eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresieI - VI 2016 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-26

Kraków: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: I - VI 2016 r.
Numer ogłoszenia: 321368 - 2015; data zamieszczenia: 26.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta w Krakowie , ul. Adolfa Nowaczyńskiego 1, 30-336 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 255 41 61, faks 12 2691057.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsnowaczynskiego.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Opieka społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: I - VI 2016 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: I - VI 2016 r. Część A: Dostawa mięsa i jego przetworów dla DPS w okresie: I - VI 2016 r Dostawy mięsa i jego przetworów w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: mięso wołowe i wieprzowe - łącznie 1656 kg, wędliny - łącznie 2052 kg, mięso drobiowe - łącznie 1710 kg, wędliny drobiowe - łącznie 504 kg; Część B: Dostawa mleka i jego przetworów dla DPS w okresie: I - VI 2016 r Dostawy mleka i jego przetworów w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: mleko, śmietana - łącznie 11640 L, masło, margaryna - łącznie 1200 kg, sery różne - łącznie 1779 kg, jogurt, kefir, zsiadłe mleko - łącznie 954 L, masa kajmakowa 60 kg, mleko pełne w proszku 6 kg; Część C: Dostawa pieczywa dla DPS w okresie: I - VI 2016 r. Dostawy pieczywa w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: chleb krakowski, graham - łącznie 13380 szt., bułki pszenne, weki - łącznie 50640 szt., bułka tarta - 180 kg, placek drożdżowy - 72 kg, pączek - 780 szt.; Część D: Dostawa różnych artykułów spożywczych dla DPS w okresie: I - VI 2016 r. Dostawy różnych artykułów spożywczych w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: cukier, cukier puder, cukier waniliowy, miód - łącznie 1292 kg, herbata, kawa, kakao - łącznie 1578 szt., makaron - 480 kg, mąka pszenna tortowa, mąka krupczatka, mąka ziemniaczana - łącznie 810 kg, kasze różne, ryż, płatki - łącznie 918 kg, musztarda, majonez - łącznie 690 szt., olej, - 240 L, frytura - 18 kg, przyprawy - łącznie ok. 4842 szt., pieczywo cukiernicze - łącznie 110 kg, przetwory owocowe i warzywne - łącznie ok. 7755 szt., jaja - 17280 szt.; Część E: Dostawa warzyw i owoców dla DPS w okresie: I - VI 2016 r. Dostawa warzyw i owoców od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: warzywa, owoce - marchew, buraki, seler, pietruszka korzeń, kapusta, cebula - łącznie 4275 kg, ziemniaki 8000 kg, kapusta kiszona, ogórki kiszone - łącznie 700 kg, sałata lodowa, sałata zielona, por, czosnek, szczypiorek - łącznie 1425 szt., ogórek zielony, pomidor - łącznie ok. 300 kg, koper zielony, pietruszka zielona - łącznie 40 kg, pieczarka - 50 kg, jabłka 1000 kg; Dostawa warzyw nowalijek od 01.04.2016 r. do 30.06.2016 r.: warzywa - kapusta młoda - 90 kg, kalafior młody 120 szt., sałata, rzodkiewka - łącznie 340 szt., marchew młoda obcinana - 120 kg, burak młody obcinany - 120kg, botwinka 60 szt., cebula młoda obcinana 40 kg, pomidor, ogórek zielony - łącznie 180 kg, szczypiorek / cebula zielona 120 pęczków, pietruszka, koperek ziel. - łącznie 16 kg , ziemniaki 1500 kg, pieczarki 10 kg; Część F: Dostawa warzyw i owoców mrożonych oraz ryb w okresie: I - VI 2016 r. Dostawa warzyw, owoców i ich przetworów oraz ryb od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: warzywa i owoce mrożone, ryby - warzywa i owoce mrożone - 2200 kg łącznie, ryby mrożone - 300 kg, makrela wędzona - 108 kg, tuńczyk w kawałkach, szprot w pomidorach, w oleju - 1800 szt., śledź solony matjas - 96 kg, frytki mrożone 60 kg; Część G: Dostawa owoców - cytrusów w okresie: I - VI 2016 r. Dostawa owoców -cytrusów od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: Owoce - cytrusy - mandarynka, pomarańcza, cytryna - łącznie 268 kg, banan 140 kg;.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 03.20.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Określone są w pkt X SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od daty powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy. 2.Nie wszystkie rodzaje produktów muszą być zakupione lub zakupione w pełnym zakresie ilościowym. Ilość zamawianych towarów może ulec obniżeniu np. w razie zmniejszenia się liczby osób korzystających z wyżywienia oraz w związku z ustaleniami w jadłospisach. Zamówienie artykułów w mniejszej ilości, niż podane w zestawieniu ilościowo-asortymentowym w ofercie nie może być powodem roszczeń Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego. 3.Zamawiający dopuszcza zmianę wynagrodzenia brutto w przypadku zmiany stawki VAT w ramach niniejszej umowy. Zmiana ta następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę. 4.Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy, w przypadku nieprzewidzianych, incydentalnych potrzeb Zamawiającego. Przedmiotowa zmiana postanowień umowy nie może powodować zwiększenia wynagrodzenia brutto o więcej niż 5 %. 5.Ceny jednostkowe netto określone w Załączniku Nr 1 do umowy nie mogą ulec zwiększeniu w okresie obowiązywania umowy. 6.Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia ciągłości dostaw w okresie trwania umowy. W przypadku wystąpienia okoliczności niezależnych od Wykonawcy (np.: zaprzestanie produkcji, brak importu do Polski, wprowadzenie nowego asortymentu w miejsce dotychczas produkowanego), Wykonawca niezwłocznie zaproponuje Zamawiającemu zamienny produkt o nie gorszych właściwościach niż dotychczas dostarczany. Cena zamiennego produktu nie może być wyższa od ceny produktu objętego niniejszą umową. 7.W sytuacji gdy na rynku obrotu asortymentem stanowiącym przedmiot dostaw, brak będzie również produktów zamiennych a są produkty, których cena rynkowa w sposób znaczący jest wyższa od produktu objętego umową (sprzedaż w cenie z umowy groziłaby powstaniem rażącej straty u Wykonawcy), Wykonawca niezwłocznie poinformuje o tym Zamawiającego, załączając do pisma dokumenty na dowód istnienia takiej sytuacji, przedstawiając uzasadnienie wystąpienia ewentualnej rażącej straty po jego stronie. 8.Zmiana produktów na zasadach, o których mowa w ust. 6 lub ust. 7 jest możliwa wyłącznie za pisemną zgodą Zamawiającego. 9.W trakcie obowiązywania umowy, dopuszcza się również w uzasadnionych wypadkach, zmianę wielkości opakowania dostarczanego przedmiotu zamówienia. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (kg, szt.) produktów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej, pisemnej akceptacji Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsnowaczynskiego.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta, 30-336 Kraków, ul. Nowaczyńskiego 1, Dział Żywienia.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2015 godzina 08:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta, 30-336 Kraków, ul. Nowaczyńskiego 1, Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część A: Dostawa mięsa i jego przetworów dla DPS w okresie: I - VI 2016 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa i jego przetworów w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: mięso wołowe i wieprzowe - łącznie 1656 kg, wędliny - łącznie 2052 kg, mięso drobiowe - łącznie 1710 kg, wędliny drobiowe - łącznie 504 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część B: Dostawa mleka i jego przetworów dla DPS w okresie: I - VI 2016 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mleka i jego przetworów w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: mleko, śmietana - łącznie 11640 L, masło, margaryna - łącznie 1200 kg, sery różne - łącznie 1779 kg, jogurt, kefir, zsiadłe mleko - łącznie 954 L, masa kajmakowa 60 kg, mleko pełne w proszku 6 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część C: Dostawa pieczywa dla DPS w okresie: I - VI 2016 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy pieczywa w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: chleb krakowski, graham - łącznie 13380 szt., bułki pszenne, weki - łącznie 50640 szt., bułka tarta - 180 kg, placek drożdżowy - 72 kg, pączek - 780 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część D: Dostawa różnych artykułów spożywczych dla DPS w okresie: I - VI 2016 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy różnych artykułów spożywczych w okresie od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: cukier, cukier puder, cukier waniliowy, miód - łącznie 1292 kg, herbata, kawa, kakao - łącznie 1578 szt., makaron - 480 kg, mąka pszenna tortowa, mąka krupczatka, mąka ziemniaczana - łącznie 810 kg, kasze różne, ryż, płatki - łącznie 918 kg, musztarda, majonez - łącznie 690 szt., olej, - 240 L, frytura - 18 kg, przyprawy - łącznie ok. 4842 szt., pieczywo cukiernicze - łącznie 110 kg, przetwory owocowe i warzywne - łącznie ok. 7755 szt., jaja - 17280 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część E: Dostawa warzyw i owoców dla DPS w okresie: I - VI 2016 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: warzywa, owoce - marchew, buraki, seler, pietruszka korzeń, kapusta, cebula - łącznie 4275 kg, ziemniaki 8000 kg, kapusta kiszona, ogórki kiszone - łącznie 700 kg, sałata lodowa, sałata zielona, por, czosnek, szczypiorek - łącznie 1425 szt., ogórek zielony, pomidor - łącznie ok. 300 kg, koper zielony, pietruszka zielona - łącznie 40 kg, pieczarka - 50 kg, jabłka 1000 kg; Dostawa warzyw nowalijek od 01.04.2016 r. do 30.06.2016 r.: warzywa - kapusta młoda - 90 kg, kalafior młody 120 szt., sałata, rzodkiewka - łącznie 340 szt., marchew młoda obcinana - 120 kg, burak młody obcinany - 120kg, botwinka 60 szt., cebula młoda obcinana 40 kg, pomidor, ogórek zielony - łącznie 180 kg, szczypiorek / cebula zielona 120 pęczków, pietruszka, koperek ziel. - łącznie 16 kg , ziemniaki 1500 kg, pieczarki 10 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część F: Dostawa warzyw i owoców mrożonych oraz ryb w okresie: I - VI 2016 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw, owoców i ich przetworów oraz ryb od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: warzywa i owoce mrożone, ryby - warzywa i owoce mrożone - 2200 kg łącznie, ryby mrożone - 300 kg, makrela wędzona - 108 kg, tuńczyk w kawałkach, szprot w pomidorach, w oleju - 1800 szt., śledź solony matjas - 96 kg, frytki mrożone 60 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część G: Dostawa owoców -cytrusów od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa owoców -cytrusów od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r.: owoce - cytrusy - mandarynka, pomarańcza, cytryna - łącznie 268 kg, banan 140 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.21.10-7, 03.22.21.11-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.