eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GryficeDostawa żywności dla SPZZOZ Gryfice

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-15

Gryfice: Dostawa żywności dla SPZZOZ Gryfice
Numer ogłoszenia: 31830 - 2008; data zamieszczenia: 15.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej, ul. Niechorska 27, 72-300 Gryfice, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3842127, fax 091 3842127.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.medicam.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla SPZZOZ Gryfice.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla SPZZOZ w Gryficach w ilościach określonych w załączniku do formularza ofertowego.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 16.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1)Spełniają wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (formularz ofertowy), tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24, ustawy Prawo zamówień publicznych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymogów określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (formularz ofertowy), tj.: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24, ustawy Prawo zamówień publicznych Wymagane dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu. 1)Wypis z rejestru handlowego lub zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej (wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). 2) Zaświadczenie o podleganiu nadzorowi organów urzędowej kontroli żywności (Inspekcja sanitarna lub weterynaryjna),

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.medicam.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ul. Niechorska 27, 72-300 Gryfice Dział Zamówień Publicznych - pok. 004.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.03.2008 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ul. Niechorska 27, 72-300 Gryfice SEKRETARIAT- II piętro, pok. 203.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek wędzony parzony Flaki wołowe krojone Głowy wieprzowe Karkówka wieprzowa bez kości Kaszanka cienka Kiełbasa cygańska Kiełbasa golonkowa Kiełbasa jarmarczna Kiełbasa krakowska parzona Kiełbasa mielona kanapkowa Kiełbasa podlaska Kiełbasa rawska Kiełbasa śląska Kiełbasa wiejska Kiełbasa wolińska Kiełbasa żywiecka Łopatka wieprzowa bez kości Metka łososiowa Mortadela Nogi wieprzowe Parówka Salceson włoski Schab bez kości Schab z kością Słonina Smalec w opakowaniu do 1 kg Szynka mielona - blok Szynka świeża bez kości Szynka wiejska(w okresie świątecznym.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mieszanki dla niemowląt.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bebiko 1 Bebiko 2 Bebiko 2 R.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki Cebula Jabłka Kapusta biała Kapusta czerwona Marchew Pietruszka - korzeń Por Seler - korzeń.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory z warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem śliwkowy - wysokosłodzony 280 g Dżem truskawkowy - wysokosłodzony 280 g Dżem wiśniowy - wysokosłodzony 280 g Dżem z czarnej porzeczki - wysokosłodzony 280 g Fasolka konserwowa - czerwona 220 g Groszek konserwowy 2600 g Koncentrat pomidorowy 30% do 200 g Koncentrat pomidorowy identyczny składnikowo i jakościowo z koncentratem Złoty bażant, Pudliszki 850 g Kukurydza konserwowa 2600 g Ogórki konserwowe 900 g Papryka koserwowa 900 g Przecier z ogórków kiszonych 0,9 kg Sałatka szwedzka 0,9 kg Sałatka wielowarzywna 0,9 kg Sałatka z czerwonej kapusty 0,9 kg Soki identyczne składnikowo i jakosciowo z sokami Bobo frut, Bobo vita 0,175 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty suche.