To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-08-07
Wasilków: Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
Numer ogłoszenia: 290352 - 2012; data zamieszczenia: 07.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 279296 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie, ul. Polna 1/4A, 16-010 Wasilków, woj. podlaskie, tel. 085 7185498, faks 085 7185498.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 200 - 250 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych oraz codziennie 30 - 60 świeżych i urozmaiconych zestawów podwieczorkowych uczniom 6- letnim: Skład posiłków: - zupa- ok. 250ml. na osobę - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 100-150g, porcja mięsa lub ryby- 80-100g, surówka lub gotowane jarzyny- 100g, kompot - 200ml na osobę, - podwieczorki np. zupy owocowe, mleczne, kanapki z wędliną, serem oraz warzywami świeże owoce, kisiele, budynie, jogurty, galaretki, soki, itp. nie więcej niż 1 raz w tygodniu słodkie ciasto lub bułka, Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie powinny się powtarzać w ciągu 2 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych bez dodatku substancji konserwujących. W jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych. - posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z obowiązującymi wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz wymogami ustawy z dn. 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. Nr. 63, poz 634 z póz. zm) oraz pozostałych przepisów dotyczących żywienia zbiorowego - obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowywanych i dostarczonych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Dostawa posiłków: - godziny dostaw obiadów: 10:30-10:45; podwieczorków na godz. 13:30-13:45, przez 10 miesięcy z przerwami feryjnymi, świątecznymi, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. Do każdej dostawy należy dołączyć dokument potwierdzający ilość dostarczonych obiadów. - wyprodukowane posiłki należy dostarczać w pojemnikach ze stali nierdzewnej, w termosach lub szczelnych pojemnikach, zapewniających odpowiednią jakość przewożonych potraw, właściwą temperaturę oraz ochronę, własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności do punktu żywieniowego obiadów przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, - Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw, wraz ze wstawieniem do podgrzewaczy, będzie odbierać termosy własnym transportem wraz z ich dokładnym umyciem i wyparzeniem; - Zamawiający będzie powiadamiał wykonawcę na bieżąco (telefonicznie) o liczbie posiłków zamawianych na dzień następny, - Wykonawca dostarcza jadłospisy na 20 kolejnych dni (do zatwierdzenia przez Zamawiającego), Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków w zależności od bieżących potrzeb..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PRUSZYNKA GASTRONOMIA Piotr Pruszyński, ul. Berlinga17A, 15-814 15-814 Białystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 300000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7,12
Oferta z najniższą ceną: 6,51 / Oferta z najwyższą ceną: 7,12
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI WASILKÓW
więcej: przetargi WASILKÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WĘGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Dożywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLACÓWEK OŚWIATOWYCH W JURKOWIE
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.