Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2008-11-12
Warszawa: DOSTAWA SPRZÊTU KUCHENNEGO I STO£OWEGO
Numer og³oszenia: 308109 - 2008; data zamieszczenia: 12.11.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojskowa Akademia Techniczna , ul. Kaliskiego 2, 00-908 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6837865, faks 022 6837977.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.wat.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: DOSTAWA SPRZÊTU KUCHENNEGO I STO£OWEGO.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 - dostawa obrusów, serwet i pokrowców na krzes³a, takich jak m.in.: obrusy plamoodporne kolorowe, plamoodporne bia³e, obrusy bankietowe z adamaszku, pokrowce na krzes³a bia³e z tkaniny poliestrowej, przywieszki do sto³u w kolorze granatowym i z³otym. Zadanie nr 2 - dostawa sprzêtu sto³owego, takiego jak m.in.: bulionówki, dzbanki, fili¿anki do herbaty i kawy z podstawkami, kieliszki do szampana, kieliszki do wódki na nó¿ce, komplety do przypraw, ³y¿eczki do herbaty, ³y¿ki sto³owe, no¿e sto³owe, patery, do ciasta i do owoców, popielniczki, pó³miski, salaterki, serwisy do kawy i herbaty, sosjerki, szczypce do lodu, szklaneczki literatki, szklanki do drinków, sztuæce sto³owe ze stali nierdzewnej, ¶wieczniki, talerze, termosy, wazony. Zadanie nr 3 - dostawa sprzêtu kuchennego takiego jak m.in.: baseny dwukomorowe ze stali nierdzewnej, cedzaki siatkowe, chochle, deski do krojenia, elektryczne piece konwekcyjne, kocio³ki elektryczne, ³y¿ki do serwowania, mieszad³a do kot³a, no¿e ze stali kutej, obieraki do warzyw, otwieracze do konserw, palety kuchenne, patelnie ¿eliwne, podgrzewacze do potraw, wózki na sk³adniki ¿ywno¶ciowe na kó³kach, pojemniki na odpady, pojemniki na produkty sypkie z poliwêglanu, rega³y nierdzewne naro¿nikowe z pó³kami przestawnymi, stojaki na deski, tarki, t³uczki, warniki do wody elektryczne, wózki kelnerskie, wózki transportowe magazynowe..
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.22.12.00 - Zastawa sto³owa 39.22.12.10 - Talerze 39.22.11.20 - Fili¿anki i szklanki 39.51.31.00 - Obrusy 39.22.00.00 - Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe 39.22.11.50 - Termosy 39.29.83.00 - Wazony na kwiaty 39.31.40.00 - Przemys³owy sprzêt kuchenny .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 30.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy: 1.Posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ. 2.Posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3.Znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia. 4.Nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. WYMAGANIA DOTYCZ¡CE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: Sprzêt sto³owy i kuchenny (zadanie nr 2 i nr 3) - musi posiadaæ certyfikaty jako¶ciowe CE i ¶wiadectwa dopuszczaj±ce do obrotu wydane przez Narodowy Instytut Zdrowia - Pañstwowy Zak³ad Higieny. Sposób dokonywania oceny ww. warunków bêdzie odbywa³ siê wg zasady spe³nia - nie spe³nia na podstawie za³±czonych do oferty o¶wiadczeñ i dokumentów, których wykaz zosta³ okre¶lony poni¿ej sk³adanych w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia oraz w celu potwierdzenia spe³nienia przez oferowane dostawy wymagañ okre¶lonych przez Zamawiaj±cego..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: WYMAGANE DOKUMENTY NA POTWIERDZENIE WW. WARUNKÓW Z£O¯ONE PRZEZ WYKONAWCÊ. 1. Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 2. Je¿eli Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt 1, sk³ada dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci; 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie. 3. Je¿eli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa w pkt 1 , zastêpuje siê je dokumentem zawieraj±cym o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania. WYMAGANE DOKUMENTY NA POTWIERDZENIE WW. WYMAGAÑ Z£O¯ONE PRZEZ WYKONAWCÊ. 1. Potwierdzone i podpisane przez Wykonawcê kserokopie certyfikatów jako¶ciowych CE i ¶wiadectw dopuszczaj±cych do obrotu wydanych przez Narodowy Instytut Zdrowia - Pañstwowy Zak³ad Higieny - na sprzêt sto³owy i kuchenny (zadanie nr 2 i nr 3). Ponadto do ofert nale¿y do³±czyæ: 1.Wype³niony szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia 2.Wype³niony formularz ofertowy. 3.O¶wiadczenie, ¿e Wykonawca spe³nia wymogi okre¶lone w art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówieñ publicznych. 4.Pe³nomocnictwo do podpisania oferty, je¿eli nie wynika ono z za³±czonych dokumentów wymaganych postanowieniami pkt 5 SIWZ. W przypadku spó³ki cywilnej, jawnej i partnerskiej nale¿y do³±czyæ do oferty potwierdzon± za zgodno¶æ z orygina³em kopiê umowy spó³ki okre¶laj±c± sposób jej reprezentacji..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wat.edu.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Sekcja Zamówieñ Publicznych WAT, Warszawa, ul. Kaliskiego 11 A, pok. nr 4.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 20.11.2008 godzina 09:00, miejsce: Wojskowa Akademia Techniczna im. Jaros³awa D±browskiego, ul. Gen. Sylwestra Kaliskiego 2, 00-908 Warszawa 49, skr. poczt. 50.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Dostawa obrusów, serwet i pokrowców na krzes³a.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dostawa obrusów, serwet i pokrowców na krzes³a, takich jak m.in.: obrusy plamoodporne kolorowe, plamoodporne bia³e, obrusy bankietowe z adamaszku, pokrowce na krzes³a bia³e z tkaniny poliestrowej, przywieszki do sto³u w kolorze granatowym i z³otym..
