Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2015-11-04
Kowiesy: Dostawa oleju opa³owego.
Numer og³oszenia: 296304 - 2015; data zamieszczenia: 04.11.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy:
| V | zamówienia publicznego |
| zawarcia umowy ramowej | |
| ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Kowiesy , Kowiesy 85, 96-111 Kowiesy, woj. ³ódzkie, tel. 046 8317081, faks 046 8317036.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.kowiesy.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa oleju opa³owego..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawa oleju opa³owego typu lekki w szacunkowej ilo¶ci do 100. 000 litrów do Szko³y Podstawowej w Kowiesach, Publicznego Gimnazjum w Jeruzalu i O¶rodka Zdrowia w Kowiesach. Dostawca dostarczy zamówiony olej opa³owy do kot³owni Odbiorcy w³asnym transportem, na w³asny koszt i ryzyko. Odbiorca zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilo¶ci zamawianego oleju opa³owego w uzale¿nieniu od bie¿±cych potrzeb, bez konsekwencji finansowych. Dostarczanym paliwem do kot³owni bêdzie olej opa³owy zgodny z norm± PN-C-96024:2001 tj. o nastêpuj±cych parametrach: gêsto¶æ 150C / - 860 kg/dm3, temperatura zap³onu - nie mniej ni¿ 560C, lepko¶æ kinematyczna w temp. 20 0C nie wiêksza ni¿ 6,0 mm2/s, zawarto¶æ siarki - nie wiêcej ni¿ - 0,1 %, warto¶æ opa³owa - nie mniej ni¿ 42,6 MJ/kg, temperatura krzepniêcia - lato nie wy¿ej ni¿ 00C, zima nie wy¿ej ni¿ - 200C, zawarto¶æ wody - maksymalnie 200 mg/kg, barwa - czerwona. Jako¶æ dostarczanego oleju bêdzie odpowiadaæ obowi±zuj±cym normom i bêdzie zgodna z certyfikatem jako¶ci..
II.1.5)
V
przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych:
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Zamawiaj±cy przewiduje rozszerzenie przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 09.13.51.00 - Olej opa³owy .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2017.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek ten bêdzie uznany za spe³niony, je¿eli wykonawca posiada aktualn± koncesjê zezwalaj±c± na obrót paliwami ciek³ymi wydana przez Prezesa Urzêdu Regulacji Energetyki.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Warunek ten bêdzie uznany za spe³niony, je¿eli wykonawca o¶wiadczy, ¿e posiada niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz na potwierdzenie spe³nienia tego warunku wyka¿e, ¿e zrealizowa³ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¶li okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy -w tym okresie, co najmniej dwa zadania o zakresie porównywalnym z niniejszym zamówieniem to jest dostawa oleju opa³owego lekkiego w ilo¶ci minimum 50 tys. litrów ka¿de w cyklu co najmniej rocznym oraz za³±czy dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e dostawy zosta³y wykonane nale¿ycie.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Za spe³nianie ww. warunku Zamawiaj±cy uzna podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Za spe³nianie ww. warunku Zamawiaj±cy uzna podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Za spe³nianie ww. warunku Zamawiaj±cy uzna podpisane o¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
- potwierdzenie posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, w szczególno¶ci koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3.2)
- za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Okres p³atno¶ci za fakturê - 5
IV.2.2)
| przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kowiesy.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Urz±d Gminy Kowiesy
Kowiesy 85
96-111 Kowiesy.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 17.11.2015 godzina 11:30, miejsce: Urz±d Gminy Kowiesy, Kowiesy 85, 96-111 Kowiesy pok. nr. 13 (sekretariat).
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA OLEJU OPA£OWEGO LEKKIEGO L-1 DO KOT£ÓW CO NA POTRZEBY OKRÊGOWEGO O¦RODKA WYCHOWAWCZEGO W MROZACH W ROKU 2026
- Dostawa oleju opa³owego
- Dostawa oleju opa³owego lekkiego na rok 2026
- Dostawy oleju opa³owego lekkiego na potrzeby Szko³y Podstawowej w Psarach w 2026 roku
- Dostawa oleju napêdowego do celów opa³owych do kot³owni w Le¶nym O¶rodku Edukacyjnym w Jedlni-Letnisko w roku 2026
- Zakup i dostawa oleju opa³owego
wiêcej: Olej opa³owy »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





