eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresieIX - XI 2013 r

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-07-29

Kraków: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: IX - XI 2013 r
Numer ogłoszenia: 300930 - 2013; data zamieszczenia: 29.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej im. św. Brata Alberta w Krakowie , ul. Adolfa Nowaczyńskiego 1, 30-336 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 255 41 61, faks 12 2691057.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsnowaczynskiego.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Opieka społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: IX - XI 2013 r.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych dla DPS w okresie: IX - XI 2013 r. Część A: Dostawa mięsa i jego przetworów dla DPS w okresie: IX -XI 2013 r.: mięso wołowe i wieprzowe - łącznie 966 kg, wędliny - łącznie 972 kg, mięso drobiowe - łącznie 562,5 kg, wędliny drobiowe - łącznie 981 kg; Część B: Dostawa mleka i jego przetworów dla DPS w okresie: IX -XI 2013 r.: mleko, śmietana - łącznie 6840 L, masło, margaryna - łącznie 585 kg, sery różne - łącznie 781,5 kg, jogurt, kefir - łącznie 687L; Część C: Dostawa pieczywa dla DPS w okresie: IX -XI 2013 r.: chleb krakowski, graham - łącznie 6 660 szt., bułki pszenne, weki - łącznie 25 710 szt., bułka tarta - 90 kg, pączek - 450 szt; Część D: Dostawa różnych artykułów spożywczych dla DPS w okresie: IX - XI 2013 r.: cukier, cukier puder łącznie - 246 kg, herbata, kawa, kakao łącznie - 729 szt, makaron - 135 kg, mąka pszenna tortowa, mąka ziemniaczana - łącznie 165 kg, kasze różne, ryż, płatki - łącznie 285 kg, musztarda, majonez łącznie - 345 szt, olej - 45 L, przyprawy - ok. 1240 szt., przetwory owocowe i warzywne - łącznie ok. 2 900 szt., jaja - 8640 szt; Część E: Dostawa warzyw i owoców dla DPS w okresie: X - XI 2013 r.: warzywa, owoce - marchew, buraki, seler, pietruszka korzeń, kapusta, cebula - łącznie 1710 kg, ziemniaki 2800 kg, kapusta kiszona, ogórki kiszone łącznie - 148 kg, sałata, brokuł, por łącznie -508 szt., pomidor, ogórek zielony - 80 kg, koper zielony, pietruszka zielona- 24 kg, pieczarki - 60 kg, szczypiorek/cebula zielona - 100 pęczków, jabłka 1000 kg, mandarynka bez pestki, banan łącznie - 208 kg; Część F: Dostawa warzyw i owoców mrożonych oraz ryb w okresie: X - XI 2013 r.: warzywa i owoce mrożone, ryby - warzywa i owoce mrożone - 810 kg łącznie, ryby mrożone - 102 kg, makrela wędzona - 48 kg, tuńczyk w kawałkach, w oleju, szprot w pomidorach - 600 szt, śledź solony matjas - 48 kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3, 03.20.00.00-3, 15.20.00.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena w oparciu o podpisane oświadczenie Wykonawcy (Załącznik Nr 3 do SIWZ) - zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Określone są w pkt X SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający dopuszcza zmianę wynagrodzenia brutto jedynie w przypadku zmiany stawki VAT w ramach niniejszej umowy. Zmiana ta następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę. 2. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku sporadycznych, sezonowych potrzeb.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsnowaczynskiego.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej im. Św. Brata Alberta, 30-336 Kraków, ul. Nowaczyńskiego 1, Dział Żywienia.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2013 godzina 08:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej im. Św. Brata Alberta, 30-336 Kraków, ul. Nowaczyńskiego 1, Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część zamówienia A: Dostawa mięsa i jego przetworów dla DPS w okresie: IX -XI 2013 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa i jego przetworów w okresie od 01.09.2013 r. do 30.11.2013 r.: mięso wołowe i wieprzowe - łącznie 966 kg, wędliny - łącznie 972 kg, mięso drobiowe - łącznie 562,5 kg, wędliny drobiowe - łącznie 981 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część zamówienia B: Dostawa mleka i jego przetworów dla DPS w okresie: IX -XI 2013 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mleka i jego przetworów w okresie od 01.09.2013 r. do 30.11.2013 r.: mleko, śmietana - łącznie 6840 L, masło, margaryna - łącznie 585 kg, sery różne - łącznie 781,5 kg, jogurt, kefir - łącznie 687L.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część zamówienia C: Dostawa pieczywa dla DPS w okresie: IX -XI 2013 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy pieczywa w okresie od 01.09.2013 r. do 30.11.2013 r. chleb krakowski, graham - łącznie 6 660 szt., bułki pszenne, weki - łącznie 25 710 szt., bułka tarta - 90 kg, pączek - 450 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część zamówienia D: Dostawa różnych artykułów spożywczych dla DPS w okresie: IX - XI 2013 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy różnych artykułów spożywczych w okresie od 01.09.2013 r. do 30.11.2013 r.: cukier, cukier puder łącznie - 246 kg, herbata, kawa, kakao łącznie - 729 szt, makaron - 135 kg, mąka pszenna tortowa, mąka ziemniaczana - łącznie 165 kg, kasze różne, ryż, płatki - łącznie 285 kg, musztarda, majonez łącznie - 345 szt, olej - 45 L, przyprawy - ok. 1240 szt., przetwory owocowe i warzywne - łącznie ok. 2 900 szt., jaja - 8640 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część zamówienia E: Dostawa warzyw i owoców dla DPS w okresie: X - XI 2013 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców od 01.10.2013 r. do 30.11.2013 r.: warzywa, owoce - marchew, buraki, seler, pietruszka korzeń, kapusta, cebula - łącznie 1710 kg, ziemniaki 2800 kg, kapusta kiszona, ogórki kiszone łącznie - 148 kg, sałata, brokuł, por łącznie -508 szt., pomidor, ogórek zielony - 80 kg, koper zielony, pietruszka zielona- 24 kg, pieczarki - 60 kg, szczypiorek/cebula zielona - 100 pęczków, jabłka 1000 kg, mandarynka bez pestki, banan łącznie - 208 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część zamówienia F: Dostawa warzyw i owoców mrożonych oraz ryb w okresie: X - XI 2013 r.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw, owoców i ich przetworów oraz ryb od 01.10.2013 r. do 30.11.2013 r.: warzywa i owoce mrożone, ryby - warzywa i owoce mrożone - 810 kg łącznie, ryby mrożone - 102 kg, makrela wędzona - 48 kg, tuńczyk w kawałkach, w oleju, szprot w pomidorach - 600 szt, śledź solony matjas - 48 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.