eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Artykuły spożywcze

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-09-26

Suwałki: Artykuły spożywcze
Numer ogłoszenia: 305022 - 2011; data zamieszczenia: 26.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach , ul. gen. Kazimierza Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 0-87 5628500, faks 0-87 5628507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskalina.suwalki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Artykuły spożywcze.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dokonywana przez Wykonawcę dwa razy w tygodniu do godz. 1000 - Załącznik nr 1 do SIWZ. Artykuły spożywcze będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 1500 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 4 do oferty. Całość zamówienia składa się z sześciu części. Wykonawca może złożyć oferty częściowe na jedną lub więcej części zamówienia. Każdy Wykonawca zobowiązany jest wypełnić formularz cenowy w części lub w całości i dołączyć do oferty. Ilość i rodzaj przedmiotu zamówienia określa Załącznik nr 1 do ogłoszenia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Projekt umowy Załącznik nr 2 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną(e) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. 2) Formularz ofertowy wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną(e) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy - Załącznik nr 3 do SIWZ. 3) Formularz cenowy wg załączonego wzoru Załącznik nr 4 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną(e) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. 4) W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik(nicy) (można wystawić jednorazowe pełnomocnictwo do danego konkretnego postępowania), do oferty musi być załączone pełnomocnictwo (o ile pełnomocnictwo dla osób reprezentujących Wykonawcę nie wynika z dokumentów rejestracyjnych) zawierające datę wystawienia, zakres upoważnienia, okres na które zostało wystawione oraz podpisane przez osoby reprezentujące osobę prawną lub fizyczną. W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez udzielającego lub przyjmującego pełnomocnictwo.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) Zamawiający zastrzega możliwość zwiększania lub zmniejszania ilości zamawianego towaru w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia mieszkańców Domu, w przypadku zmiany ilości zalecanych diet oraz zmiany jadłospisu dziennego lub miesięcznego. Zmiana ilości nie powoduje zmiany cen jednostkowych danego asortymentu. 2) Cena dostarczanego towaru może ulec zmianie o wysokość kwartalnego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim po upływie 7 dni od dnia otrzymania i podpisania przez obydwie strony aneksu do umowy. Pierwsza zmiana ceny w przypadku zaistnienia przesłanek dla jej zmiany zgodnie z ust. 2, może nastąpić nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy, następne zaś nie częściej niż jeden raz na 3 miesiące. Wykonawca zapewnia, że w przypadku obniżki na lokalnym rynku ceny towaru będącego przedmiotem niniejszej umowy, dostosuje swoje ceny do cen aktualnie obowiązujących, które nie będą wyższe od cen hurtowych. 3) Cena może ulec zmianie przy zmianie stawki podatku VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpskalina.suwalki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej KALINA, ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, pok. Nr. 10 Dział Gospodarczy i Obsługi..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.10.2011 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej KALINA, ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, pok. Nr. 3 Kadry.