eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sochaczew › ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA ORAZ JEGO PRZETWORÓW NA ROK 2008.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-06

Sochaczew: ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA ORAZ JEGO PRZETWORÓW NA ROK 2008.
Numer ogłoszenia: 302133 - 2008; data zamieszczenia: 06.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa nr 2367 , 96-500 Sochaczew, woj. mazowieckie, tel. 046 8622231 w. 434, faks 046 8622231.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowa Jednostka Budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA ORAZ JEGO PRZETWORÓW NA ROK 2008..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są: Mięso wołowe bez kości z udźca gat. I, łopatka wieprzowa z kością bez słoniny gat. I, karkówka z kością, żeberka wieprzowe w paski, schab środkowy z kością, wątroba wieprzowa, słonina świeża bez skóry, smalec-kostka 200-250g., szynka wieprzowa wędzona, baleron wędzony, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa żywiecka, kiełbasa zielonogórska, polędwica wędzona, luncheon, kiełbasa szynkowa, kiełbasa parówkowa, parówki cienkie, kiełbasa biała surowa, mortadela, boczek wędzony bez żeber, boczek faszerowany, pasztetowa, kaszanka w cienkim flaku, salceson włoski, golonki wieprzowe, kabanosy, kiełbasa podwawelska..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.33 - 15.13.11.33 15.11.30.00 - Wieprzowina .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: WADIUM NIE WYMAGANE.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy , którzy: -spełniają warunki określone w art. 22 ust. l ustawy Prawo Zamówień Publicznych, (Dz. U. z 2006r. Nr 164, poz. 1163 ze zm.): 1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i 2 ustawy P.z.p. -spełniają wymagania określone w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. -Posiadają zdolność zabezpieczenia potrzeb Zamawiającego na specjalne zlecenia o każdej porze dnia. -Posiadają dokument stwierdzający wdrożenie systemu HACCP potwierdzony przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Państwowego Inspektora Sanitarnego bądź akredytowaną przez Polskie Centrum Akredytacji jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie o objęciu nadzorem funkcjonowania wdrożonego systemu HACCP potwierdzone przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Państwowego Inspektora Sanitarnego. -Zezwolenie Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej na dostawy w/w artykułów żywnościowych do Jednostek Wojskowych na terenie całego kraju. W przypadku braku zezwolenia - pisemna zgoda na przeprowadzenie kontroli przez Wojskowe Służby Weterynaryjne w przypadku udzielenia zamówienia. -Ponadto wykonawcy powinni posiadać: a.)obowiązującą decyzję administracyjną właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm. (jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień), lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień), lub decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - zgodnie z art. 122 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień). b.)zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych, zgodnie z art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. -Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymienionych w Rozdziale V SIWZ, zgodnie z formą /spełnia - nie spełnia/. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił. Nie spełnieni chociażby jednego z warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy. Ofertę wykluczonego wykonawcy uznaje się za odrzuconą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: l. FORMULARZ OFERTOWY opracowany wg druku dołączonego do niniejszej specyfikacji - załącznik 1; 2. AKTUALNY ODPIS Z WŁAŚCIWEGO REJESTRU ALBO AKTUALNE ZAŚWIADCZENIE O WPISIE DO EWIDENCJI DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ, (*) wystawiony z datą nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert - kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem; 3. ZAŚWIADCZENIE Z WŁAŚCIWEGO URZĘDU SKARBOWEGO(*) potwierdzającego, że nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, wystawione nie wcześniej niż na 3 miesiące od daty wyznaczenia na składanie ofert - kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem, 4. ZAŚWIADCZENIE Z WŁAŚCIEWGO ODDZIAŁU ZAKŁADU UBEZPIECZEŃ SPOŁECZNYCH lub KASY ROLNICZEGO UBEZPIECZENIA SPOŁECZNEGO(*) potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - kserokopia potwierdzona /za zgodność z oryginałem/. 5. OŚWIADCZENIE o spełnieniu warunków art. 22 ust. l oraz art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - załącznik 2; 6. OŚWIADCZENIE, że Wykonawca zapoznał się z treścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia i nie wnosi do nich żadnych zastrzeżeń oraz akceptuje umowę w formie przedstawionej przez Zamawiającego - załącznik 3; Ponadto w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego w rozdziale II Przedmiot zamówienia Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty następujące dokumenty: 7. AKTUALNĄ DECYZJĘ POWIATOWEGO LEKARZA WETERYNARII o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm.). 8. DOKUMENT stwierdzający wdrożenie systemu HACCP potwierdzony przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Państwowego Inspektora Sanitarnego bądź akredytowaną przez Polskie Centrum Akredytacji jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie o objęciu nadzorem funkcjonowania wdrożonego systemu HACCP potwierdzone przez Powiatowego Lekarza Weterynarii lub Państwowego Inspektora Sanitarnego. 9. ZEZWOLENIE WOJSKOWEGO OŚRODKA MEDYCYNY PREWENCYJNEJ na dostawy w/w artykułów żywnościowych do Jednostek Wojskowych na terenie całego kraju. W przypadku braku zezwolenia - pisemna zgoda na przeprowadzenie kontroli przez Wojskowe Służby weterynaryjne w przypadku udzielenia zamówienia. 10. OBOWIAZUJACA DECYZJA ADMINISTRACYJNA: a). obowiązująca decyzja administracyjna właściwego Powiatowego Lekarza Weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm. (jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień),lub obowiązująca decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień), lub decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - zgodnie z art. 122 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień). b). zgłoszona działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych, zgodnie z art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 11. UMOWA(*) regulująca współpracę podmiotów występujących wspólnie - w przypadku składania oferty wspólnie przez kilka podmiotów (konsorcjum) - kserokopia potwierdzona /za zgodność z oryginałem/..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.army.mil.pl..
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego, lok.: bud. 2, pok. 120 (SIWZ jest bezpłatna), bądż pobrać ze strony internetowej, wówczas mile widziane jest niezwłocznie poinformować na piśmie Zamawiającego.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 2367, 96-500 Sochaczew,Kancelaria Jawna (pok. nr 120 w budynku nr 2)..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.