eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczecin › Zakup i dostawa żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-28

Szczecin: Zakup i dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 31806 - 2011; data zamieszczenia: 28.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zachodniopomorskie Centrum Edukacyjne , ul. Hoża 6, 71-699 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4416114, 4420933,515068240, faks 0-91 4420516.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zce.szczecin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa żywności. GRUPA I: WARZYWA Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1.Ziemniaki 03212100-1 kg 11.500 2.Marchew 03221112-4 kg 800 3.Pietruszka korzeń 03221110-0 kg 200 4.Seler korzeń 03221110-0 kg 150 5.Seler naciowy 03221110-0 pęczek 50 6.Por 03221110-0 kg 200 7.Pietruszka nać 03221300-9 pęczek 600 8.Cebula 03221113-1 kg 700 9.Buraki 03221111-7 kg 800 10.Kapusta biała 03221410-3 kg 1.500 11.Kapusta czrwona 03221410-3 kg 250 12.Kapusta włoska 03221410-3 kg 200 13.Kapusta pekińska 03221410-3 kg 1.000 14.Sałata 03221320-5 szt. 450 15.Ogórki świeże 03221270-9 kg 600 16.Pomidory 03221240-0 kg 1.000 17.Papryka świeża 03221230-7 kg 200 18.Pieczarki 03221260-0 kg 350 19.Szczypior 03221300-9 pęczek 300 20.Rzodkiewka 03221110-0 pęczek 150 21.Kapusta kiszona 03221410-3 kg 300 22.Ogórki kiszone 03221270-9 kg 60 23.Rzodkiew biała 03221110-0 kg 150 24.Czosnek 03221110-0 kg 20 25.Sałata lodowa 03221310-2 szt. 200 26.Dynia 03200000-3 szt. 10 GRUPA II: OWOCE Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Jabłka 03222321-9 kg 2.700 2. Gruszki 03222322-6 kg 650 3. Banany 03222111-4 kg 1.500 4. Pomarańcze 03222220-1 kg 1.200 5. Mandarynki 03222240-7 kg 700 6. Nektarynka 03222200-5 kg 300 7. Cytryna 03222210-8 kg 10 8. Brzoskwinie 03222332-9 kg 200 9. Winogron 03222340-8 kg 50 10. Awokado 03222117-6 szt. 20 11. Melon 15332180-9 szt. 20 GRUPA III: RYBY I PRZETWORY Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1.Dorsz mrożony filet bez skóry (schater pack) klasa 1 15220000-6 kg 600 2. Mintaj mrożony filet bez skóry (schater pack) klasa 1 15220000-6 kg 350 3. Makrela wędzona 15234000-7 kg 60 GRUPA IV: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE RÓŻNE Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Cukier biały kryształ 1 kg 15831000-2 kg 1500 2. Cukier biały w saszetkach (op. 100 szt.) 15831000-2 op. 20 3. Mąka pszenna szczecińska typ 450 1 kg 15612100-2 kg 500 4. Mąka kukurydziana 15612210-6 kg 50 5. Makaron dwujajeczny nitki 15851100-9 kg 100 6. Makaron dwujajeczny kolanka 15851100-9 kg 50 7. Makaron dwujajeczny łazanka 15851100-9 kg 30 8. Makaron dwujajeczny świderki 15851100-9 kg 250 9. Makaron zacierka 15851100-9 kg 20 10. Makaron spagetti 15851100-9 kg 150 11. Kasza jęczmienna sypka 1 kg 15613100-9 kg 20 12. Kasza gryczana sypka 1 kg 15613100-9 kg 120 13. Ryż biały długoziarnisty sypki 1 kg 15611000-4 kg 300 14. Mąka ziemniaczana 1 kg 15620000-0 kg 20 15. Sól warzona biała 1 kg 15872400-5 kg 500 16. Fasola nasiona suche 03221213-2 kg 115 17. Herbata expresowa op.100szt. 15863000-5 op. 10 18. Herbata expresowa op. 20szt. 15863000-5 op. 30 19. Herbata granulowana 100g 15863000-5 op. 570 20. Kakao naturalne 100g 15841000-5 szt. 120 21. Kawa Inka 150g 15860000-4 szt. 110 22. Kawa instant 200g Gewalia lub równoważna 15861000-1 szt. 50 23. Dżem owocowy 280g niskosłodzone Łowicz lub równoważny 15332290-3 szt. 10.000 24. Papryka konserwowa 900g 15331400-1 szt. 400 25. Majonez Winiary 700g lub równoważny 15871273-8 szt. 350 26. Groszek konserwowy 400g 15331400-1 szt. 100 27. Szczaw konserwowy 900g 15331400-1 szt. 50 28. Kukurydza konserwowa 