Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-02-02
Kościelec: DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM NA TERENIE GMINY KOŚCIELEC
Numer ogłoszenia: 29370 - 2010; data zamieszczenia: 02.02.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Turecka 7/3, 62-604 Kościelec, woj. wielkopolskie, tel. 063 2716290 wew. 50, 51, faks 063 2716270.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.koscielec.nowoczesnagmina.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM NA TERENIE GMINY KOŚCIELEC.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Kościelec: w Szkole Podstawowej w Trzęśniewie ok. 38 osób, w Szkole Podstawowej w Dobrowie ok. 15 osób, w Szkole Podstawowej w Ruszkowie I ok. 20 osób, w Zespole Szkół w Kościelcu (Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) ok. 90 osób Realizacja powyższego zadania polegała będzie na przygotowaniu i dowiezieniu gorącego posiłku dla dzieci przez co rozumie się porcję zupy z wkładką spełniającą następujące minimalne warunki: - pojemność 500 ml - kaloryczność zupy około 350 kcal - temperatura 75 C - z wkładką mięsną 50 g - porcja pieczywa 75 g. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Ciepłe posiłki przygotowywane i dowożone przez dostawcę winny być urozmaicone tj. każdego dnia winien być przygotowany inny zestaw i nie mogą się powtarzać w ciągu jednej dekady danego miesiąca. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie w godzinach pomiędzy 10,15 a 10,45 własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów, ich wyparzanie i dezynfekcję zadba dostawca. Dostawca dostarczy ponadto jednorazowe naczynia dla szkół w ilościach zgodnych z dostarczanymi porcjami zupy. Ilość dożywianych uczniów około 160. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamówionych posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Kościelec od 1 września do końca roku 2010 w Szkole Podstawowej w Trzęśniewie ok. 38 osób, w Szkole Podstawowej w Dobrowie ok. 15 osób, w Szkole Podstawowej w Ruszkowie I ok. 20 osób, w Zespole Szkół w Kościelcu (Szkoła Podstawowa i Gimnazjum) ok. 90 osób Realizacja powyższego zadania polegała będzie na przygotowaniu i dowiezieniu gorącego posiłku dla dzieci przez co rozumie się porcję zupy z wkładką spełniającą następujące minimalne warunki: - pojemność 500 ml - kaloryczność zupy około 350 kcal - temperatura 75 C - z wkładką mięsną 50 g - porcja pieczywa 75 g. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Ciepłe posiłki przygotowywane i dowożone przez dostawcę winny być urozmaicone tj. każdego dnia winien być przygotowany inny zestaw i nie mogą się powtarzać w ciągu jednej dekady danego miesiąca. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie w godzinach pomiędzy 10,15 a 10,45 własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. O czystość termosów, ich wyparzanie i dezynfekcję zadba dostawca. Dostawca dostarczy ponadto jednorazowe naczynia dla szkół w ilościach zgodnych z dostarczanymi porcjami zupy. Ilość dożywianych uczniów około 160. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamówionych posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 25.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca załączy do oferty: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - decyzję właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, dotyczącą spełniania warunków do przygotowywania posiłków i potraw, Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ,
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich trzech lat wykonał minimum 2 usługi zbliżone zakresem do usług objętych przedmiotem zamówienia. Za usługę zbliżoną Zamawiający uzna przygotowanie i dostarczenie minimum 300 posiłków miesięcznie. - . oświadczenie o transporcie wraz z zaświadczeniem lub decyzją właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności - wg załącznika nr 3, - . oświadczenie, że stosowane opakowania: termosy, skrzynki na pieczywo, naczynia jednorazowe spełniają normy sanitarne - wg załącznika nr 4.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://koscielec.nowoczesnagmina.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Turecka 7/3
lub za pośrednictwem poczty, za zaliczeniem pocztowym,
oraz w BIP na stronie www. koscielec.nowoczesnagmina.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2010 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Turecka 7/3, 62 - 604 Kościelec pokój nr 12.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI KOŚCIELEC
więcej: przetargi KOŚCIELEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dobieszu
- Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Cendrowicach
- Przygotowanie oraz dostawa gorącego posiłku dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w roku szkolnym 2025/2026
- PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA MZS NR 5 W GORLICACH ORAZ PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE CAŁODZIENNYCH POSIŁKÓW DLA ODDZIAŁÓW MIEJSKIEGO PRZEDSZKOLA NR 5 W BUDYNKU MZS 5 GORLICACH
- Przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Nowe Miasto Lubawskie na rok szkolny 2025/2026
- Dowóz posiłków do szkół podstawowych i przedszkoli na terenie Gminy Kępno przy użyciu środków transportu, przystosowanych do przewozu żywności oraz odwozu pustych pojemników
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.