eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WrocławPRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE OBIADÓW TRZYDANIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 WE WROCŁAWIU W OKRESIE OD DNIA 02.09.2013 R. DO DNIA 30.06.2013 R.



Ogłoszenie z dnia 2013-07-31

Wrocław: PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE OBIADÓW TRZYDANIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 WE WROCŁAWIU W OKRESIE OD DNIA 02.09.2013 R. DO DNIA 30.06.2013 R.
Numer ogłoszenia: 306610 - 2013; data zamieszczenia: 31.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 2, ul. Komuny Paryskiej 36/38, 50-451 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 71 34 188 96, faks 71 34 188 96.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE OBIADÓW TRZYDANIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2 WE WROCŁAWIU W OKRESIE OD DNIA 02.09.2013 R. DO DNIA 30.06.2013 R..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie obiadów trzydaniowych w naczyniach własnych wykonawcy dla uczniów Szkoły Podstawowej Nr 2 we Wrocławiu w ilości maksymalnie 60 obiadów dziennie (w tym 25 obiadów zamawianych przez MOPS). Obiady trzydaniowe składające się z zupy 300 ml, drugiego dania ( 200g ziemniaków, 100g mięsa, surówki lub danie typu łazanki, kluski, pierogi o masie 300g, owoc lub surówka 100g) i napoju 200ml lub deseru mlecznego min 150 ml. Posiłki muszą spełniać następujące warunki: a. posiłki powinny być urozmaicone i o wysokiej jakości odżywczej, b. codziennie musi wystąpić surówka lub owoc , c. raz w tygodniu deser mleczny, d. co najmniej trzy razy w tygodniu danie mięsne ( przewaga drobiu) lub rybne, e. przygotowanie dań na tłuszczach roślinnych, f. przygotowanie pod względem składu i jakości zgodne z normami żywienia dzieci w wieku szkolnym zawartymi w obowiązujących przepisach. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym z tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia tj. przygotowania i transportu posiłków zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. Nr 171 poz.1225 tekst jednolity ze zmianami), Rozporządzeniu(WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 kwietnia 2004r.w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia. W sytuacji wyjątkowej spowodowanej czynnikami losowymi i niedostarczeniem posiłku Wykonawca zobowiązany jest do zakupu suchego prowiantu o wartości ceny obiadu brutto. Wydawanie obiadów, zmywanie oraz sprzątanie stołówki odbywać się będzie na koszt i za pośrednictwem personelu własnego Wykonawcy. Koszt odpowiednich (posiadających odpowiednie parametry czyszczące) środków czyszczących i higienicznych ponosi wybrany Wykonawca. Użyte środki muszą posiadać odpowiednie atesty i świadectwa dopuszczenia do obrotu wydane przez Państwowy Zakład Higieny. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Państwowym Inspektorem Sanitarnym dla miasta Wrocławia. Dostawy obiadów w ciągu dnia odbywać się będą w godzinach od 11:00 do 15:00. Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć ilość posiłków zgodną z potrzebami na dany dzień z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych na terenie szkoły, pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie również dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z pedagogiem szkolnym za dostarczone obiady opłacane przez MOPS..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.07.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FGHU N.B.I. ANGELA, Krucza 49, 53-410 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 49017,15 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 45908,10

  • Oferta z najniższą ceną: 45908,10 / Oferta z najwyższą ceną: 45908,10

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt. 1 lit. a ustawy pzp zamawiający może udzielić zamówienia w trybie z wolnej ręki jeżeli zachodzi co najmniej jedna z następujących okoliczności: dostawy, usługi lub roboty budowlane mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. W myśl art. 66 powołanej wyżej ustawy zamówienie z wolnej ręki to tryb udzielenia zamówienia, w którym zamawiający udziela zamówienia po negocjacjach z jednym tylko wykonawcą. Szkoła Podstawowa nr 2 we Wrocławiu posiada stołówkę szkolną, bufet szkolny i zaplecze do przygotowywania posiłków, jako jednen intgralny blok żywieniowy. Szkoła ma już podpisaną trzyletnią umowę najmu z wykonawcą zaproszonym do negocjacji na prowadzenie usług gastronomicznych - bufetu. Inny wykonawca z przyczyn technicznych nie mógłby w tym samym czasie i miejscu wydawać obiadów dla uczniów szkoły.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.