych, stanowiący Załącznik Nr do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 38.50.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 28.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.