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 20 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty sypkie, wafle itp..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg 1. Makaron (nitki, świderki wstążka, muszelki) 1 kg - 5 kg 1300 kg 2. Makaron spaghetti 500 g - 1 kg 100 kg 3. Makaron łazankowy 1 kg 20 kg 4. Ryż 1 kg 500 kg 5. Kasza jęczmienna (gruba, drobna, średnia) 500 g - 1 kg 250 kg 6. Kasza manna 500 g - 1 kg 250 kg 7. Mąka tortowa 1 kg 400 kg 8. Mąka pszenna 1 kg 460 kg 9. Mąka ziemniaczana 1 kg 100 kg 10. Płatki jęczmienne 500 g 150 kg 11. Płatki owsiane 500 g 150 kg 12. Płatki ryżowe 400- 500 g 440 kg 13. Wafle ryżowe 20g -200 g 10 kg 14. Wafle tortowe 100 g - 200 g 15 kg 15. Bułka tarta 400 g - 1 kg 100 kg 16. Cukier kryształ 1 kg 3000 kg 17. Cukier puder 400 g - 500 g 5 kg 18. Sól kamienna jodowana 1 kg 600 kg 19. Herbata granulowana 100 g - 500 g 146 kg 20. Herbata liściasta 40 g - 100 g 2 kg 21. Herbata ekspresowa 40 g - 100 g 2 kg 22. Kawa Inka lub równoważna 150 g - 300 g 50 kg 23. Kawa zbożowa 500 g - 1 kg 20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.86.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze, jaja, przyprawy i dodatki do potraw, deserów, ciast itp..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg/ l 1. Olej np. Kujawski lub równoważny 1l - 3 l 1150 l 2. Masło roślinne w plastikowym pojemniku 250 g - 500 g 2500 kg 3. Margaryna 200 g - 250 g 10 kg 4. Jaja świeże - klasa jakości A, B 33000 szt 5. Majonez 200 g - 1 kg 100 kg 6. Kostki rosołowe 10 g - 150 g 60 kg 7. Przyprawy (np. Degusta, Warzywko, Kucharek, Jarzynka lub równoważne) 20 g - 1 kg 60 kg 8. Przyprawa do mięs, drobiu, ryb Delikat lub równoważna 20 g - 1 kg 20 kg 9. Sosy do mięs (co najmniej 5 rodzajów) 30 g - 100 g 50 kg 10. Barszcz czerwony w słoiczku 150 g 20 kg 11. Maggi 150 ml - 1 l 30 l 12. Ocet 10% 500 ml - 1 l 100 l 13. Zupy w proszku (co najmniej 5 rodzajów) 70g - 100 g 100 kg 14. Majeranek 5 g - 100 g 5 kg 15. Pieprz naturalny mielony 20 g - 100 g 3 kg 16. Pieprz ziołowy 20 g - 100 g 10 kg 17. Pieprz naturalny ziarnisty 20 g - 100 g 3 kg 18. Ziele angielskie 7 g - 100 g 8 kg 19. Susz warzywny 20 g - 1 kg 30 kg 20. Grzyby suszone 250 g - 1 kg 1 kg 21. Liść laurowy 20 g - 100 g 5 kg 22. Sosy do sałatek 20 g - 100 g 10 kg 23. Budynie (co najmniej 3 rodzaje) 70 g - 100 g 40 kg 24. Cukier waniliowy 10g - 20 g 5 kg 25. Galaretki owocowe (co najmniej 3 rodzaje) 70g - 100 g 50 kg 26. Aromaty do ciast (co najmniej 3 rodzaje) 3g - 5g 1 l 27. Kakao naturalne 100 g - 200 g 5 kg 28. Kakao rozpuszczalne 100g -500g 3 kg 29. Kisiel ( co najmniej 3 rodzaje) 40 g - 100 g 40 kg 30. Mak niebieski 500 g - 1 kg 5 kg 31. Kwasek cytrynowy 20 g - 100 g 2 kg 32. Soda oczyszczona 7g - 100 g 1 kg 33. Proszek do pieczenia 7 g - 20 g 4 kg 34. Drożdże świeże 100 g - 1kg 10 kg 35. Żelatyna 20 g - 100 g 5 kg 36. Cynamon 7 g - 100 g 3 kg 37. Śliwki wędzone/suszone 20 g - 100 g 3 kg 38. Rodzynki 100 g - 200 g 1 kg 39. Wiórki kokosowe 100 g - 200g 1 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.87.00.00-7, 15.87.12.00-6, 15.40.00.00-2, 15.33.22.40-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przetwory warzywne, mrożonki itp..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg/l /szt 1. Chrzan tarty 180 g - 400 g 100 kg 2. Ćwikła z chrzanem 220 g - 300 g 90 kg 3. Kukurydza 200 g - 425g 250 kg 4. Groszek konserwowy 400 g - 450 g 250 kg 5. Ketchup 200 g - 1 kg 150 kg 6. Koncentrat pomidorowy 200 g - 900g 400 kg 7. Papryka konserwowa 900 g - 1 kg 200 kg 8. Sałatka wielowarzywna (słoik)500 g - 1 kg 150 kg 9. Sałatka trójskładnikowa (słoik) -groszek, marchewka, kukurydza-200 g - 500g 100 kg 10. Sałatka babuni (słoik)500 g - 900g 140 kg 11. Sałatka szwedzka (słoik)400 g - 900g 150 kg 12. Przecier ogórkowy 200 g - 