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń 40 g Chrupki kukurydziane Cukier 1 kg Galaretka owocowa Herbata ekspresowa (opakowanie 100 saszetek) Herbata granulowana 100 g Kakao 100 g Kasza jęczmienna 1 lub 5 kg Kasza kukurydziana 1 kg Kasza manna 1 kg Kawa zbożowa składnikowo i jakościowo odpowiadajaca kawie Kujawianka - 500 g Kisiel 40 g Kleik ryżowy 200 g Krem czekoladowy 400g Kwasek cytrynowy 20 g Makaron gniazda składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron kolanka składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron muszelki składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron nitki składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron świderki składnikowo i jakościowo odpowiadający makaronowi Wienox Makaron rurka Mąka składnikowo i jakościowo odpowiadająca mące koszalińskiej - typ 500 - 1 kg Mąka ziemniaczana Miód naturalny 25 g Musztarda 200 g Ocet 500 ml Olej 1 l Pieczywo ryżowe odpowiadające składnikowo i jakościowo pieczywu Vasa - 125 g Płatki owsiane 0,5 kg Ryż 1 kg Soda oczyszczona 20 g Sól 1 kg Suchary delikatesowe 450g Żelatyna spożywcza 40 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zupy, sosy, przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bulion drobiowy kg Bulion warzywny kg Czosnek granulowany 20 g Fasola sucha Gałka muszkatałowa 20 g Groch suchy - łuskany Imbir Liść laurowy 20 g Majeranek 20 g Papryka ostra 20g Papryka słodka 20 g Pieprz naturalny 20 g Pieprz ziołowy 20 g Przyprawa do grila 20g Przyprawa do zup w płynie 5 l Przyprawa składnikowo i jakościowo odpowiadająca przyprawie Vegeta lub Warzywko kg Sos pieczarkowy kg Ziele angielskie 20 g Zioła prowansalskie kg Zupa cebulowa kg Zupa grzybowa kg Zupa pieczarkowa kg Żurek kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Konserwy mięsne, rybne, matjasy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Matjas (cena za kg wsadu bez wody) Pasztet drobiowy 131g odpowiadajacy składnikowo pasztetom typu Profi Pasztet drobiowy odpowiadający składnikowo i odpowiadające pasztetowi Prochowicki 160 g Sałatka pikantna z makreli 330 g Szyneczka - foremka 135 g Śledź w oleju 170 g Śledź w pomidorach 170 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna do kanapek składnikowo i jakościowo odpowiadające margarynie Delma - 0,5 kg Margaryna zwykła w kostkach Masło ekstra Mleko w proszku - pełne - 0,5 kg Ser topiony - zegary - odpowiadający składnikowo i jakościowo serowi Hochland 25g Ser topiony 100g (bloczek) Ser żółty gouda, podlaski, edamski Ser żółty salami Śmietana 30% - od 0,5 l do 1l Śmietana 36 % -od 1l do 5 l Twaróg półtłusty o przedłużonym terminie ważności.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki: przetwory mączne, ryby, owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Aronia mrożona op. do 5 kg Brokuły op. do 5 kg Brukselka op. do 5 kg Czarna porzeczka mrożona op. do 5 kg Czerwona porzeczka mrożona op. do 5 kg Fasolka szparagowa mrożona op. do 5 kg Kalafior mrożony op. do 5 kg Kluski śląskie Knedle z jagodami Knedle z serem Knedle z truskawkami Kostka z ryby mrożona (nie mielona) Marchew mrożona op. do 5 kg Mieszanka jarzynowa 7 - składnikowa op. do 5 kg Mieszanka kompotowa mrożona op. do 5 kg (bez rabarbaru) Morszczuk - pojedynczo mrożone filety rybne (shater pack) Papryka mrożona - op. do 3 kg Pyzy mięsno - jarzynowe Pyzy z mięsem Pyzy ziemniaczane Śliwki mrożone op. do 5 kg Truskawki mrożone op. do 5 kg Włoszczyzna mrożona op. do 5 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta Chleb graham 0,5 kg Chleb pszenny 0,5 kg Chleb razowy 0,5 kg Chleb słonecznikowy 0,5 kg Chleb szczeciński 0,65 kg Chleb szczeciński 0,65 kg - krojony - (2 x w miesiącu) Chleb wieloziarnisty 0,5 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Mięso i wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baton/baleron z indyka Baton/polędwica drobiowa Biała drobiowa parzona Blok drobiowy Blok tyrolski drobiowy Kiełbasa cienka drobiowa (odpowiadająca kiełbasie podwawelskiej złotej) Kurczak ćwiartka tylna mrożona Kurczak ćwiartka tylna świeża Kurczak tuszka mrożony Kurczak tuszka świeży Mielonka drobiowa Pieczeń drobiowa Pierś drobiowa świeża - filet Polędwica z warzywami Przekładaniec bawarski Rolada drobiowa Salceson drobiowy Serdelki drobiowe Szynka drobiowa Szynka drobiowa w siatce Szynka mielona drobiowa Wątróbka drobiowa.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Warzywa kiszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona Ogórki kiszone.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta włoska Kapusta pekińska Pieczarki Rzepa.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Mleko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko luz - od 1l do 5l - 2%.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka 55-60 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.