eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi DęblinDostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarskich, serów oraz masła - (Zp/pn/22/2008)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-12

Dęblin: Dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarskich, serów oraz masła - (Zp/pn/22/2008)
Numer ogłoszenia: 310211 - 2008; data zamieszczenia: 12.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie , ul. Dywizjonu 303 12, 08-521 Dęblin, woj. lubelskie, tel. 081 8837100, faks 081 8837103.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsosp.deblin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarskich, serów oraz masła - (Zp/pn/22/2008).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i śmietany, przetworów mleczarskich, serów oraz masła, zgodnych z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załącznik do formularza cenowego w następującym asortymencie i ilościach: Część I - mleko i śmietana: 1) 27.000 l mleka spożywczego pasteryzowanego 2% tł. (CPV 15511100-4), 2) 2.000 l mleka spożywczego 2% tł. UHT (CPV 15511210-8), 3) 4.400 l śmietany świeżej 18% tł. (CPV 15512200-2), 4) 20 l śmietany kremowej 30% tł. (CPV 15512300-3), 5) 20 l śmietanki UHT do kawy 10% tł. op. 10 g (CPV 15512100-1). Część II - przetwory mleczarskie: 1) 500 l jogurtu naturalnego 1,5 - 2,5% tł. (CPV 15551310-1), 2) 4.000 l jogurtu owocowego 1,5 - 2,5% tł. (CPV 15551320-4), 3) 3.000 l kefiru 1,5 - 2,5% tł. (CPV 15551000-5), 4) 700 kg serka homogenizowanego naturalnego (CPV 15542200-1), 5) 1.200 kg serka homogenizowanego waniliowego (CPV 15542200-1), 6) 1.000 kg serka homogenizowanego owocowego (CPV 15542200-1). Część III - sery: 1) 1.100 kg sera twarogowego tłustego - kostka (CPV 15542100-0), 2) 2.400 kg sera twarogowego ziarnistego typu grani (CPV 15542100-0), 3) 600 kg sera twarogowego fromage różne smaki (CPV 15542100-0), 4) 600 kg sera wędzonego twardego (CPV 15544000-3), 5) 2.100 kg sera edamskiego pełnotłustego (CPV 15544000-3), 6) 2.100 kg sera gouda pełnotłustego (CPV 15544000-3), 7) 2.200 kg sera salami pełnotłustego (CPV 15544000-3), 8) 350 kg sera topionego naturalnego 50 g (CPV 15543000-6), 9) 450 kg sera topionego z dodatkami 50 g (CPV 15543000-6). Część IV - masło: 1) 3.000 kg masła ekstra świeżego (CPV 15530000-2), 2) 2.500 kg masła z dodatkiem tłuszczu roślinnego (mix) (CPV 15530000-2).

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane 15.51.12.10 - Mleko UHT 15.51.22.00 - Śmietana tłusta 15.51.23.00 - Śmietana pełnotłusta 15.51.21.00 - Śmietana chuda 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15.54.22.00 - Ser miękki 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.30.00 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery 15.53.00.00 - Masło .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 1) Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium; 2) przystępując do przetargu Wykonawca jest obowiązany wnieść wadium w wysokości: a) składając ofertę na Część I 1.573,00 zł słownie: jeden tysiąc pięćset siedemdziesiąt trzy złotych, b) składając ofertę na Część II 810,00 zł słownie: osiemset dziesięć złotych; c) składając ofertę na Część III 3.803,00 zł słownie: trzy tysiące osiemset trzy złote; d) składając ofertę na Część IV 1.564,00 zł słownie: jeden tysiąc pięćset sześćdziesiąt cztery złote; 3) jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część, wadium należy wnieść w wysokości sumy wadiów za poszczególne części

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli odrębne przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) niepodleganie wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenia i dokumenty wymienione w Dziale I punkcie 7 specyfikacji istotnych warunków zamówienia Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie treści przedstawionych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia/nie spełnia wymaganego warunku. Wykonawcy, którzy nie spełniają wymaganych warunków lub nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających ich spełnianie, zostaną wykluczeni z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oferta wypełniona na Formularzu oferty zawartym w Dziale II niniejszej specyfikacji; 2) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 ust. 1 pkt. 1 - 4 ustawy - zał. Nr 1 do oferty; 3) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy - zał. Nr 2 do oferty; 4) oświadczenie o poddaniu się procedurom kontrolnym w trakcie realizacji dostaw przez Służby Dyżurne Zamawiającego - zał. Nr 3 do oferty; 5) wykaz czynności, których wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom - zał. nr 4 do oferty; 6) wypełniony formularz cenowy - zał. Nr 5 do oferty; 7) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 8) pełnomocnictwo, w przypadku składania oferty przez pełnomocnika; 9) decyzja administracyjna o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225)- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 10) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 11) dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w formie certyfikatu wydanego przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produktów pochodzenia niezwierzęcego, a w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanego przez Państwowego Lekarza Weterynarii, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsosp.deblin.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Oficerskiej Sił Powietrznych, ul. 2 Pułku Kraków 20, pok. nr 13, 08-521 Dęblin.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.11.2008 godzina 10:00, miejsce: w kancelarii jawnej Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych, ul. Dywizjonu 303 nr 14, pok. nr 3, 08-521 Dęblin.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MLEKO I ŚMIETANA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - mleko i śmietana: 1) 27.000 l mleka spożywczego pasteryzowanego 2% tł., 2) 2.000 l mleka spożywczego 2% tł. UHT, 3) 4.400 l śmietany świeżej 18% tł., 4) 20 l śmietany kremowej 30% tł., 5) 20 l śmietanki UHT do kawy 10% tł. op. 10 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8, 15.51.22.00-2, 15.51.23.00-3, 15.51.21.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRZETWORY MLECZARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - przetwory mleczarskie: 1) 500 l jogurtu naturalnego 1,5 - 2,5% tł., 2) 4.000 l jogurtu owocowego 1,5 - 2,5% tł., 3) 3.000 l kefiru 1,5 - 2,5% tł., 4) 700 kg serka homogenizowanego naturalnego, 5) 1.200 kg serka homogenizowanego waniliowego (CPV 15542200-1), 6) 1.000 kg serka homogenizowanego owocowego (CPV 15542200-1).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.55.10.00-5, 15.54.22.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: SERY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - sery: 1) 1.100 kg sera twarogowego tłustego - kostka, 2) 2.400 kg sera twarogowego ziarnistego typu grani, 3) 600 kg sera twarogowego fromage różne smaki, 4) 600 kg sera wędzonego twardego, 5) 2.100 kg sera edamskiego pełnotłustego, 6) 2.100 kg sera gouda pełnotłustego, 7) 2.200 kg sera salami pełnotłustego, 8) 350 kg sera topionego naturalnego 50 g, 9) 450 kg sera topionego z dodatkami 50 g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: MASŁA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - masło: 1) 3.000 kg masła ekstra świeżego, 2) 2.500 kg masła z dodatkiem tłuszczu roślinnego (mix).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.