Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2016-09-13
Og³oszenie nr 307849 - 2016 z dnia 2016-09-13 r.
Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych
nie
Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy
nie
Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowanianie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych
nie
Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy, krajowy numer identyfikacyjny
31990200000, ul.
ul. Zagnañska
155,
25563
Kielce, woj.
¶wiêtokrzyskie, pañstwo
, tel.
413 314 091, e-mail
dkw_kielce@sw.gov.pl, faks
413 314 419.
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka organizacyjna S³u¿by Wiêziennej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):
Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)
nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
tak
www.zp.sw.gov.pl
Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
Wykonawca sk³ada ofertê za po¶rednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. Prawo pocztowe, osobi¶cie lub za po¶rednictwem pos³añca.
Adres:
Areszt ¦ledczy w Kielcach, ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH
Numer referencyjny: D/Kw-220/8/2016
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci
5
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.2.1 CZÊ¦Æ I - DOSTAWY WARZYW KORZENIOWYCH I BULWIASTYCH W I GATUNKU 3.2.1.1 marchew CPV 03221100-7 - 35000 kg 3.2.1.2 pietruszka korzeñ CPV 03221100-7 - 25000 kg 3.2.1.3 seler CPV 03221100-7 - 25000 kg 3.2.1.4 por CPV 03221100-7 - 4500 kg 3.2.1.5 burak æwik³owy CPV 03221100-7 - 10000 kg 3.2.1.6 cebula CPV 03221100-7 - 10000 kg 3.2.1.7 kapusta bia³a CPV 03221410-3 - 4000 kg 3.2.1.8 kapusta czerwona CPV 03221410-3 - 1500 kg 3.2.1.9 kapusta pekiñska CPV 03221410-3 - 1500 kg warzywa pakowane w worki lub skrzynki 5kg - 30kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem, wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. 3.2.2 CZÊ¦Æ II - DOSTAWY WARZYW STR¡CZKOWYCH W I GATUNKU 3.2.2.1 fasola "Ja¶" CPV 15331130-7 - 1750 kg 3.2.2.2 groch ³uskany CPV 15331130-7 - 1750 kg warzywa pakowane w worki 15kg - 30kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±, zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem, wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. 3.2.3 CZÊ¦Æ III - DOSTAWY KISZONEK W I GATUNKU 3.2.3.1 kapusta kiszona CPV 15331000-7 - 7500 kg 3.2.3.2 ogórek kiszony CPV 15331000-7 - 7500 kg warzywa pakowane w wiadra lub beczki 15kg - 120kg dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±, zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem, wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. 3.2.4 CZÊ¦Æ IV - DOSTAWY WARZYW PRZETWORZONYCH 3.2.4.1 leczo pieczarkowe ( opakowania: 3kg - 10 kg) CPV 15331000-7 - 1850 kg 3.2.4.2 koncentrat pomidorowy ( op. 900g - 5kg) CPV 15331000-7 - 1250 kg 3.2.4.3 groszek konserwowy (op. 400g) CPV 15331000-7 - 500 kg 3.2.4.4 kukurydza konserwowa (op. 400g) CPV 15331000-7 - 500 kg dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±, zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem, wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. 3.2.5 CZÊ¦Æ V - DOSTAWY ZIEMNIAKÓW JADALNYCH W I GATUNKU 3.2.5.1 ziemniaki jadalne w I gatunku CPV 03212100-1 - 100000 kg (ziemniaki w I gatunku, pakowane w worki 15kg - 50kg) ziemniaki pakowane w worki 15kg - 50kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem, wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci.
