Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-09-15
Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 292536 - 2010; data zamieszczenia: 15.09.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Mleko w proszku 1. Mleko w proszku odtłuszczone, opakowanie do 25 kg, w ilości do 4 000 kg Kody CPV: 15511700-0 mleko w proszku Część II - Artykuły mleczarskie 1. Twaróg półtłusty, kostka 250g, w ilości do 4 000 kg 2. Ser topiony, kostka 100 g, w ilości do 4 000 kg 3. Jogurt naturalny bez cukru, opakowanie 150g, w ilości do 800 kg 4. Serek homogenizowany waniliowy, opakowanie 125g, w ilości do 4700 kg 5. Serek kanapkowy naturalny, opakowanie 125g, w ilości do 4 700 kg 6. Śmietanka 12% słodka, UHT, opakowanie do 1 l, w ilości do 1 500 l Kody CPV: 15542100-0 ser twarogowy 15540000-5 produkty serowarskie 15512000-0 śmietana 15551000-8 jogurt Część III- Tłuszcze 1. Olej roślinny, opakowanie 1l, w ilości do 2 700 l 2. Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa, kostka 250g, w ilości do 12 000 kg Kod CPV: 15411100-3 olej roślinny 15412200-1 tłuszcze roślinne Część IV - marmolada 1. Marmolada, opakowanie1kg- 20 kg, w ilości do 6 000 kg Kod CPV: 15332230-5 marmolada Część V - ketchup 1. ketchup w opakowaniach do 1 kg w ilości do 2 200 kg Kod CPV: 15871230-5 ketchup.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.00.00-5, 15.51.20.00-0, 15.55.10.00-8, 15.41.11.00-3, 15.41.22.00-1, 15.33.22.30-5, 15.87.12.30-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie przeprowadzona na podstawie złożonych wraz z ofertą przez Wykonawcę dokumentów określonych w pkt. VI, zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia Z treści załączonych dokumentów w sposób jednoznaczny musi wynikać, iż Wykonawca spełnia wymagane warunki udziału w postępowaniu. W przypadku wątpliwości, co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zamawiający może wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień lub uzupełnienia dokumentów. Wykonawcy niespełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
W trakcie trwania umowy strony dopuszczają możliwość zmiany cen wyłącznie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Zmiana cen brutto zostanie wprowadzona aneksem do niniejszej umowy na wniosek jednej ze stron. Nową cenę brutto ustali Służba Żywnościowa Zakładu Karnego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82 - 500 Kwidzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.09.2010 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mleko w proszku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko w proszku odtłuszczone, opakowanie do 25 kg, w ilości do 4 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: artykuły mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Twaróg półtłusty, kostka 250g, w ilości do 4 000 kg 2. Ser topiony, kostka 100 g, w ilości do 4 000 kg 3. Jogurt naturalny bez cukru, opakowanie 150g, w ilości do 800 kg 4. Serek homogenizowany waniliowy, opakowanie 125g, w ilości do 4700 kg 5. Serek kanapkowy naturalny, opakowanie 125g, w ilości do 4 700 kg 6. Śmietanka 12% słodka, UHT, opakowanie do 1 l, w ilości do 1 500 l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.54.00.00-5, 15.55.10.00-8, 15.51.20.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Olej roślinny, opakowanie 1l, w ilości do 2 700 l 2. Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa, kostka 250g, w ilości do 12 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3, 15.41.22.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: marmolada.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Marmolada, opakowanie1kg- 20 kg, w ilości do 6 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ketchup.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ketchup w opakowaniach do 1 kg w ilości do 2 200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI NA POTRZEBY KUCHNI SP ZOZ GARWOLIN
- DOSTAWY TŁUSZCZÓW ROŚLINNYCH
- Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Tarnowie - II półrocze 2024
- Dostawy produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu
- DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH I TŁUSZCZY ROŚLINNYCH DO SMAROWANIA PIECZYWA
więcej: Marmolady »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.