Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2013-01-22
Kielce: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH
W RAMACH REALIZACJI PROJEKTU PERSPEKTYWY RSI ¦WIÊTOKRZYSKIE (IV ETAP)
Numer og³oszenia: 30886 - 2013; data zamieszczenia: 22.01.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii sp. z o.o. , ul. Zagnañska 84, 25-528 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3432910, faks 041 3432912.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.it.kielce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA ¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH W RAMACH REALIZACJI PROJEKTU PERSPEKTYWY RSI ¦WIÊTOKRZYSKIE (IV ETAP).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± us³ugi cateringowe polegaj±ce na przygotowaniu i dostarczeniu posi³ków oraz bufetu kawowego (serwisu) dla uczestników spotkañ i warsztatów realizowanych w ramach Projektu pn. Perspektywy RSI ¦wiêtokrzyskie (IV Etap). Przedmiot zamówienia obejmuje 7 Zadañ: ZADANIE NR 1: Serwis kawowy dla uczestników 15 spotkañ informacyjnych dotycz±cych transferu wiedzy, ZADANIE NR 2: Wy¿ywienie uczestników 5 spotkañ konsultacyjno-warsztatowych dotycz±cych ¦SI, ZADANIE NR 3: Wy¿ywienie uczestników 4 spotkañ konsultacyjno-warsztatowych dotycz±cych inicjatyw klastrowych, ZADANIE NR 4: Wy¿ywienie uczestników 28 spotkañ konsultacyjno-warsztatowych dotycz±cych Partnerstwa Publiczno-Prywatnego, ZADANIE NR 5: Wy¿ywienie uczestników 3 edycji 6-dniowych warsztatów coachingowych TRIZ, ZADANIE NR 6: Wy¿ywienie uczestników 4 spotkañ coachingowych EWE, ZADANIE NR 7: Serwis kawowy dla uczestników 16 spotkañ bran¿owych EWE. Szczegó³owy Opis Przedmiotu Zamówienia zamieszczony zosta³ w Za³±czniku nr 5 do SIWZ Zamawiaj±cego.
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.06.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie ¿±da wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¶li przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego - Za³±cznik nr 2 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce posiadania wiedzy i do¶wiadczenia. Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca lub podwykonawca wyka¿e, i¿ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie zrealizowa³: co najmniej 3 us³ugi cateringowe dotycz±ce przygotowania serwisu kawowego oraz ciep³ego posi³ku dla co najmniej 20 osób ka¿da oraz do³±czy do ka¿dej wykonanej us³ugi dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie (dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie winny dotyczyæ wy³±cznie us³ug wskazanych w wykazie - za³±czniku nr 4 do SIWZ). Na potwierdzenie nale¿y równie¿ z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym niezbêdnym do wykonania zamówienia. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz spe³niaj± warunki dotycz±ce sytuacji ekonomicznej i finansowej. Na potwierdzenie nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie wg wzoru stanowi±cego - Za³±cznik nr 2 do SIWZ. Ocena spe³nienia wy¿ej opisanych warunków udzia³u w postêpowaniu dokonywana bêdzie w oparciu o z³o¿one przez Wykonawcê w niniejszym postêpowaniu dokumenty oraz o¶wiadczenia. Zamawiaj±cy oceni spe³nienie warunków udzia³u w postêpowaniu wg zasady spe³nia / nie spe³nia, na podstawie dokumentów za³±czonych do oferty, które zosta³y wyszczególnione w Rozdziale V niniejszej SIWZ.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
W przypadku wyd³u¿enia okresu realizacji Projektu, ostateczny termin wykonania Umowy mo¿e ulec wyd³u¿eniu nie d³u¿ej ni¿ o okres realizacji Projektu, o czym Zamawiaj±cy powiadomi Wykonawcê za po¶rednictwem poczty elektronicznej przed up³ywem okresu obowi±zywania Umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.it.kielce.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Spó³ka z o. o.
ul. Zagnañska 84, 25 - 528 Kielce.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 30.01.2013 godzina 12:00, miejsce: ¦wiêtokrzyskie Centrum Innowacji i Transferu Technologii Spó³ka z ograniczon± odpowiedzialno¶ci±, ul. Zagnañska 84, 25 - 528 Kielce, II piêtro - pok. 6 Sekretariat.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Przedmiotowe zamówienie wspó³finansowane jest przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego, Program Operacyjny Kapita³ Ludzki, Priorytet VIII. Regionalne kadry gospodarki, Dzia³anie: 8.1 Rozwój pracowników i przedsiêbiorstw w regionie, Poddzia³anie: 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiêbiorstw.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Modernizacja o¶wietlenia w "Parku Górki Czarnowskie", "Parku Baranowskim" oraz na "Skwerze Szarych Szeregów" w Kielcach
- Organizacja szkolenia dla kadry dydaktycznej z zakresu kompetencji cyfrowych ADP.2301.76.2025
- Wykonanie robót budowl.-instal. obejmuj±ce wymianê wind, wyk. ³azienki oraz czê¶ciow± przebudowê i remont pochylni w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach
- Obs³uga techniczna urz±dzeñ grzewczych, wentylacyjnych oraz klimatyzacyjnych, zamontowanych w obiektach Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach
- Us³uga wykonania szablonów stron www dla Politechniki ¦wiêtokrzyskiej w zwi±zku z realizacj± projektu pn. "Uczelnia przyjazna spo³eczno¶ci akademickiej" nr FERS.03.01-IP.08-0011/24
- Pakiety rehabilitacyjne dla pracowników Urzêdu Miasta Kielce
wiêcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa us³uga hotelarsko-gastronomiczna oraz wynajêcie sal konferencyjnych podczas szkolenia sêdziów S±du Okrêgowego w Koninie i S±dów Rejonowych z obszaru okrêgu koniñskiego w dn.17-19.09.2025r.
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczniów i wychowanków Szko³y Podstawowej nr 33 im. 27. Wo³yñskiej Dywizji Piechoty Armii Krajowej w Lublinie
- Kompleksowa us³uga organizacji dwudniowego szkolenia wyjazdowego nt.: "Efektywne kierowanie zespo³em - zarz±dzanie, motywowanie i komunikacja" dla kadry kierowniczej WUP w Warszawie.
- "Us³uga restauracyjna dla uczestników konferencji pt. "European Conference on Argumentation - ECA Warsaw 2025""
- Przygotowanie, dostarczenie i wydanie obiadów dla uczniów ze Szko³y Podstawowej im. Cypriana Godebskiego w Raszynie w okresie roku szkolnego 2025/2026
- "Us³uga cateringowa dla uczestników konferencji pt. "European Conference on Argumentation - ECA Warsaw 2025""
wiêcej: Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.