eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Konstancin-Jeziorna › dostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-20

Konstancin-Jeziorna: dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 323471 - 2008; data zamieszczenia: 20.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Polska Akademia Nauk Dom Rencisty , ul. Chodkiewicza 3/5, 05-510 Konstancin-Jeziorna, woj. mazowieckie, tel. 022 7564116, 7547176, faks 022 7564116.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Dom Rencisty.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: chleb baltonowski 650 g krojony pakowany 3670 szt, chleb razowy z ziarnami 450 g krojony pakowany 3670 szt, bułka paryska krojona pakowana 300g -5505 szt, cukier zwyky 700 kg, cukier waniliowy 16g -350 szt, cukier puder 400g -10 kg, sztrucla makowa z bakaliami 15 kg, sernik z brzoskwinią 20 kg, dżem brzoskwiniowy niskosłodzony 300g -100 szt, dżem morelowy niskosłodzony 300g -100 szt, dżem truskawkowy niskosłodzony 300g -200 szt, dżem wiśniowy niskosłodzony 300g -100 szt, dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 300g -200 szt, powidła śliwkowe 300g -200 szt, konfitura wiśniowa 240 g -50 szt, herbata granulowana 100g -500 szt, kakao 100g -100 szt, kasza gryczana 1kg -50 kg, kasza jeczmienna gruba 1kg- 50 kg, kasza jęczmienna drobna 1kg- 100 kg, kasza manna 1kg-100 kg, kawa rozpuszczalna Inka 150g -320 szt, koncentrat pomidorowy 30% 200g- 350 szt, mąka pszenna szymanowska 1kg-700 kg, makaron 500g-200 kg, rodzynki 100g-150 szt, olej kujawski uniwersalny 0,5 litra- 400 szt, płatki jeczmienne błyskawiczne 400g - 120 szt, płatki kukurydziane zwykłe 250g - 300 szt, płatki owsiane błyskawiczne 400g-120 szt, ryż biały zwykły 1kg-50kg, ryż Britta 500g- 280 szt, płatki ryżowe błyskawiczne 200 g - 200 szt, maka ziemniaczana 1kg - 10 kg, słodzik zawartość opakowania 1200 szt - 10 szt, sól jodowana 1kg - 100 kg, papryka ostra mielona 20g - 10 szt, liść laurowy 6g - 50 szt, pieprz mielony 20g - 300 szt, ziele angielskie 15g - 50 szt, majeranek 14g - 60 szt, czosnek granulowany 25g - 80 szt, cynamon mielony 15g - 10 szt, przyprawa do ryb 35g - 10 szt, przyprawa do kurczaka 35g 100 szt, papryka słodka mielona 20g - 30 szt, kwasek cytrynowy 20g - 40 szt, podgrzybek suszony 1kg, prawdziwek suszony 1kg, pączek nadziewany 1szt - 50 szt, drożdżówka nadziewana 1szt - 240 szt, przyprawa Vegeta 75g - 300 szt, miód pszczeli wielokwiatowy 25g - 1500 szt, budyń 650g - 12 szt, kisiel 880g - 12 szt, galaretka owocowa 900g - 12 szt, żurek 1,4kg - 10 kg, herbatniki krakersy bezcukrowe 180g - 40 szt, żylatyna wieprzowa 1kg - 3 kg, babka piaskowa 1 kg - 24 kg, wieprzowina łopatka bez skóry i kości 1kg - 250 kg, wieprzowina podgardle 1kg - 4 kg, wieprzowina szynka surowa z udźca 1kg - 350 kg, wieprzowina golonka ze skórą 1kg - 24 kg, wołowina z udźca bez kości 1kg - 300 kg, wieprzowina karkówka 1kg - 80 kg, wołowina rozbef 1kg - 50 kg, wołowina kark 1 kg - 250 kg, flaki wołowe oczyszczone, krojone parzone 1kg - 50 kg, nogi wieprzowe 1kg - 30 kg, wieprzowina schab surowy z kością 1kg - 30 kg, wątroba wieprzowa 1kg - 2 kg, korpusy z kurczaka 1kg - 300 kg, kurczak tuszka 1kg - 350 kg, mięso z piersi indyka bez skóry 1kg - 70 kg, mięso z piersi kurczaka bez skóry 1kg - 200 kg, udka z kurczaka/noga kulinarna bez części korpusowej 1kg - 500 kg, mintaj mrożony płaty 1kg - 