eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kłodzko › DD/ZP 220/9/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-10-29

Kłodzko: DD/ZP 220/9/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Numer ogłoszenia: 290760 - 2015; data zamieszczenia: 29.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DD/ZP 220/9/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: PRZYPRAWY: 1) Bulion grzybowy CPV 15872200-3 opakowanie jednostkowe 1-20 kg; 2) Czosnek mielony CPV 15332140-7 opakowanie 1-5 kg; 3) Keczup CPV 15871230-5 opakowanie 1 kg; 4) Koperek suszony CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg; 5) Liść laurowy CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg; 6) Majeranek CPV 15871000-0 opakowanie 0,5-5 kg; 7) Majonez CPV 15871273-8 opakowanie 1 kg; 8) Musztarda CPV 15871250-1 opakowanie 1 kg; 9) Papryka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg; 10) Przyprawa do kurczaka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg; 11) Przyprawy sypkie typu jarzynka CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg; 12) Rosół wołowy CPV 15872400-5 opakowanie 1-5 kg; 13) Ziele angielskie CPV 15870000-7 opakowanie 1-5 kg; 14) Zupa pieczarkowa CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg; 15) Przyprawa do gulaszu CPV 158910000-0 opakowanie 0,1-1 kg; Dostarczony towar ma być w opakowaniach. Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga. CZĘŚĆ II: NAPOJE 1) Woda mineralna CPV 15981200-0 opakowanie 1,5 litra Opakowanie jednostkowe 1,5 litra pakowane zbiorczo w zgrzewki 6 szt. Wszystkie artykuły oznakowane etykietą producenta zgodnie z przepisami. Termin przydatności do spożycia określony na etykiecie - minimum 6 mies. od daty dostawy CZĘŚĆ III: ZBOŻOWE-STRĄCZKOWE 1) Ryż CPV 15614100-6 biały, długoziarnisty, opakowanie od 1 do 20 kg; 2) Fasola CPV 03221210-1 biała, opakowanie od 5 do 20 kg; 3) Maka pszenna CPV 15614100-6 typ 450-550, opakowanie od 1 do 20 kg; 4) Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0 opakowanie od 1 do 20 kg; 5) Makaron świderki CPV 15613300-1 opakowanie od 10 do 20 kg; 6) Bułka tarta CPV 15811500-1 opakowanie od 0,5 do 5 kg; 7) Kawa zbożowa CPV 15862000-8 opakowanie od 0,5 do 25 kg; Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 3 mies. od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga. CZĘŚĆ IV: WARZYWA 1) Ogórek kiszony CPV 15331000-7 opakowanie worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe od 10 do 20 kg. Nie dopuszcza się dostaw w beczkach. Opis jakości: produkt dostarczony w sztukach, nie rozdrobniony, smak i zapach - charakterystyczny dla ogórka kiszonego, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, jędrność - sztuki jędrne, chrupkie, wygląd soku - jasno-szaro-zielony. CZĘŚĆ V: KONSERWOWE 1) Koncentrat pomidorowy CPV 15871230-5 opakowanie od 0,9 do 2 kg; 2) Fasolka szparagowa konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg; 3) Groszek konserwowy CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg; 4) Fasolka konserwowa czerwona CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg; 5) Fasolka konserwowa biała CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg; 6) Kukurydza konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg; Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga. CZĘŚĆ VI: NABIAŁ 1) Mleko w proszku CPV 15511700-0 opakowanie jednostkowe 5-25 kg; 2) Ser twaróg chudy CPV 15542100-0 opakowanie jednostkowe 250 g kostka; 3) Serek do chleba CPV 15500000-3 opakowanie jednostkowe 100 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej oraz bez dodatków smakowych; 4) Serek homogenizowany CPV 15881000-7 opakowanie jednostkowe 150 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej; Wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietą zawierającą wszystkie niezbędne informacje o produkcie, skład wyrobu, kaloryczności, numerze normy produkcyjnej. Wszystkie artykułu muszą stanowić jednorodną partię, a okres przydatności do spożycia wynosi następująco: pozycja nr 1 mleko w proszku - min. 6 mies. od daty dostawy; pozycja nr 2 ser twaróg chudy - min. 14 dni od daty dostawy; pozycja nr 3 serek do chleba - min. 21 dni od daty dostawy; pozycja nr 4 serek homogenizowany - min. 21 dni od daty dostawy; Inne informacje: pakowanie - w pojemnikach z podziałem asortymentowym, przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu jednostkowym. CZĘŚĆ VII: JAJA 1) Jaja klasa A (konsumpcyjne) CPV 03142500-3 kategoria wagowa M Inne informacje o produkcie: pakowanie - w pojemnikach przeznaczonych do transportu jaj; znakowanie - etykietą zgodnie z obowiązującymi przepisami w języku polskim; termin przydatności do spożycia - znakowanie czytelne na opakowaniu jednostkowym zgodnie z obowiązującymi przepisami min. 21 dni; przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu jednostkowym i zgodne z warunkami systemu HACCP dla tego produktu. CZĘŚĆ VIII: TŁUSZCZE 1) Tłuszcz do smarowania pieczywa CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe 0,25 kg. Tłuszcz roślinny - produkt przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do smarowania pieczywa), a także przeznaczony do obróbki termicznej (np. do sporządzenia zasmażek, sosów itp.)..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.30-5, 15.33.10.00-7, 15.54.21.00-0, 03.14.25.00-3, 15.43.00.00-1, 15.61.41.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Załącznik nr 1 oraz 2 prawidłowo wypełniony

