eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kamińsk › Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-02

Kamińsk: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 286473 - 2011; data zamieszczenia: 02.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów spożywczych. CZĘŚĆ 1 - susze warzywne 1) Włoszczyzna suszona w ilości 700 kg - w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki, 2) Susz buraczków w ilości 25 kg - w skład których wchodzą buraczki cięte suszone, 3) Susz marchwi w ilości 400 kg - w skład której wchodzi marchew cięta suszona, 4) Susz kopru w ilości 50 kg - w skład której wchodzi koper cięty suszony CZĘŚĆ 2 - leczo pieczarkowe w ilości 4 000 kg, CZĘŚĆ 3 - warzywa i owoce przetworzone 1) Kompot wieloowocowy w ilości 799,80 l 2) Szczaw konserwowy siekany w ilości 799,8 kg 3)Groszek konserwowy w ilości 300 kg, CZĘŚĆ 4 - koncentrat pomidorowy 30%w ilości 1 399,65 kg CZĘŚĆ 5 - surówka warzywna w ilości 1 399,65 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.30.00-4, 15.33.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie- Załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Poprawnie wypełniony formularz oferty cenowej stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ 2. pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku ul. XXX- lecia PRL 1 11- 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.11.2011 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku ul. XXX- lecia PRL 1 11- 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Susze warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Włoszczyzna suszona w ilości 700 kg - w skład mieszanki wchodzą jednakowe ilości marchwi, pora, selera i pietruszki, 2) Susz buraczków w ilości 25 kg - w skład których wchodzą buraczki cięte suszone, 3) Susz marchwi w ilości 400 kg - w skład której wchodzi marchew cięta suszona, 4) Susz kopru w ilości 50 kg - w skład której wchodzi koper cięty suszony Wymagania jakościowe: - opakowania- zbiorcze, jednorazowe, bezzwrotne (papierowe worki polietylenowe, jedno- i trzywarstwowe) - konsystencja sypka, nieznacznie łamliwa, niezlepiająca się przy nacisku; - smak i zapach charakterystyczny dla suszonych warzyw, o dobrej jakości, bez posmaków i zapachów obcych, objawów psucia się, wilgotności i stęchlizny - minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuły - 6 miesięcy licząc od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.30.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: leczo pieczarkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Leczo pieczarkowe w ilości 4 000 kg, Wymagania jakościowe: - opakowania netto nie mniej niż 4 kg, jednorazowe, bezzwrotne, hermetycznie zamknięte - konsystencja gęsta, z dużą zawartością wymaganych składników; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; skład podstawowy - pieczarki, cebula, papryka czerwona lub żółta, koncentrat pomidorowy, olej, przyprawy, zawartość warzyw nie mniej niż 60 % - minimalny termin przydatności do spożycia na w/w artykuł - 10 miesięcy licząc od dnia dostawy;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa i owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Kompot wieloowocowy w ilości 799,80 l Wymagania jakościowe: - opakowania netto- jednorazowe słoiki bezzwrotne o gramaturze 930 ml - wygląd - widoczne owoce, zalewa klarowna, - zawartość owoców nie mniej niż 30 %, - smak i zapach charakterystyczny dla kompotu wieloowocowego, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów - minimalny termin przydatności do spożycia w/w artykułu - 12 miesięcy licząc od dnia dostawy dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj. tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; 2) Szczaw konserwowy siekany w ilości 799,8 kg Wymagania jakościowe: - opakowania netto- jednorazowe słoiki bezzwrotne o gramaturze 0,930 kg - konsystencja jednolita- przetarta masa - zawartość szczawiu siekanego minimum 60% - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów - minimalny termin przydatności do spożycia w/w artykułu - 12 miesięcy licząc od dnia dostawy - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj. tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; 3)Groszek konserwowy w ilości 300 kg, Wymagania jakościowe: - opakowania netto- jednorazowe opakowania bezzwrotne o gramaturza 0,400 kg - zawartość samego groszku min 0,240 g - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów - minimalny termin przydatności do spożycia w/w artykułu - 12 miesięcy licząc od dnia dostawy - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj. tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: koncentrat pomidorowy 30%.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koncentrat pomidorowy 30% w ilości 1 399,65 kg Wymagania jakościowe: - opakowania netto- jednorazowe słoiki bezzwrotne o gramaturze 0,930 kg - konsystencja jednolita, gęsta - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj. tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; - minimalny termin przydatności do spożycia w/w artykułu - 12 miesięcy licząc od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Surówka warzywna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Surówka warzywna w ilości 1 399,65 kg Wymagania jakościowe: - opakowania netto- jednorazowe słoiki bezzwrotne o gramaturze 0,930 kg - skład podstawowy: marchewka, por, ogórek, seler, pietruszka, kapusta biała, cebula, olej, przyprawy - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - dostawa partii przedmiotu zamówienia: musi być zachowana jednolitość dostawy tj. tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; - minimalny termin przydatności do spożycia w/w artykułu - 12 miesięcy licząc od dnia dostawy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.