eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sucha BeskidzkaDostawa artyku³ów nabia³owych

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-08-08

Sucha Beskidzka: Dostawa artyku³ów nabia³owych
Numer og³oszenia: 290704 - 2012; data zamieszczenia: 08.08.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej , ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. ma³opolskie, tel. (033) 872 31 11, faks (033) 872 31 11.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zozsuchabeskidzka.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ów nabia³owych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ów nabia³owych: Jogurt naturalny a 250g szt 150 Jogurt naturalny a 135g np..danon szt 180 Jogurt naturalny a 210g np. Activia szt 150 Jogurt z ziarnami a 2x120 np.. Activia szt 150 Jogurt do picia a 195g (w butelce) np. Activia szt 140 Jogurt owocowy do picia 310g np.. Danon szt 170 Jogurt owocowy a 125g np.. danon gratka szt 200 Jogurt owocowy np. Jogobella a 150g szt 400 Jogurt owocowy a 122g np.. Fantazja szt 50 Jogurt do picia a 330g szt 120 Kefir 250g 1,5% kubek szt 300 Margaryna mleczna 0,25kg kg 1000 Margaryna Palma a 0,25kg np..bielmar kg 1000 Marganyna do smarowania w kubku a 500 g np. Mis Kromeczki kg 3500 Mas³o extra a 200g kg 400 Mas³o pyszne a 200g o zawarto¶ci t³uszczu 55-85%- np.. Pas³êckie kg 130 Mas³o mini a 15g szt 100 Margaryna mini np.. Miskromeczki a 15g szt 1000 Ma¶lanka naturalna a 400g kubek szt 300 Ma¶lanka owocowa 400g szt 300 Mleko 2,5% a 10l folia litr 40000 Mleko w proszku a 400g kg 500 Mleko zagêszczane s³odzone puszka a 533g szt 200 Mleko zagêszczane nies³odzone puszka a 533g szt 50 Mleko w proszku a 25g granulowane szt 30 Ser bia³y twaróg krajanka pó³tusty w kostkach a 1 kg kg 4500 Serek kanapkowo-sa³atkowy feta 270g np.. Favita szt 60 Ser ¿ó³ty plastry np.. Mlekovita a 150g szt 100 Ser ¿ó³ty plastry np.. Hochland, Mlekowita a 150g szt 200 Ser ¿ó³ty wêdzony kg 5 Ser ¿ó³ty np.. Gouda, salami, Filipek kg 1500 Ser wêdzony plastry np.. Mlekowita a 150g szt 30 Ser ple¶niowy 120g szt 30 Sert topiony (kr±¿ki 8x25g) np. Hochland szt 200 Ser topiony 50g (tyl¿ycki) szt 50 Ser topinony 100g kg 1000 Serek homogenizowany ró¿ne smaki 150g np. Danio szt 100 Serek bia³y twaro¿kowy np. Almette 150g szt 50 Serek bia³y 200g granulki wiejski szt 30 Ser bia³y puszysty 150g np.. Hochland, Pi±tnica szt 50 Ser bia³y np. Turek a 150g szt 40 Serek do chleba np. W³oszczowa 100g szt 50 Serek Fromage kostka a 80g szt 50 ¦mietana luz 18% (folia 10l) litr 3500 ¦mietana 30% karton 0,5l np.. £aciata szt 150 ¦mietana spray a 250g szt 20 ¦mietanka do kawy (jednorazowa) a 10g szt 2000 Mleko Karton 0,5 l 3,2% np. ³aciate szt 300.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.55.13.00 - Jogurt 15.54.40.00 - Ser twardy 15.53.00.00 - Mas³o 15.51.20.00 - ¦mietana 15.43.11.00 - Margaryna 15.51.00.00 - Mleko i ¶mietana .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania,

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania wiedzy i do¶wiadczenia,

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) sytuacji ekonomicznej i finansowej

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport ¿ywno¶ci okre¶lonym ¶rodkiem transportu Do potwierdzenia odpowiednim dokumentem Dostawca powinien mieæ lub mieæ podjête dzia³ania wdro¿enia systemu HACCP Do potwierdzenia o¶wiadczeniem

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy mo¿e byæ dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem niewa¿no¶ci. 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy, s± dopuszczalne wy³±cznie w przypadku, gdy: a) nast±pi³o obni¿enie ceny jednostkowej asortymentu, b) nast±pila zmiana sposobu konfekcjonowania c) wprowadzony zostanie do sprzeda¿y przez wykonawcê produkt zmodyfikowany/ udoskonalony d) wyst±pi³ przej¶ciowy brak produktu z przyczyn le¿acych po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objêtego umow±. e) zmiany stawki podatku VAT - zwi±zanej z przedmiotem umowy - w tym przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto , cena netto pozostanie niezmienna, f) w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie aktu prawnego zmieniaj±cego stawkê, g) zmiana cen producenta do 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian± oraz zgoda Zamawiaj±cego, h) zmiana cen producenta powy¿ej 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian±, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci za¶wiadczenia oraz zgoda Zamawiaj±cego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsuchabeskidzka.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dzia³ Zamówieñ Publicznych Zespo³u Opieki Zdrowotnej ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 21.08.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zespo³u Opieki Zdrowotnej, Bkok C, I piêtro, ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.