300 kg, makrela wędzona 1kg - 50 kg, tuńczyk w oleju 170g - 100 szt, śledź solony płaty 1kg - 50 kg, karp świeży patroszony 1kg - 50 kg, wątróbka drobiowa kurza 1kg - 30 kg, baleron wieprzowy gotowany 1kg - 50 kg, rolada drobiowa 1kg - 25 kg, kiełbasa krakowska parzona 1kg - 300 kg, kiełbasa mortadela 1kg - 100 kg, kiełbasa biała 1kg - 8 kg, pieczń drobiowa 1kg - 10 kg, salceson drobiowy 1kg - 80 kg, kaszanka gryczana 1kg - 15 kg, kiełbasa brodzka 1kg - 25kg, pasztet drobiowy pieczony 1kg - 100 kg, polędwica sopocka 1kg - 250 kg, schab pieczony 1 kg - 10 kg, polędwica drobiowa 1 kg - 100 kg, indyk faszerowany 1kg - 100 kg, szynka wieprzowea gotowana 1kg - 350 kg, szynka prasowana 1kg - 150 kg, szynka dębicka 1 kg - 100 kg, szynka z piersi indyka 1kg - 60 kg, szynka w galarecie 1kg - 10 kg, pasztecik drobiowy 50g - 60 szt, kiełbasa szynkowa wieprzowa 1 kg - 120 kg, serdelki drobiowe 1 kg - 10 kg, filet z indyka wędzony 1 kg - 70 kg, szynka pieczona wieprzowa 1kg - 30 kg, szynka babuni 1kg - 10 kg, parówki wieprzowe odtłuszczone 1kg - 120 kg, mielonka turystyczna wieprzowa 1kg - 140 kg, sok pomarańczowy 2 litrowy 25 szt, sok czarna porzeczka 2 litry 25 szt, boćwina 1 pęczek - 50 pęczków, buraki suszone 100g - 50 szt, włoszczyzna suszona 100g - 15 szt, chrzan tarty 270g - 150 szt, musztarda stołowa 200g - 200 szt, fasola biała drobna nasiona suche 1kg - 20 kg, groch łuskany żółty 1kg - 20 kg, majonez 320g - 200 szt, groszek konserwowy 420g - 90 szt, kukurydza konserwowa 425g - 30 szt, kalafior świeży 1 szt - 250 szt, kapusta kiszona 1kg - 400 kg, ogórki kiszone 1kg - 250 kg, kapusta pekińska 1kg - 180 kg, koperek 1 pęczek - 300 pęczków, natka pietruszki 1 pęczek - 350 pęczków, szczypiorek 1 pęczek - 250 pęczków, ogórek świeży 1kg - 200 kg, pieczrki świeże 1 kg 100 kg, pomidor świeży 1 kg - 1200 kg, rzodkiewka 1 pęczek - 500 pęczków, sałata 1 szt - 1300 szt, szczaw konserwowy krojony 300g - 30 szt, ananas w syropie 560g - 50 szt, brzoskwinia w syropie 820g - 50 szt, banan świeży 1kg - 500 kg, brzoskwinia świeża 1kg - 20 kg, cytryna świeża 1kg - 700 kg, jabłka świeże 1kg - 1100 kg, jabłka suszone 1kg - 1 kg, gruszki suszone 1kg - 1 kg, śliwki węgierki świeże 1 k - 16 kg, śliwki suszone bezpestkowe 1kg - 1 kg, czrne jagody świeże 1 kg - 10 kg, mandarynki świeże luzem 1kg - 150 kg, truskawki świeże 1 kg - 60 kg, wiśnie świeże 1 kg - 30 kg, brukselka mrożona 1kg - 20 kg, fasolka szparagowa świeża 1kg - 18 kg, fasolka szparagowa mrożona 1kg - 60 kg, kalafior mrożony 1kg - 100 kg, mieszanka owocowa mrożona 1kg - 900 kg, porzeczki czarne mrożone 1kg - 150 kg, szpinak mrożony 1kg - 50 kg, truskawki mrożone 1kg - 50 kg, kapusta młoda 1 szt - 80 szt, mleko homogenizowane pasteryzowane 2% folia jeden litr - 10800 litrów, masło z dodatkiem olejów roślinnych w kostkach 200g - 800 kg, śmietana jogurtowa 9% 350g - 1300 szt, ser twarogowy półtłusty świeży 1kg - 1200 kg, jogurt naturalny 150g - 1000 szt, jogurt owocowy 125g - 2500 szt, kefir 200g - 140 szt, ser żółty typu Gouda 1 kg - 150 kg, serek topiony rożki 1 opakowanie ( 8 szt po 200g) - 600 szt, jaja świeże I gatunek klasa L1 13000 szt, masło roślinne w kubku 250g - 700 szt, drożdże piekarskie prasowane 100g - 250 szt, mleko 2% karton 1 litr - UHT 300 szt, serek naturalny typu Bieluch 150g - 2500 szt, serki homogenizowane smakowe 150g - 1500 szt, mleko zsiadłe 370g - 150szt, warzywa młode (maj, czerwiec, lipiec, sierpień) marchew 1kg - 300 kg, burak czerwony 1kg - 150 kg, seler korzeń 1kg - 90 kg, por 1kg - 30 kg, cebula 1kg - 80 kg, pietruszka korzeń 1 kg - 50 kg, ziemniak 1kg - 1800 kg, warzywa od września do kwietnia- marchew 1 kg - 1300 kg, pietruszka korzeń 1 kg - 250 kg, seler korzeń 1 kg - 400 kg, por 1 kg - 120 kg, buraki czerone 1 kg - 450 kg, cebula 1 kg - 250 kg, ziemniaki 1kg - 6500 kg, kapusta biała 1 kg - 280 kg, kapusta czerwona 1 kg - 60 kg..