eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wasilków › Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-08-07

Wasilków: Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
Numer ogłoszenia: 290352 - 2012; data zamieszczenia: 07.08.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 279296 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie, ul. Polna 1/4A, 16-010 Wasilków, woj. podlaskie, tel. 085 7185498, faks 085 7185498.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 200 - 250 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych oraz codziennie 30 - 60 świeżych i urozmaiconych zestawów podwieczorkowych uczniom 6- letnim: Skład posiłków: - zupa- ok. 250ml. na osobę - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 100-150g, porcja mięsa lub ryby- 80-100g, surówka lub gotowane jarzyny- 100g, kompot - 200ml na osobę, - podwieczorki np. zupy owocowe, mleczne, kanapki z wędliną, serem oraz warzywami świeże owoce, kisiele, budynie, jogurty, galaretki, soki, itp. nie więcej niż 1 raz w tygodniu słodkie ciasto lub bułka, Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie powinny się powtarzać w ciągu 2 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych bez dodatku substancji konserwujących. W jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych. - posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z obowiązującymi wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz wymogami ustawy z dn. 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz.U. Nr. 63, poz 634 z póz. zm) oraz pozostałych przepisów dotyczących żywienia zbiorowego - obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowywanych i dostarczonych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Dostawa posiłków: - godziny dostaw obiadów: 10:30-10:45; podwieczorków na godz. 13:30-13:45, przez 10 miesięcy z przerwami feryjnymi, świątecznymi, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. Do każdej dostawy należy dołączyć dokument potwierdzający ilość dostarczonych obiadów. - wyprodukowane posiłki należy dostarczać w pojemnikach ze stali nierdzewnej, w termosach lub szczelnych pojemnikach, zapewniających odpowiednią jakość przewożonych potraw, właściwą temperaturę oraz ochronę, własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności do punktu żywieniowego obiadów przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, - Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw, wraz ze wstawieniem do podgrzewaczy, będzie odbierać termosy własnym transportem wraz z ich dokładnym umyciem i wyparzeniem; - Zamawiający będzie powiadamiał wykonawcę na bieżąco (telefonicznie) o liczbie posiłków zamawianych na dzień następny, - Wykonawca dostarcza jadłospisy na 20 kolejnych dni (do zatwierdzenia przez Zamawiającego), Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków w zależności od bieżących potrzeb..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.08.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PRUSZYNKA GASTRONOMIA Piotr Pruszyński, ul. Berlinga17A, 15-814 15-814 Białystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 300000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 7,12

  • Oferta z najniższą ceną: 6,51 / Oferta z najwyższą ceną: 7,12

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.