To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-27
Toruń: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługę w postaci podawania oraz dostarczania posiłków w ramach całodziennego wyżywienia przez 7 dni w tygodniu dla maksymalnie 35 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Toruniu
Numer ogłoszenia: 30576 - 2014; data zamieszczenia: 27.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 6664 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja im. Brata Alberta, Dom Pomocy Społecznej, ul. Rydygiera 23, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 657 59 29, faks 56 657 59 29.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: organizacja pozarządowa - Fundacja.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na usługę w postaci podawania oraz dostarczania posiłków w ramach całodziennego wyżywienia przez 7 dni w tygodniu dla maksymalnie 35 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Toruniu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa podawania i dostarczania posiłków w ramach całodziennego wyżywienia dla maksymalnie 35 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Toruniu prowadzonego przez Fundację im. Brata Alberta, 7 dni w tygodniu w okresie od 01.02.2014 r. - 31.12.2014r. Na całodzienne wyżywienie składają się trzy posiłki normalne oraz dietetyczne wraz z napojami ( nie mniej niż 250 ml na osobę).Zamawiający szacuje roczną ilość osobodni w wysokości max. 11.690, zastrzegając, że przewidywana ilość osobodni służy do obliczenia wartości zamówienia. Faktyczna ilość osobodni uzależniona będzie od potrzeb Zamawiającego, dlatego w trakcie realizacji umowy może ulec zmianie. Jednakże zmniejszenie ilości osobodni nie przekroczy 20% całości zamówienia. Wykonawcy w takim przypadku nie przysługuje roszczenie z tytułu nie zrealizowania umowy w całości. Minimalna wartość kaloryczna całodziennego wyżywienia dla jednego mieszkańca wynosi 2300 kcal.Wykonawca usługi zobowiązany jest na każdym etapie jej realizacji do zachowania wymogów sanitarno - epidemiologicznych, zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. ze zm. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wykonawca dostarczy posiłki własnym transportem, którego koszt uwzględni w cenie osobodnia.Transport posiłków musi się odbywać w hermetycznych pojemnikach niezależnie od rodzaju posiłku gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury. Minimalna temperatura: zupa 75 stopnie C, drugie dania 62 stopnie C, gorące napoje 80 stopnie C, sałatka i surówka 4 stopnie C. Do każdego posiłku Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć napoje zimne lub gorące, według przedstawionego przez Zamawiającego codziennego zapotrzebowania, o pojemności nie mniejszej niż 250 ml na osobę, których koszt uwzględni w cenie osobodnia. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zamówienia posiłków dietetycznych, w cenie osobodnia. Posiłki dietetyczne zastępują normalne posiłki. Rodzaje podstawowych diet stosowanych u Zamawiającego:Dieta łatwostrawna,Dieta wątrobowa,Dieta cukrzycowa, Dieta papkowata, Inne według zaleceń lekarza.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania tradycyjnych posiłków świątecznych w ramach ceny osobodnia, w tym ciast, w Wigilię Bożego Narodzenia, pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia oraz pierwszy dzień świąt Wielkanocnych.Całodzienne wyżywienie winno być przygotowane według jadłospisów ustalonych przez dietetyka Wykonawcy i zaakceptowanych przez Zamawiającego. Wykonawca zapewnia Zamawiającemu możliwość kontaktu telefonicznego na żądanie z dietetykiem. Koszt pracy dietetyka Wykonawca uwzględni w cenie osobodnia.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia raz w tygodniu Zamawiającemu jadłospisu na każdy dzień tygodnia, uwzględniający gramaturę posiłków. Jadłospis powinien być dostarczony z odpowiednim wyprzedzeniem zapewniającym możliwość akceptacji przez Zamawiającego i uwzględniać propozycję zamiennych posiłków dietetycznych. Wykonawca dostarczy całodzienne wyżywienie na podstawie codziennych zapotrzebowań składanych przez Zamawiającego do godz. 13 - tej dnia poprzedniego. Wykonawca uwzględni naniesione przez Zamawiającego korekty co do liczby posiłków zgodnie z aktualnym stanem liczbowym mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Wykonawca dostarczy poszczególne posiłki każdego dnia, najpóźniej do godziny: śniadanie 7:20,obiad 12:45 kolacja 17:45.Dopuszcza się możliwość dostarczenia dwóch osobnych posiłków: obiadu i kolacji jednym transportem. Wykonawca zobowiązany jest przygotować posiłki ze świeżych produktów wysokiej jakości.Wykonawca zobowiązany jest dokonać odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych we własnym zakresie, raz dziennie po dostarczeniu ostatniego posiłku. Koszt odbioru i utylizacji musi zostać uwzględniony przez Wykonawcę w cenie osobodnia.Ilość wydawanych posiłków w ramach całodziennego wyżywienia winna być codziennie ewidencjonowana w formularzu (dziennego zestawienia dostarczonych posiłków) na podstawie składanych przez Zamawiającego codziennych zapotrzebowań. Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia pisemnie Zamawiającemu zestawienia zbiorczego wydanych w danym miesiącu posiłków pierwszego dnia następnego miesiąca, z uwzględnieniem ich rodzaju i ilości. Do zestawienia zbiorczego Wykonawca dołącza fakturę, na podstawie której dokonana jest płatność.Wykonawca zobowiązany jest w przypadku kontroli przeprowadzonej przez upoważnione do tego celu służby zewnętrzne - w zakresie objętym przedmiotem umowy - przekazać jej wyniki (kserokopia protokołu) Zamawiającemu.W przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT na usługi objęte przedmiotem niniejszego zamówienia, jej zmiana następuje z dniem wejścia w życie nowych przepisów..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Impel Catering COMPANY Sp.z o.o.Sp.K., ul. Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 116952,37 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 114094,40
Oferta z najniższą ceną: 114094,40 / Oferta z najwyższą ceną: 193820,20
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z TORUNIA
- Zaprojektowanie wraz z budową oświetlenia przy ul. Zbożowej w Toruniu
- Rozbudowa ul. Jaskółczej w Toruniu
- Zakup krzeseł obrotowych dla Oddziału ZUS w Toruniu
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie wizyt studyjnych krajowych
- Przebudowa drogi powiatowej nr 2002C Gierkowo - Skłudzewo na odcinku 350 m
- Usługa serwisowa Analizatora automatycznego Elite Ingenius (I)
więcej: przetargi w Toruniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach''
- "Usługa przygotowania i dostarczania posiłków dla podopiecznych Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Rumi".
- "Przygotowanie i wydawanie posiłków dla Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Łodzi - w obiekcie w Grotnikach przy ul. Ozorkowskiej 3 w okresie od dnia 24.06.2024 r. do dnia 17.08.2024 r."
- PODN.ZP.321.4.2024 Przygotowanie i dostarczenie posiłków w formie grilla dla 600 uczestników Festynu edukacyjnego
- Usługi cateringowe w ramach poddziałania 1.2 "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych" w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka na cele paszowe.
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym)/2
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.