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniajacy warunki wskazane przepisem art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych, nie wykluczeni na podstawie art. 24 Ustawy Prawo zamówień publicznych oraz spełniający wymogi dodatkowe okreslone w SIWZ. Ocena spełniania warunków dokonana bedzie na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca wraz z ofertą złoży następujące dokumenty: 1- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z treścią art. 22 ust. 1 Ustawy PZP. 2- wypełniony formularz cenowy stanowiący jednocześnie opis przedmiotu zamówienia i załącznik nr 1 do SIWZ. 3- aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepsy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postepowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 4- oświadczenie, że przemiot zamówienia będzie dostarczany transportem zgodnie z rozporzadzeniem Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 ( Dz. U. 03. 21. 179 ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. 5- dokumenty potwierdzajace, że oferowane artykuły odpowiadają rozporządzeniom w zakresie GHP/GMP i systemu HACCP. 6- aktualne zaświadczenia właściwego Urzędu Skarbowego oraz własciwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzjących odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne- wystawione nie wcześnij niż 3 m-ce przed upływem terminu składania ofert. 7- decyzję organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w transporcie artykułami żywnościowymi..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pan.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Polska Akademia Nauk Dom Rencisty im. Prof. dr Witolda Orłowskiego, ul. Chodkiewicza 3/5, 05-510 Konstancin-Jeziorna.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy składać bezpośrednio w siedzibie zamawiajacego: PAN Dom Rencisty, ul. Chodkiewicza 3/5, 05-510 Konstancin-Jeziorna w sekretariacie w dni robocze w godz. 7.30- 15.30.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb baltonowski 3670 szt, chleb razowy z ziarnami 3670 szt, bułka paryska 5505 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pozostałe artykuły żywnościowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso 2870 kg, wędliny 2346 kg, ryby 450 kg, jaja 13000 szt, mleko 10800 l, masło 975 kg, olej roślinny 200 l, artykuły z przemiału zbóż 1210 kg, ryż 190 kg, cukier 710 kg, dżemy 285 kg, herbata 50 kg, kawa Inka 96 kg, kiszonki 650 kg, sól 100 kg, owoce świeże 2565 kg, mrożonki 1330 kg, ważywa świeże 13708 kg, owoce suszone 25 kg, grzyby świeże 100 kg, grzybu suszone 2 kg, koncetraty, konserwy przetwory 1250 szt, sałata 1300 szt, koper i natka 650 szt, szczypior 250 szt, miód 37,5 kg, budynie, kisiele, galaretki 28,8 kg, żurek w proszku 14 kg, żelatyna 3 kg, warzywa strączkowe 40 kg, przyprawy różne 1390 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.