To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-08-23
Ińsko: Dożywianie dzieci w Zespole szkół w Ińsku
Numer ogłoszenia: 312694 - 2012; data zamieszczenia: 23.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 281108 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Bohaterów Warszawy 38, 73-140 Ińsko, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 5621023-4, faks 91 5623063.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w Zespole szkół w Ińsku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zamówienie obejmuje prowadzenie stołówki oraz usługę dożywiania dzieci Zespołu Szkół w Ińsku w zakresie przygotowywania i wydawania śniadań, obiadów w pełnej porcji i porcji pomniejszonej - tzw. ciepły posiłek. Przewidywana ilość posiłków w całym roku szkolnym 2012-2013 wyniesie: - obiady w pełnej porcji - 11.189 szt., - porcje pomniejszone ciepły posiłek - 7.144szt, - śniadań - 3.095 szt. Liczba ta w trakcie okresu dożywiania może ulec zmianie co może wpłynąć na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. Śniadania będą wydawane w sezonie zimowym. Dokładny okres wydawania śniadań każdorazowo zostanie ustalony z Zamawiającym. Realizacja powyższego zadania polegała będzie na przygotowywaniu na miejscu śniadań (w sezonie zimowym), dwudaniowych obiadów w pełnej porcji oraz porcji pomniejszonej tzw. ciepły posiłek. Posiłki muszą odpowiadać normom żywieniowym, obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności., wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (tj. Dz. U. z 2006r., nr 171, poz. 1225 z póź. zm). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu. Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę.. Ustala się obowiązującą gramaturę dla dwudaniowych obiadów w pełnej porcji nie mniej niż: zupa - 250 ml; mięso - 80g; ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) - 200g.; surówka lub jarzynka - 60g.; kompot lub napój - 200 ml. Z Wykonawcą, który zostanie wyłoniony w przetargu, zostanie podpisana umowa dzierżawy kuchni oraz stołówki szkolnej. Umowa dzierżawy zostanie podpisana pomiędzy Wykonawcą a dyrektorem Centrum Oświatowo - Kulturalnego w Ińsku. Wykonawca na własny koszt będzie musiał wyposażyć kuchnię oraz stołówkę gdyż całe wyposażenie jest własnością obecnego dzierżawcy. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorem Centrum Oświatowo Kulturalnego w Ińsku..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Espańa s.c., Grunwaldzka 35, 74-120 Widuchowa, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 381777,87 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 340458,00
Oferta z najniższą ceną: 340458,00 / Oferta z najwyższą ceną: 360838,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Usługi restauracyjne dla potrzeb dzieci i młodzieży uczęszczających do Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków (usługa cateringowa) dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 17 im. Sybiraków w Grudziądzu w okresie od 01 stycznia 2026r. do 31 grudnia 2026r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





