eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kłodzko › DD/ZP 220/6/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ NABIAŁU

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-10-27

Kłodzko: DD/ZP 220/6/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ NABIAŁU
Numer ogłoszenia: 287190 - 2015; data zamieszczenia: 27.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DD/ZP 220/6/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ NABIAŁU.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: NABIAŁ 1) Mleko w proszku CPV 15511700-0 opakowanie jednostkowe 5-25 kg; 2) Ser topiony CPV 15545000-0 opakowanie jednostkowe 100 g; 3) Ser twaróg chudy CPV 15542100-0 opakowanie jednostkowe 250 g kostka; 4) Serek do chleba CPV 15500000-3 opakowanie jednostkowe 100 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej oraz bez dodatków smakowych; 5) Serek homogenizowany CPV 15881000-7 opakowanie jednostkowe 150 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej; 6) Śmietana 18% CPV 15512200-2 śmietana tłusta 18% opakowanie jednostkowe od 200g do 400g; 7) Serek wiejski CPV 15500000 gramatura opakowania 200 g, zawartość tłuszczu do 5%, opakowanie producenta; 8) Jogurt naturalny CPV 15500000 gramatura opakowania 150 g, zawartość tłuszczu do 2 %, opakowanie producenta; 9) Ser żółty twardy CPV 15500000 ser żółty w bloku, zawartość tłuszcz do 30 g/100 g sera, białka 25g/100 g sera. CZĘŚĆ II: JAJA 1) Jaja klasa A (konsumpcyjne) CPV 03142500-3 kategoria wagowa M CZĘŚĆ III: TŁUSZCZE 1) Tłuszcz do smarowania pieczywa CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe 025 kg. Produkt przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do smarowania pieczywa), a także przeznaczony do obróbki termicznej (np. do sporządzenia zasmażek, sosów itp.). Zawartość tłuszczu roślinnego 30-70%; 2) Margaryna CPV 15430000-1opakowanie jednostkowe od 0,25kg do 2 kg. Produkt przeznaczony do smarowania. Zawartość tłuszczu min 60%; 3) Olej CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe od 1L do 5 L. Uniwersalny, przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do sałatek, surówek), a także przeznaczony do smażenia..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.50.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny tego warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Formularz ofertowy i cenowy prawidłowo wypełniony

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - termin płatności - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Z Zastrzeżeniem art 144 ustawy Prawo Zamówień Publicznych zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy z zachowaniem następujących uwarunkowań: 1) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została zawarta umowa. 2) Wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy. 3) Zmian dokonuje się na pisemny wniosek Wykonawcy, który powinien zawierać szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów, innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Wykonawca, 4) zmian dokonuje się również z inicjatywy Zamawiającego w przypadkach określonych w §7 ust. 3 i 4 projektu umowy. 7. Koszty Transportu i paliwa nie mogą być podstawą do występowania z wnioskiem o zmianę ceny przedmiotu zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Kłodzko ul. Bohaterów Getta 16 57-300 kłodzko.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.11.2015 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Kłodzko ul. Bohaterów Getta 16 57-300 kłodzko sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: NABIAŁ 1) Mleko w proszku CPV 15511700-0 opakowanie jednostkowe 5-25 kg; 2) Ser topiony CPV 15545000-0 opakowanie jednostkowe 100 g; 3) Ser twaróg chudy CPV 15542100-0 opakowanie jednostkowe 250 g kostka; 4) Serek do chleba CPV 15500000-3 opakowanie jednostkowe 100 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej oraz bez dodatków smakowych; 5) Serek homogenizowany CPV 15881000-7 opakowanie jednostkowe 150 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej; 6) Śmietana 18% CPV 15512200-2 śmietana tłusta 18% opakowanie jednostkowe od 200g do 400g; 7) Serek wiejski CPV 15500000 gramatura opakowania 200 g, zawartość tłuszczu do 5%, opakowanie producenta; 8) Jogurt naturalny CPV 15500000 gramatura opakowania 150 g, zawartość tłuszczu do 2 %, opakowanie producenta; 9) Ser żółty twardy CPV 15500000 ser żółty w bloku, zawartość tłuszcz do 30 g/100 g sera, białka 25g/100 g sera..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Jaja klasa A (konsumpcyjne) CPV 03142500-3 kategoria wagowa M.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Tłuszcz do smarowania pieczywa CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe 025 kg. Produkt przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do smarowania pieczywa), a także przeznaczony do obróbki termicznej (np. do sporządzenia zasmażek, sosów itp.). Zawartość tłuszczu roślinnego 30-70%; 2) Margaryna CPV 15430000-1opakowanie jednostkowe od 0,25kg do 2 kg. Produkt przeznaczony do smarowania. Zawartość tłuszczu min 60%; 3) Olej CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe od 1L do 5 L. Uniwersalny, przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do sałatek, surówek), a także przeznaczony do smażenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. termin płatności - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.