400 g 15 kg 13. Szczaw przecier 200 g - 400 g 40 kg 14. Ogórki konserwowe 900g 100 kg 15. Musztarda (różne smaki) 100 g - 300 g 100 kg 16. Sałatka wieloskładnikowa (słoik) 400 g - 1 kg 150 kg 17. Mrożonki warzywne 7 składnikowe 450 g - 1 kg 100 kg 18. Marchewka z groszkiem mrożona 450 g - 1 kg 100 kg 19. Kalafior mrożony 450 g - 1 kg 80 kg 20. Warzywa na patelnię (mrożone) 450 g- 1kg 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w l 1. Dżemy (co najmniej pięć rodzajów/smaków) 200 g - 400 g 330 kg 2. Marmolada owocowa 500 g - 1,2 kg 600 kg 3. Miód pszczeli 200 g - 330 g 10 kg 4. Miód pszczeli sztuczny 200 g - 330 g 40 kg 5. Kompoty (co najmniej 3 rodzaje/smaki) 900 ml - 1,5 l 900 l 6. Syropy owocowe (co najmniej 3 rodzaje/smaki) 300 ml - 1,5 l 1500 l 7. Ananas w puszce 350 g - 800 g 10 kg 8. Brzoskwinia w puszce 350 g - 850 g 10 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.21.00-5, 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Soki, napoje, woda.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w l 1. Sok pomarańczowy 1 l - 2 l 200 l 2. Sok z czarnej porzeczki 1 l - 2 l 150 l 3. Sok jabłkowy 1 l - 2 l 150 l 4. Sok grejpfrutowy 1 l - 2 l 150 l 5. Sok winogronowy 50 l 6. Napoje gazowane (co najmniej trzy rodzaje/smaki) 1l - 1,5 l 300 l 7. Napoje niegazowane (co najmniej trzy rodzaje/smaki) 1 l - 1,5 l 300 l 8. Woda mineralna gazowana 500 ml 250 l 9. Woda mineralna gazowana 1l -1,5l 1.150 l 10. Woda mineralna niegazowana 500 ml 800 l 11. Woda mineralna niegazowana 1l - 1,5l 1.200 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.32.00.00-7, 41.11.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Słodycze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa i gramatura artykułu Ilość jednostek w kg 1. Ciastka domowe (przez maszynkę) 100 g - 1 kg 40 kg 2. Biszkopty 50 g - 150 g 30 kg 3. Chrupki kukurydziane 30 g - 130 g 15 kg 4. Herbatniki zwykłe 10g - 80g 30 kg 5. Cukierki czekoladowe - mieszanka Wedlowska lub równoważne 500 g - 1 kg 30 kg 6. Pierniki alpejskie lub równoważne 160 g - 400g 45 kg 7. Ciastka delicje 100 g - 300g 58,50 kg 8. Czekolady mleczne 100 g 39 kg 9. Baton czekoladowy typu Milky Way 15 g - 60 g lub równoważny 40 kg 10. Cukierki czekoladowe typu Michałki lub równoważne 100 g - 1kg 50 kg 11. Krakersy 40 g - 200 g 20 kg 12. Lizaki ok. 10 g-30g 20 kg 13. Kakao rozpuszczalne typu Nesquik 400 g lub równoważne 58 szt 14. Baton typu Kinder Bueno 43 g lub równoważny 58 szt 15. Baton typu Lion 43 g lub równoważny 58 szt 16. Baton typu Aero 35 g lub równoważny 58 szt 17. Baton Kit Kat 42 g lub równoważny 58 szt 18. Baton Nestle 25 g lub równoważny 58 szt 19. Baton Snickers 57 g lub równoważny 58 szt 20. Baton Mars 53 g lub równoważny 58 szt 21. Cukierki Schoko - Bons 125 g lub równoważne 58 szt 22. Czekoladki Merci 250 g lub równoważne 58 szt 23. Czekoladki Toffifee 125g lub równoważne 58 szt 24. Ptasie mleczko Wedel 420 g lub równoważne 58 szt 25. Żelki Haribo 100 g lub równoważne 58 szt 26. Ciastka czekoladowe Hit 250 g lub równoważne 58 szt 27. Ciastka z bakaliami Jeżyki 140 g lub równoważne 58 szt 28. Cukierki Nimm2 90 g lub równoważne 58 szt 29. Czekolada Bąbolada mleczna 80 g lub równoważna 58 szt 30. Kinder czekolada 100 g lub równoważna 58 szt 31. Drażetki Skittles 45 g lub równoważne 58 szt 32. Drażetki Mentos 38 g lub równoważne 58 szt 33. Drażetki orzechowe M&Ms 53g lub równoważne 58 szt 34. Krem orzechowo - czekoladowy Nutella 350 g lub równoważny 58 szt 35. Rogal nadziewany 7 Days, Chipicao 65 g lub równoważny 58 szt 36. Lizak owocowy Chupa Chups 12 g lub równoważny 58 szt 37. Orzeszki ziemne w puszce 150 g 58 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.84.20.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.