400g 15331400-1 szt. 270 29. Ketchup 0,5 kg 15871230-5 szt. 1.100 30. Musztarda 200g 15871250-1 szt. 250 31. Koncentrat pomidorowy 30% 200g 15331427-6 szt. 50 32. Koncentrat pomidorowy 30% 900g 15331427-6 szt. 90 33. Ocet 10% 0,5 l 15871110-8 szt. 30 34. Ogórki konserwowe 900g 15331000-7 szt. 1.000 35. Przyprawa Maggi w płynie 1 l lub równoważna 15890000-3 l 230 36. Przyprawa Vegeta sypka 200g lub równoważna 15872200-3 szt. 260 37. Olej mazowiecki 900 m1 15411100-3 szt. 200 38. Olej mazowiecki 31 15411100-3 szt. 300 39. Pieprz czarny mielony 20g 15872100-2 szt. 350 40. Papryka mielona słodka 20g 15871000-4 szt. 100 41. Tymianek 20g 15870000-7 szt. 100 42. Liść laurowy 20g 15871000-4 szt. 200 43. Z Ziele angielskie 20g 15872300-4 szt. 170 44. Majeranek 20g 15872300-4 szt. 125 45. Kwasek cytrynowy 20g 15890000-3 szt. 400 46. Płatki śniadaniowe 550 g Nestle lub równoważne 15800000-6 szt. 100 47. Płatki musli tropical 350g Nestle lub równoważne 15800000-6 szt. 100 48. Płatki kukurydziane corn flakes 1 kg Nestle lub równoważne 15613311-1 szt. 100 49. Płatki chocapic 550g Nestle lub równoważne 15800000-6 szt. 200 50. Powidła śliwkowe 280g Łowicz lub równoważne 15332230-5 szt. 250 51. Ananas w syropie puszka 850g 15332400-8 szt. 50 52. Ananas w syropie puszka 3 kg 15332400-8 szt. 50 53. Brzoskwinia puszka 850g 15332400-8 szt. 100 54. Brzoskwinia puszka 3 kg 15332400-8 szt. 50 55. Groch łuskany 15331133-8 kg 50 56. Chrzan tarty 200g 15331000-7 szt. 300 57. Czekolada 100g różne smaki 15842100-3 szt. 1.000 58. Wafel w czekoladzie Princesa Maxi 49g lub równoważne 15812000-3 szt. 3.000 59. Wafel w czekoladzie Grześki mega XXL 50g lub równoważne 15812000-3 szt. 3.000 60. Wafel w czekoladzie Prince Polo XXL 52g lub równoważne 15812000-3 szt. 2.000 61. Napój owocowy 200 ml kartonik 15982000-5 szt. 10.000 62. Sok Kubuś 300 ml w butelkach lub równoważny 15321100-4 szt. 6.000 63. Napój owocowy Tymbark 250 ml w butelkach lub równoważny 15982000-5 szt. 5.000 64. Napój owocowy w proszku Alsa lub równoważny 15982000-5 kg 105 65. Rodzynki 03222115-2 kg 5 66. Grzyby suszone 15331135-2 Kg 3 67. Kisiel w proszku (różne smaki) 15833100-7 kg 45 68. Gałka muszkatołowa 20g 15870000-7 szt. 30 69. Sok owocowy 1 l (różne smaki) 15321000-4 szt. 50 70. Miód pszczeli 350g 15831600-8 szt. 150 71. Baton 3Bit XXL 51g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.000 72. Baton Mars 2 pack 69g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.500 73. Baton Bunty 57g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.500 74. Baton Snikers Super 75g lub równoważny 15842220-0 szt. 1.500 75. Baton Twix X-tra 75g lub równoważny 15842220-0 szt. 2.000 76. Baton Areo 35g lub równoważny 15842220-0 szt. 2.000 77. Baton Kinder Bueno 43g lub równoważny 15842220-0 szt. 3.000 78. Baton Lion XXL 2 pack 60g lub równoważny 15842220-0 szt. 2.000 79. Zioła prowansalskie 20g 15872300-4 szt. 50 80. Imbir mielony 20g 15872500-6 szt. 20 81. Kompoty owocowe 900ml 15332400-8 szt. 550 82. Woda niegazowana 250 ml 15982000-5 szt. 250 83. Woda niegazowana 1,5 l 15982000-5 szt. 50 84. Orzechy włoskie łuskane 03222000-3 kg 5 85. Ziarna sezamu 03111500-7 kg 10 86. Ciastka herbatniki (różne) 15812100-4 kg 50 87. Cukierki owocowe nadziewane w papierkach 15842300-5 kg 30 88. Cukierki czekoladowe Mieszanka Wedlowska lub równoważne 15842300-5 kg 10 GRUPA V: JAJA Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Jaja świeże 03142500-3 szt. 11.000 GRUPA VI: KONCENTRATY SPOŻYWCZE Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Sos Bolognese w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 17 2. Sos myśliwski w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 5,50 