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.51.31.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Dostawa sprzêtu sto³owego.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dostawa sprzêtu sto³owego, takiego jak m.in.: bulionówki, dzbanki, fili¿anki do herbaty i kawy z podstawkami, kieliszki do szampana, kieliszki do wódki na nó¿ce, komplety do przypraw, ³y¿eczki do herbaty, ³y¿ki sto³owe, no¿e sto³owe, patery, do ciasta i do owoców, popielniczki, pó³miski, salaterki, serwisy do kawy i herbaty, sosjerki, szczypce do lodu, szklaneczki literatki, szklanki do drinków, sztuæce sto³owe ze stali nierdzewnej, ¶wieczniki, talerze, termosy, wazony..
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.22.12.00-9, 39.22.12.10-2, 39.22.11.20-4, 39.22.00.00-0, 39.22.11.50-3, 39.29.83.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Dostawa sprzêtu kuchennego.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: dostawa sprzêtu kuchennego takiego jak m.in.: baseny dwukomorowe ze stali nierdzewnej, cedzaki siatkowe, chochle, deski do krojenia, elektryczne piece konwekcyjne, kocio³ki elektryczne, ³y¿ki do serwowania, mieszad³a do kot³a, no¿e ze stali kutej, obieraki do warzyw, otwieracze do konserw, palety kuchenne, patelnie ¿eliwne, podgrzewacze do potraw, wózki na sk³adniki ¿ywno¶ciowe na kó³kach, pojemniki na odpady, pojemniki na produkty sypkie z poliwêglanu, rega³y nierdzewne naro¿nikowe z pó³kami przestawnymi, stojaki na deski, tarki, t³uczki, warniki do wody elektryczne, wózki kelnerskie, wózki transportowe magazynowe..
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 39.22.00.00-0, 39.22.12.00-9, 39.31.40.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 30.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Zakup bonów podarunkowych dla osób badanych w Polsce, Republice Irlandii oraz Stanach Zjednoczonych Ameryki
- Wymiana drzwi w komorach transformatorowych.
- Wewnêtrzne roboty remontowo-budowlane w Teatrze Narodowym w Warszawie
- ¦wiadczenie us³ug w zakresie ochrony mienia Filii Wojewódzkiego Urzêdu Pracy w Siedlcach przy ul. Pu³askiego 19/21 w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
- Zewnêtrzne roboty remontowo-budowlane w Teatrze Narodowym w Warszawie
- Remont czê¶ci pomieszczeñ Terenowej Stacji WCKiK SPZOZ w Bydgoszczy.
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa wyposa¿enia do Gminnego ¯³obka w Tarnogórze - drugie postêpowanie
- Dostawa worków foliowych, pojemników do utylizacji i ¶cierek jednorazowych/czy¶ciwa
- Dostawa i monta¿ wyposa¿enia pomieszczeñ Klubu Seniora+ w m. Radawa
- Zakup sprzêtu z zakresu ochrony ludno¶ci i obrony cywilnej: Czê¶æ 1: Dostawa 5 sztuk termosów gastronomicznych - 20 litrów Czê¶æ 2: Dostawa 6 sztuk warników do wody - 15 litrów
- Dostawa sprzêtu AGD oraz termosów do transportowania i przechowywania potraw.
- Zakup, dostawa oraz monta¿ wyposa¿enia i urz±dzeñ gastronomicznych niezbêdnych do zapewnienia funkcjonowania kuchni zlokalizowanej w Dziale ¯ywienia Pabianickiego Centrum Medycznego Sp. z o. o.
wiêcej: Sprzêt kuchenny, artyku³y gospodarstwa domowego i artyku³y domowe oraz artyku³y cateringowe »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





