eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Hajnówka › DOSTAWA WĘDLIN, MIĘSA i WYROBÓW MIĘSNYCH ORAZ DRÓBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-19

Hajnówka: DOSTAWA WĘDLIN, MIĘSA i WYROBÓW MIĘSNYCH ORAZ DRÓBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH
Numer ogłoszenia: 312008 - 2015; data zamieszczenia: 19.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Hajnówce , ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, woj. podlaskie, tel. 0-85 6832007 w.120, 6832008, faks 0-85 6832978.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: ww.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Penitencjarna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA WĘDLIN, MIĘSA i WYROBÓW MIĘSNYCH ORAZ DRÓBIU I WYROBÓW DROBIOWYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa Wędlin, mięsa i wyrobów mięsnych oraz drobiu i wyrobów drobiowych z podziałem na części: Zadanie nr I Wędliny, mięso i wyroby mięsne: Kiełbasa parówkowa - 1700kg, Kiełbasa krakowska parzona - 350 kg, Kiełbasa mortadela - 1500kg, Kiełbasa podwawelska - 350 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 300 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa - 150 kg, Kiełbasa zwyczajna - 1000 kg, kiełbasa jarmarczna - 500 kg, Kiełbasa toruńska - 500 kg, Kiełbasa żywiecka parzona - 250 kg, Mielonka - 1300 kg, Parówki cienkie - 900 kg, Kiełbaski cienkie - 600 kg, Pieczeń - 600 kg, Klops - 600 kg, Salceson biały - 800 kg, Salceson czarny - 800 kg, Pasztetowa - 800 kg, Pasztet mięsny - 800 kg, Kiełbasa biała parzona - 800 kg, Mięso wieprzowe do kiełbas kl. II - 800 kg, Mięso wieprzowe do kiełbas kl. III - 200 kg, Mięso wieprzowe z łopatki bez kości - 1000kg, Boczek surowy - 350 kg, Podgardle wieprzowe - 350kg, Mięso wołowe do kiełbas kl. II - 600kg, Mięso wołowe antrykot - 200kg, Wątroba wieprzowa -1600kg Serca wieprzowe - 400kg, Kaszanka - 800 kg. Zadanie II. Drób i wyroby drobiowe Udka z kurczaka/ćwiartki - 1200 kg, Mortadela drobiowa - 600 kg, Pasztet drobiowy - 600 kg, Piersi z kurczaka - 90 kg, Skrzydełka z kurczaka - 300 kg Podane ilość przedmiotu zamówienia są ilościami max. w ciągu trwania umowy. Ostateczne ilości dostarczanego asortymentu mogą ulec zmniejszeniu i będą one wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będą to wielkości nie mniejsze niż 70 % wielkości całego zamówienia w danym asortymencie. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej z wyjątkiem mięsa wołowego do kiełbas kl. II oraz mięsa wieprzo-wego do kiełbas kl. II i III. Warunki płatności oraz warunki dostawy zawarte są we wzorze umowy zał. nr 5 do SIWZ, który stanowi integralną część SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce w godz.8.30 - 12.30.Towar będzie dostarczany przez Wykonawcę własnym transportem, przysto-sowanym do przewozu wyżej wymienionego asortymentu. Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość kolejnej dostawy minimum 2 dni przed terminem dostawy, telefonicznie lub faksem..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.14.20-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.20-2, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.11.22.10-1, 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0, 15.11.20.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 10.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Hajnówce, ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, sekretariat, adres e-mail: dkw_hajnowka@sw.gov.pl, as_hajnowka@sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2015 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Hajnówce, ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: WĘDLINY, MIĘSO I WYROBY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są : dostawy : Kiełbasa parówkowa- 1700kg Kiełbasa krakowska parzona - 350 kg, Kiełbasa mortadela - 1500kg Kiełbasa podwawelska - 350 kg, Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 300 kg, Kiełbasa szynkowa wołowa - 150 kg Kiełbasa zwyczajna- 1000 kg, kiełbasa jarmarczna - 500 kg, Kiełbasa toruńska - 500 kg, Kiełbasa żywiecka parzona - 250 kg, Mielonka - 1300 kg, Parówki cienkie - 900 kg, Kiełbaski cienkie - 600 kg, Pieczeń - 600 kg Klops - 600 kg Salceson biały - 800 kg, Salceson czarny - 800 kg, Pasztetowa - 800 kg, Pasztet mięsny- 800 kg, Kiełbasa biała parzona - 800 kg Mięso wieprzowe do kiełbas kl. II -800 kg Mięso wieprzowe do kiełbas kl. III - 200 kg, Mięso wieprzowe z łopatki bez kości - 1000kg, Boczek surowy - 350 kg, Podgardle wieprzowe - 350kg, Mięso wołowe do kiełbas kl. II - 600kg, Mięso wołowe antrykot- 200kg, Wątroba wieprzowa -1600kg Serca wieprzowe - 400kg, Kaszanka - 800 kg Podane ilość przedmiotu zamówienia są ilościami max. w ciągu trwania umowy. Ostateczne ilości dostarczanego asor-tymentu mogą ulec zmniejszeniu i będą one wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będą to wiel-kości nie mniejsze niż 70 % wielkości całego zamówienia w danym asortymencie. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej z wyjątkiem mięsa wołowego do kiełbas kl. II oraz mięsa wieprzo-wego do kiełbas kl. II i III. Warunki płatności oraz warunki dostawy zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 5 do SIWZ, który stanowi integralną część SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu Aresz-tu Śledczego w Hajnówce w godz.8.30 - 12.30.Towar będzie dostarczany przez Wykonawcę własnym transportem, przysto-sowanym do przewozu wyżej wwymienionego asortymentu. Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość kolejnej dostawy minimum 2 dni przed terminem dostawy, telefonicznie lub faksem..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.14.20-5, 15.13.11.34-3, 15.13.11.20-2, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 10.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: DRÓB I WYROBY DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy: Udka z kurczaka,ćwiartki - 1200 kg, Mortadela drobiowa - 600 kg, Pasztet drobiowy- 600 kg, Piersi z kurczaka - 90 kg Skrzydełka z kurczaka - 300 kg Podane ilość przedmiotu zamówienia są ilościami max. w ciągu trwania umowy. Ostateczne ilości dostarczanego asortymentu mogą ulec zmniejszeniu i będą one wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będą to wielkości nie mniejsze niż 70 % wielkości całego zamówienia w danym asortymencie. W związku z zmniejszeniem da-nej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Warunki płatności oraz warunki dostawy zawarte są we wzorze umowy - zał. nr 5 do SIWZ, który stanowi integralną część SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać towar na swój koszt i ryzyko do magazynu Aresz-tu Śledczego w Hajnówce w godz.8.30 - 12.30.Towar będzie dostarczany przez Wykonawcę własnym transportem, przysto-sowanym do przewozu w/w asortymentu. Zamawiający będzie przekazywać wykonawcy zamówienie określające wielkość kolejnej dostawy minimum 2 dni przed terminem dostawy, telefonicznie lub faksem..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1, 15.13.15.35-0, 15.13.15.00-0, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 10.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.