3. Sos ogrodowy 15871200-6 kg 15 4. Zupa żurek w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 10 5. Zupa pieczarkowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 15 6. Rosół drobiowy w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 3 7. Fix do potraw chińskich w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 10 8. Fix do gulaszu w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 5 9. Sos borowikowo-pieczarkowy w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 4 10. Sos pieczeniowy w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 6 11. Sos Carbonarra w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 4,50 12. Sos Napoli w proszku Knorr lub równoważny 15871200-6 kg 6 13. Zupa cebulowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 5 14. Zupa brokułowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 25 15. Zupa grochowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 5 16. Zupa porowa w proszku Knorr lub równoważny 15891400-4 kg 10 17. Barszcz czerwony w proszku Winiary lub równoważny 15891500-5 kg 8 18. Przyprawa Gros w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 3 19. Przyprawa Delikat w proszku do ryb Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 8 20. Przyprawa Delikat do drobiu w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 6 21. Przyprawa Delikat do mięsa w proszku Knorr lub równoważny 15890000-3 kg 10 GRUPA VII: MROŻONKI Lp. Nazwa towaru Kod CPV Jednostka miary Przewidywana ilość 1. Kalafior mrożony Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 250 2. Fasolka szparagowa mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 400 3. Brokuły mrożone Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 270 4. Marchew z groszkiem mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 350 5. Warzywa w paski Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 200 6. Groszek zielony mrożony Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 50 7. Kukurydza mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 50 8. Mieszanka europejska mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 150 9. Zupa jarzynowa mrożona Bonduelle lub równoważny 15331170-9 kg 100 10. Kluski śląskie mrożone 15896000-5 kg 200 11. Knedle truskawkowe mrożone i z innymi owocami 15896000-5 kg 300 12. Pierogi z kapustą i grzybami mrożone 15896000-5 kg 250 13. Pierogi ruskie mrożone 15896000-5 kg 400.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; 2) posiadają wiedzę i doświadczenie. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; 3)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; 4)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunku; - zamawiający nie dokonuje opisu tego warunku; Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie dokumentów złożonych przez wykonawcę, na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA. Informacja o oświadczeniach i dokumentach jake mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć następujące oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu 1) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do siwz, W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną we własnym imieniu. 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru (jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru), w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zce.szczecin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zachodniopomorskie Centrum Edukacyjne ul. Hoża 6 Szczecin, pokój 107 I piętro..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Zachodniopomorskie Centrum Edukacyjne ul. Hoża 6 Szczecin, pokój 107 I piętro..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.