Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-09-09
Opole: P/28/2009 DOSTAWY ŻYWNOŚCI W 2010 R.
Numer ogłoszenia: 311404 - 2009; data zamieszczenia: 09.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Specjalistyczny Zespół Neuropsychiatryczny im. św. Jadwigi , ul. Wodociągowa 4, 45-221 Opole, woj. opolskie, tel. 077 5414100, faks 077 5414237.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wszn.opole.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: P/28/2009 DOSTAWY ŻYWNOŚCI W 2010 R..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem zadania. Dostawy żywności muszą się odbywać zgodnie z zasadami HACCP (GMP/GHP), przy użyciu odpowiednich środków transportowych np. (izoterma) dla artykułów wymagających niskich temperatur. Magazyny spożywcze zamawiającego znajdują się w budynku głównym (poziom piwnica) w Opolu przy ul. Wodociągowej 4. Podczas odbioru towaru następować będzie kontrola ilościowa, jakościowa, weryfikacja dokumentów oraz spełniania wymagań HACCP podczas dostawy. Wykonawca odpowiada za transport wewnętrzny na terenie obiektu Zamawiającego (w tym celu ma posiadać własne wózki transportowe lub wykonywać transport ręcznie) do czasu przekazania dostawy właściwemu pracownikowi Zamawiającego w magazynie..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 03.14.25.00 - Jaja 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.51.12.10 - Mleko UHT 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: nie wymagaIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; tj.: wykonawca musi posiadać dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym przedmiotem zamówienia, a na potwierdzenie tego warunku Wykonawcy złożą oświadczenie i dokumenty wymienione w pkt 2.1., 2.2 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; tj.: wykonawcy, którzy wykonywali zamówienia polegające na systematycznych dostawach żywności minimum przez okres 1 roku, a na potwierdzenie tego warunku Wykonawcy złożą oświadczenie wymienione w pkt 2.1., 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; Tj. wykonawcy, którzy znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, a na potwierdzenie tego warunku Wykonawcy złożą oświadczenie wymienione w pkt 2.1. 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Tj. wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 Ustawy: a na potwierdzenie tego warunku Wykonawcy złożą oświadczenie wymienione w pkt 2.1. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wg formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o wymagane w Rozdziale III SIWZ dokumenty. Niespełnienie przez wykonawcę chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu 2.1 Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu /załącznik nr 3/; 2.2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; 2a. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania za granicą, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa odpowiedni dokument lub dokumenty zgodnie z zapisami Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2006 r. Nr 87, poz. 605 z późn. zmn.)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wszn.opole.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Specjalistyczny Zespół Neuropsychiatryczny im. św. Jadwigi
ul. Wodociągowa 4, 45-221 Opole.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.09.2009 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Specjalistyczny Zespół Neuropsychiatryczny im. św. Jadwigi ul. Wodociągowa 4, 45-221 Opole, (Poczty, przesyłką kurierską, w Sekretariacie WSZN - czynny od godz. 7.25 do 15.00).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1 Artykuły spożywcze różne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2 Pieczywo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania. Zadanie 2 Pieczywo.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: pakiet 3 - jaja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem zadania. pakiet 3 - jaja.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pakiet 4 Drób i wyroby z drobiu.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania. Zadanie 4 Drób i wyroby z drobiu.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pakiet 5 - Warzywa i owoce.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6 Mięso i wyroby mięsne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania. Zadanie 6 Mięso i wyroby mięsne.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7 Artykuły mleczne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania. Zadanie 7 Artykuły mleczne.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet 8 Mrożonki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: pakiet 9 Ryby.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania. Zadanie 9 Ryby.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: pakiet 10.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynów spożywczych zamawiającego żywności tj. różnorodnych artykułów spożywczych, pieczywa, mięsa i jego wyrobów, nabiału warzyw i owoców, mrożonek zgrupowanych w pakietach i innych produktów żywnościowych na potrzeby Zespołu w 2010 roku według zestawień stanowiących załącznik Nr 1a do niniejszej specyfikacji, z rozbiciem na zadania. Zadanie 10 Napoje.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.51.12.10-8, 15.86.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z OPOLA
- Zakup wraz z dostawą Immunoglobulinum humanum na okres do 31.05.2026
- U/18/2025/A Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowych dla różnych zadań inwestycyjnych w budynkach Uniwersytetu Opolskiego
- Kompleksowe usługi hotelarskie, gastronomiczne oraz konferencyjne dla uczestników szkolenia organizowanego w dniach 21-23 października 2025r. przez Sąd Okręgowy w Opolu
- Świadczenie usługi dzierżawy łączy światłowodowych
- Kompleksowa koncepcja techniczno-kosztowa zagospodarowania wód opadowych i roztopowych dla zlewni rzeki Malina w Opolu
- Zakup i dostawa mleka i przetworów mlecznych na bieżące potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu
więcej: przetargi w Opolu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego Nr 82 "Stumilowy Las" w Białymstoku
- Sukcesywne dostawy ryb, warzyw mrożonych, mięsa i wędlin
- Sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Machowinie w II półroczu 2025
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 12 w Mikołowie w roku szkolnym 2025/2026
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
- Sukcesywna dostawa mrożonek przez okres 12 miesięcy dla jednostek Centrum Usług Logistycznych z podziałem na części według lokalizacji
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.