eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KołobrzegSUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW I JAJ

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-27

Kołobrzeg: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW I JAJ
Numer ogłoszenia: 296176 - 2009; data zamieszczenia: 27.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego "Niwa" , C. K. Norwida 3, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3552010, faks 094 3552011.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW, OWOCÓW I JAJ.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa, owoce i jaja z grupy 1530 kodów CPV w ilościach określonych w załączniku nr 1 do SIWZ, dostarczane w okresie od 01.10.2009 r. do 30.09.2010 r..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.10.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Wykonawca jest zobowiązany do wniesienia wadium w wysokości: 7,000,00 PLN w terminie do dnia 4 września 2009 r. do godz. 10.00.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: X. O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA MOGĄ SIĘ UBIEGAĆ WYKONAWCY, KTÓRZY: 1. Spełniają warunki wymienione w art. 22 ust 1 pkt 1 - 4 ustawy PZP. 2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. 3. Przez oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego w zakresie: a) Dostaw przedmiotu postępowania w ilości i asortymencie określonych w zamówieniu zgłoszonym telefonicznie lub przesłanym faxem, własnym transportem codziennie do godz. 8.00 na swój koszt i ryzyko. W przypadku awarii środka transportu zobowiążą się do zagwarantowania we własnym zakresie transportu zastępczego dopuszczonego decyzją właściwego organu do przewozu warzyw, owoców i jaj tak, aby zapewnić ciągłość dostaw. b) Dostarczania towarów spełniających wymagania jakościowe zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz systemem HACCP. c) Dostarczania produktów oznakowanych widocznym, czytelnym kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej, umożliwiającym identyfikację artykułu rolno-spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiającym jego identyfikację, umieszczonym na produkcie w sposób wykluczający jego przesunięcie się. d) Dostarczania wraz z każdą dostawą jaj dokumentu HDI oraz 1 x na kwartał zaświadczenia lekarsko-weterynaryjnego wraz z atestem, w przypadku dostaw ziemniaków - 1 x na kwartał atestu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W zakresie art. 22 ust 1 pkt 1 i 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych: a) aktualne zaświadczenia: właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania oferty w niniejszym postępowaniu, b) aktualny odpis z rejestru sądowego (KRS), albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty w niniejszym postępowaniu. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia czytelnej kserokopii wpisu do ewidencji działalności gospodarczej wystawionej w okresie wcześniejszym, ale potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez organ wydający ww. dokument w wymaganym terminie pod kątem aktualności stanu faktycznego w zapisami w ww. dokumencie. c) odpis zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji i obrotu artykułami rolno - spożywczymi, do Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowe Artykułów Rolno-Spożywczych, 2. W zakresie art. 22 ust 1 pkt 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych: a) dokument właściwego organu dopuszczający posiadane samochody do przewozu warzyw, owoców oraz jaj, b) wykaz będących w posiadaniu Wykonawcy środków transportu zgodnie z załącznikiem nr 4 do specyfikacji, 3. W zakresie art. 22 ust 1 pkt 3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych: a) odpis polisy ubezpieczeniowej Wykonawcy od odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzenia działalności będącej przedmiotem niniejszego postępowania na sumę nie niższą w zakresie OC niż 100000 PLN , b) oświadczenie o posiadaniu ubezpieczenia w zakresie odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej będącej przedmiotem zamówienia na sumę nie niższą w zakresie OC niż 100000 PLN oraz zobowiązanie się do przedłożenia Zamawiającemu w przypadku wygaśnięcia w okresie trwania umowy dokumentów: - decyzji właściwego organu w zakresie dopuszczenia środków transportu do przewozu warzyw, owoców i jaj, - ubezpieczenia OC, - ważności posiadanego certyfikatu HACCP, na co najmniej jeden tydzień przed wygaśnięciem terminu ważności dokumentu i na każde żądanie Zamawiającego, pod rygorem natychmiastowego odstąpienia od umowy - wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji. 4. W zakresie Rozdziału X ust. 3 SIWZ: a) przedstawią odpis dokumentu potwierdzającego wdrożenie systemu HACCP, b) przedłożą podpisane oświadczenie (załącznik nr 6) zobowiązujące do: - Dostaw przedmiotu postępowania w ilości i asortymencie określonych w zamówieniu zgłoszonym telefonicznie lub przesłanym faxem, własnym transportem codziennie do godz. 8.00 na swój koszt i ryzyko. W przypadku awarii środka transportu zobowiążą się do zagwarantowania we własnym zakresie transportu zastępczego dopuszczonego decyzją właściwego organu do przewozu środków spożywczych tak, aby zapewnić ciągłość dostaw. - Dostarczania towarów spełniających wymagania jakościowe zgodne z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz systemem HACCP. - Dostarczania produktów oznakowanych widocznym, czytelnym kodem identyfikacyjnym partii produkcyjnej, umożliwiającym identyfikację artykułu rolno-spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiającym jego identyfikację, umieszczonym na produkcie w sposób wykluczający jego przesunięcie się. - Dostarczania wraz z każdą dostawą jaj dokumentu HDI, oraz 1 x kwartał zaświadczenia lekarsko-weterynaryjnego wraz z atestem; w przypadku dostaw ziemniaków - 1 x na kwartał atestu. 5. Pozostałe dokumenty: a) oświadczenie o spełnianiu warunków wynikających z art. 22 ust. 1 pkt 1 - 4 i nie podleganiu wykluczeniu zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp - załącznik nr 7 do SIWZ, b) Formularz ofertowy - załącznik nr 2, c) Formularz cenowy - załącznik nr 3..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.niwa.info.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Rehabilitacji Rolników KRUS NIWA ul. C. K. Norwida 3, 78 - 100 Kołobrzeg tel. 0-94 3552000, fax. 0-94 3552011.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.09.2009 godzina 10:00, miejsce: Centrum Rehabilitacji Rolników KRUS NIWA ul. C. K. Norwida 3, 78 - 100 Kołobrzeg tel. 0-94 3552000, fax. 0-94 3552011.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.