II.5) G³ówny kod CPV: 03.22.10.00 - Warzywa
Dodatkowe kody CPV:03221100-7, 03221410-3, 15331130-7, 15331000-7, 03212100-1
II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
data zakoñczenia: 28/04/2017
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków:
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy w okresie ostatnich 3 lat wykonali co najmniej jedn± dostawê na kwotê:
5.1.2.1 130.000,00 z³. dla czê¶ci I
5.1.2.2 10.000,00 z³. dla czê¶ci II
5.1.2.3 18.000,00 z³. dla czê¶ci III
5.1.2.4 14.000,00 z³. dla czê¶ci IV
5.1.2.5 60.000,00 z³. dla czê¶ci V
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
tak
Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
nie
III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert , a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych czy te dostawy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy by³y wykonywane, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
1. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.zp.sw.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5, przekazuje zamawiaj±cemu o¶wiadczenie o przynale¿no¶ci lub braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23. Wraz ze z³o¿eniem o¶wiadczenia, wykonawca mo¿e przedstawiæ dowody, ¿e powi±zania z innym wykonawc± nie prowadz± do zak³ócenia konkurencji w postêpowaniu o udzielenie zamówienia. 2. Istnieje konieczno¶æ za³±czenia do oferty pe³nomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pe³nomocnika. 3. Zamawiaj±cy ¿±da wskazania przez wykonawcê w ofercie czê¶ci zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, i podania przez wykonawcê firm podwykonawców wed³ug za³±czonego do siwz wzoru.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:
tak,
Informacja na temat wadium
10 Wymagania dotycz±ce wadium;
10.1 Zamawiaj±cy wymaga wniesienia wadium na ka¿d± z czê¶ci zamówienia, o udzielenie której wykonawca siê ubiega, w wysoko¶ci:
10.1.1 Czê¶æ I - 4.000,00 z³.
10.1.2 Czê¶æ II - 300,00 z³.
10.1.3 Czê¶æ III - 500,00 z³.
10.1.4 Czê¶æ IV - 390,00 z³.
10.1.5 Czê¶æ V - 1.700,00 z³.
10.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem sk³adania ofert okre¶lonym w pkt. 13.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poni¿szych formach:
10.2.1 w pieni±dzu na nieoprocentowane konto zamawiaj±cego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000;
10.2.2 w porêczeniach bankowych lub porêczeniach spó³dzielczej kasy oszczêdno¶ciowo - kredytowej, z tym ¿e porêczenie kasy jest zawsze porêczeniem pieniê¿nym;
10.2.3 w gwarancjach bankowych;
10.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych;
10.2.5 w porêczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiêbiorczo¶ci (Dz. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240 ).
10.3 Na dowodzie wp³aty wadium, wniesionego w formie okre¶lonej w pkt. 10.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/8/2016.
10.4 Wykonawca wybieraj±c wadium okre¶lone w pkt. 10.2.2 - 10.2.5: orygina³ sk³ada w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/8/2016.
IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa bêdzie zawarta:
Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) nie
Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
| etap nr | czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: nie
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 60 |
| Termin p³atno¶ci | 40 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:
Wstêpny harmonogram postêpowania:
Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ: nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:
Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:
Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
| etap nr | czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu: nie Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):
¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 21/09/2016, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
nie
Wskazaæ powody:
Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> Ofertê nale¿y sporz±dziæ w jêzyku polskim
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
Czê¶æ nr: 1
Nazwa: DOSTAWY WARZYW KORZENIOWYCH I BULWIASTYCH W I GATUNKU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.2.1 CZÊ¦Æ I - DOSTAWY WARZYW KORZENIOWYCH I BULWIASTYCH W I GATUNKU
3.2.1.1 marchew CPV 03221100-7 - 35000 kg
3.2.1.2 pietruszka korzeñ CPV 03221100-7 - 25000 kg
3.2.1.3 seler CPV 03221100-7 - 25000 kg
3.2.1.4 por CPV 03221100-7 - 4500 kg
3.2.1.5 burak æwik³owy CPV 03221100-7 - 10000 kg
3.2.1.6 cebula CPV 03221100-7 - 10000 kg
3.2.1.7 kapusta bia³a CPV 03221410-3 - 4000 kg
3.2.1.8 kapusta czerwona CPV 03221410-3 - 1500 kg
3.2.1.9 kapusta pekiñska CPV 03221410-3 - 1500 kg
warzywa pakowane w worki lub skrzynki 5kg - 30kg,
dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00,
zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem,
wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury,
przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03221100-7, 03221410-3
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakoñczenia: 28/04/2017
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 60 |
| Termin p³atno¶ci | 40 |
Czê¶æ nr: 2
Nazwa: DOSTAWY WARZYW STR¡CZKOWYCH W I GATUNKU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.2.2 CZÊ¦Æ II - DOSTAWY WARZYW STR¡CZKOWYCH W I GATUNKU
3.2.2.1 fasola "Ja¶" CPV 15331130-7 - 1750 kg
3.2.2.2 groch ³uskany CPV 15331130-7 - 1750 kg
warzywa pakowane w worki 15kg - 30kg,
dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00,
na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±,
zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem,
wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury,
przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15331130-7
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakoñczenia: 28/04/2017
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 60 |
| Termin p³atno¶ci | 40 |
Czê¶æ nr: 3
Nazwa: DOSTAWY KISZONEK W I GATUNKU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.2.3 CZÊ¦Æ III - DOSTAWY KISZONEK W I GATUNKU
3.2.3.1 kapusta kiszona CPV 15331000-7 - 7500 kg
3.2.3.2 ogórek kiszony CPV 15331000-7 - 7500 kg
warzywa pakowane w wiadra lub beczki 15kg - 120kg
dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00,
na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±,
zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem,
wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury,
przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15331000-7
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakoñczenia: 28/04/2017
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 60 |
| Termin p³atno¶ci | 40 |
Czê¶æ nr: 4
Nazwa: DOSTAWY WARZYW PRZETWORZONYCH
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.2.4 CZÊ¦Æ IV - DOSTAWY WARZYW PRZETWORZONYCH
3.2.4.1 leczo pieczarkowe ( opakowania: 3kg - 10 kg) CPV 15331000-7 - 1850 kg
3.2.4.2 koncentrat pomidorowy ( op. 900g - 5kg) CPV 15331000-7 - 1250 kg
3.2.4.3 groszek konserwowy (op. 400g) CPV 15331000-7 - 500 kg
3.2.4.4 kukurydza konserwowa (op. 400g) CPV 15331000-7 - 500 kg
dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00,
na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±,
zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem,
wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury,
przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15331000-7
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakoñczenia: 28/04/2017
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 60 |
| Termin p³atno¶ci | 40 |
Czê¶æ nr: 5
Nazwa: DOSTAWY ZIEMNIAKÓW JADALNYCH W I GATUNKU
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 3.2.5 CZÊ¦Æ V - DOSTAWY ZIEMNIAKÓW JADALNYCH W I GATUNKU
3.2.5.1 ziemniaki jadalne w I gatunku CPV 03212100-1 - 100000 kg (ziemniaki w I gatunku, pakowane w worki 15kg - 50kg)
ziemniaki pakowane w worki 15kg - 50kg,
dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00,
zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem,
wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury,
przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03212100-1
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakoñczenia: 28/04/2017
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 60 |
| Termin p³atno¶ci | 40 |
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Budowa i przebudowa dróg dla pieszych, dróg dla rowerów lub dróg dla pieszych i rowerów wraz z przebudow± i budow± przystanków komunikacji miejskiej na odcinkach: Odcinek 2, Odcinek 3
- Budowa i przebudowa dróg dla pieszych, dróg dla rowerów lub dróg dla pieszych i rowerów wraz z przebudow± i budow± przystanków komunikacji miejskiej na odcinkach: Odcinek 4, Odcinek 5
- Wykonanie robót budowlanych dla zadania pn. "Przebudowa instalacji wentylacji mechanicznej wraz z zabudow± tarasu IV piêtra budynku ¦wiêtokrzyskiego Centrum Kardiologii WSZZ w Kielcach"
- Dostawa oprogramowania do projektowania instalacji fotowoltaicznych - 2 czê¶ci - projekt nr umowy FERS.01.05-IP.08-0234/23-00
- Wykonanie robót budowlanych dla inwestycji pod nazw±: "Przebudowa ul. Pu³kownika Stanis³awa D±bka w Kielcach"
- Us³uga organizacji i przeprowadzenia 8 warsztatów dla 400 beneficjentów i potencjalnych beneficjentów programu Fundusze Europejskie dla ¦wiêtokrzyskiego 2021 - 2027 na terenie miasta Kielce
wiêcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych na potrzeby Szko³y Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Ssukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych na rok 2026 dla PS w Mietniowie
- Zakup i sukcesywna dostawa ¿ywno¶ci - owoce i warzywa, na potrzeby Zespo³u Szkó³ w Kostom³otach Drugich w 2026 r.
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2026 dla PS nr 2 w Wieliczce
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku 2026 dla ¯³obków Miejskich w Cieszynie
wiêcej: Warzywa »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