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - termin płatności - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy na następujących warunkach: a) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została zawarta umowa. b) wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy. c) zmian dokonuje się na pisemny wniosek Wykonawcy, który powinien zawierać szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów, innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Wykonawca.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Bohaterów Getta 16 57-300 Kłodzko 7:15-15:15.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.11.2015 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny Bohaterów Getta 16 57-300 Kłodzko 7:15-15:15.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: PRZYPRAWY: 1) Bulion grzybowy CPV 15872200-3 opakowanie jednostkowe 1-20 kg; 2) Czosnek mielony CPV 15332140-7 opakowanie 1-5 kg; 3) Keczup CPV 15871230-5 opakowanie 1 kg; 4) Koperek suszony CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg; 5) Liść laurowy CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg; 6) Majeranek CPV 15871000-0 opakowanie 0,5-5 kg; 7) Majonez CPV 15871273-8 opakowanie 1 kg; 8) Musztarda CPV 15871250-1 opakowanie 1 kg; 9) Papryka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg; 10) Przyprawa do kurczaka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg; 11) Przyprawy sypkie typu jarzynka CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg; 12) Rosół wołowy CPV 15872400-5 opakowanie 1-5 kg; 13) Ziele angielskie CPV 15870000-7 opakowanie 1-5 kg; 14) Zupa pieczarkowa CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg; 15) Przyprawa do gulaszu CPV 158910000-0 opakowanie 0,1-1 kg; Dostarczony towar ma być w opakowaniach. Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.22.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II: NAPOJE 1) Woda mineralna CPV 15981200-0 opakowanie 1,5 litra Opakowanie jednostkowe 1,5 litra pakowane zbiorczo w zgrzewki 6 szt. Wszystkie artykuły oznakowane etykietą producenta zgodnie z przepisami. Termin przydatności do spożycia określony na etykiecie - minimum 6 mies. od daty dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zbożowe-strączkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ III: ZBOŻOWE-STRĄCZKOWE 1) Ryż CPV 15614100-6 biały, długoziarnisty, opakowanie od 1 do 20 kg; 2) Fasola CPV 03221210-1 biała, opakowanie od 5 do 20 kg; 3) Maka pszenna CPV 15614100-6 typ 450-550, opakowanie od 1 do 20 kg; 4) Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0 opakowanie od 1 do 20 kg; 5) Makaron świderki CPV 15613300-1 opakowanie od 10 do 20 kg; 6) Bułka tarta CPV 15811500-1 opakowanie od 0,5 do 5 kg; 7) Kawa zbożowa CPV 15862000-8 opakowanie od 0,5 do 25 kg; Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 3 mies. od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.41.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ IV: WARZYWA 1) Ogórek kiszony CPV 15331000-7 opakowanie worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe od 10 do 20 kg. Nie dopuszcza się dostaw w beczkach. Opis jakości: produkt dostarczony w sztukach, nie rozdrobniony, smak i zapach - charakterystyczny dla ogórka kiszonego, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, jędrność - sztuki jędrne, chrupkie, wygląd soku - jasno-szaro-zielony..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Konserwowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ V: KONSERWOWE 1) Koncentrat pomidorowy CPV 15871230-5 opakowanie od 0,9 do 2 kg; 2) Fasolka szparagowa konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg; 3) Groszek konserwowy CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg; 4) Fasolka konserwowa czerwona CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg; 5) Fasolka konserwowa biała CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg; 6) Kukurydza konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg; Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ VI: NABIAŁ 1) Mleko w proszku CPV 15511700-0 opakowanie jednostkowe 5-25 kg; 2) Ser twaróg chudy CPV 15542100-0 opakowanie jednostkowe 250 g kostka; 3) Serek do chleba CPV 15500000-3 opakowanie jednostkowe 100 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej oraz bez dodatków smakowych; 4) Serek homogenizowany CPV 15881000-7 opakowanie jednostkowe 150 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej; Wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietą zawierającą wszystkie niezbędne informacje o produkcie, skład wyrobu, kaloryczności, numerze normy produkcyjnej. Wszystkie artykułu muszą stanowić jednorodną partię, a okres przydatności do spożycia wynosi następująco: pozycja nr 1 mleko w proszku - min. 6 mies. od daty dostawy; pozycja nr 2 ser twaróg chudy - min. 14 dni od daty dostawy; pozycja nr 3 serek do chleba - min. 21 dni od daty dostawy; pozycja nr 4 serek homogenizowany - min. 21 dni od daty dostawy; Inne informacje: pakowanie - w pojemnikach z podziałem asortymentowym, przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu jednostkowym..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ VII: JAJA 1) Jaja klasa A (konsumpcyjne) CPV 03142500-3 kategoria wagowa M Inne informacje o produkcie: pakowanie - w pojemnikach przeznaczonych do transportu jaj; znakowanie - etykietą zgodnie z obowiązującymi przepisami w języku polskim; termin przydatności do spożycia - znakowanie czytelne na opakowaniu jednostkowym zgodnie z obowiązującymi przepisami min. 21 dni; przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu jednostkowym i zgodne z warunkami systemu HACCP dla tego produktu..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ VIII: TŁUSZCZE 1) Tłuszcz do smarowania pieczywa CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe 0,25 kg. Tłuszcz roślinny - produkt przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do smarowania pieczywa), a także przeznaczony do obróbki termicznej (np. do sporządzenia zasmażek, sosów itp.). Dostarczony towar musi stanowić jednorodną partię produkcyjną, posiadać tą samą datę przydatności do spożycia. Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi: nazwa oraz adres dostawcy lub producenta; nazwa oraz rodzaj produktu; termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dostawy; warunki przechowywania; skład i waga..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.