Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-07-22
Bielawy: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 286308 - 2013; data zamieszczenia: 22.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier op. 1kg-kg 2700, 2. Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, op. 1 kg kg 1300, 3. Mąka ziemniaczana op.1kg -kg 30, 4. Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg-kg 400, 5. Kasza jęczmienna wiejska, średnia, Select Horea lub równoważna op. 5 kg -kg 264, 6. Kasza gryczana op. 1-10 kg-kg 68, 7. Kasza manna płońska Polskie Młyny lub równoważna op. 1 kg-kg 146, 8. Ryż biały długoziarnisty, Aro lub równoważny, op. 1 kg-kg 369, 9. Pieprz ziołowy Aro lub równoważny, op. 30 -kg 0,5, 10. Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy Aro lub równoważny, op. 30g- kg 7, 11. Pieprz czarny ziarnisty, cały, Select Horea lub równoważny, op.16 g-kg 1,4, 12. Kwasek cytrynowy Aro lub równoważny, op. 20 g-kg 1, 13. Liść laurowy Aro lub równoważny op.7g-kg 0,5, 14. Majeranek otarty, Aro lub równoważny op.120 g-kg 4, 15. Przyprawa do potraw Aro lub równoważna, op 1 kg-kg 80, 16. Przyprawa magii Knorr lub równoważna op. 200 g-l 70, 17. Barszcz biały w płynie, Kuchnia Polska lub równoważny, op. 480 ml-l 60, 18. Rozpuszczalna kawa zbożowa Inka lub równoważna op. 150 g-kg 35, 19.Groch połówki Aro lub równoważny, op. 5 kg-kg 40, 20. Fasola Jaś średni, Select Horea lub równoważny, op. 5 kg-kg 200, 21. Ocet spirytusowy 10%- op 0,5 -1 l -l 60, 22. Olej uniwersalny Aro lub równoważny, op.1- 5 l-l 410, 23. Musztarda, sarepska, Aro lub równoważna, op 1-10 kg-kg 150, 24. Syrop owocowy o smaku malinowym, Herbapol lub równoważny, op. 2,85 l-l 170, 25. Makaron kolanka, świderki, nitki, Aro lub równoważny, op. 2,5 kg-kg 1100, 26. Wafelki kakaowe w czekoladzie, Aro lub równoważne, op. 40 g-kg 40, 27. Herbata granulowana, Golden Tea lub równoważna, op. 80 g-kg 150, 28. Płatki kukurydziane Aro lub równoważne, op. 1 kg-kg 130, 29. Płatki owsiane zwykłe Halina lub równoważne, op.400 g-kg 190, 30. Płatki jęczmienne błyskawiczne Halina lub równoważne, op. 400 g-kg 170, 31. Groszek konserwowy Aro lub równoważny, op. 400 g netto-kg 120, 32.Kukurydza konserwowa Aro lub równoważna, op. 340 g netto-kg 35, 33. Chrzan tarty Aro lub równoważny, op. 170 g-kg 20, 34. Majonez Aro lub równoważny, op. 1-10 kg-kg 130, 35. Ketchup Aro lub równoważny, op. 1-10 kg.- kg 150, 36. Ćwikła z chrzanem Rolnik lub równoważna, op. 350 g-kg 20, 37. Koncentrat pomidorowy Dawtona lub równoważny, op. 1 kg-kg 240, 38. Budyń czekoladowy, waniliowy, śmietankowy Aro lub równoważny, op. 40 g-kg 40, 39. Kisiel truskawkowy, wiśniowy Aro lub równoważny, op. 38 g-kg 40, 40. Proszek do pieczenia Aro lub równoważny, op. 30 g.-kg 3, 41. Herbatniki zwykłe typu Petit Buere aro lub równoważne, op. 100 g-kg 300, 42. Chrupki kukurydziane Aro lub równoważne op 80 g- kg 150, 43. Czekolada mleczna Aro lub równoważna, op. 100 g -kg 20, 44. Kakao ciemne , typu Baraqe Biedronka lub równoważne, op. 200g netto-kg 30, 45. Cukier waniliowy Aro lub równoważny, op. 16 g- kg 1,4, 46. Papryka mielona op 100-500g, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka, Aro lub równoważna- kg 1, 47. Rodzynki Aro lub równoważne, op.100g-kg 7, 48. Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska, Mispol lub równoważna, op. 400 g netto-kg 150, 49. Konserwa rybna - szprot w pomidorach, Aro lub równoważna, op. 170 g netto-kg 180, 50. Konserwa rybna w oleju- szprot, Aro lub równoważna, op. 170 g netto- kg 60,51. Paprykarz szczeciński Łosoś Ustka lub równoważny, op 310 g netto-kg 50, 52. Konserwa - pasztet drobiowy, Marko lub równoważny, op 290 g netto- kg 70, 53. Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100g- kg 70,54. Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g-kg 35, 55. Mak suchy niebieski- kg 10, 56. Mix aromatów spożywczych na bazie spirytusu, Libella lub równoważny, op. 50 fiolek x 4,5 g-l1,50, 57. Ziele angielskie aro lub równoważne, op. 15 g-kg 1, 58. Żelatyna Aro lub równoważna, op. 45 g -kg 3, 59. Cukier puder Aro lub równoważny, op. 0,5 kg-kg 4,5, 60. Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % Aro lub równoważna, op. 250 g-kg 210, Załącznik nr 3, Warzywa przetworzone - przetworzone owoce - kod CPV: 15331000-7 15332100-5, 1. Papryka konserwowa Łowicz lub równoważna, waga większa lub równa 660 g netto -kg 100, 2. Sałatka szwedzka Łowicz lub równoważna, waga , waga większa lub równa 880 g netto-kg 200, 3. Sałatka łowicka lub równoważna, waga , waga większa lub równa 450 g netto- kg 200, 4. Szczaw konserwowy Rolnik lub równoważny, waga , waga większa lub równa 320 ml netto-kg 20, 5. Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony, Łowicz lub równoważny, waga, waga większa lub równa 1 kg netto-kg 610, 6. Powidła śliwkowe ( lub marmolada) Łowicz lub równoważne, waga , waga większa lub równa 110 g netto-kg 25, 7. Ogórek konserwowy Łowicz lub równoważny, waga , waga większa lub równa 475 g netto-kg 450, 8. Ogórek kiszony - beczka, waga , waga większa lub równa 75 kg netto-kg 800, 9. Kapusta kiszona - beczka, waga , waga większa lub równa 110 kg netto-kg 900, Załącznik nr 4, Jajka - kod CPV: 03142500-3, 1. Jajka kg 1000, Załącznik nr 5, Warzywa - kod CPV: 03220000-9, 1. Ziemniaki, kształtne, sortowane -kg 11200, 2. Marchew-kg 1200, 3. Pietruszka -kg 350, 4. Cebula- kg 750, 5.Seler -kg 350, 6. Por -kg 150, 7. Buraczki czerwone kg 920, 8. Kapusta biała-kg 720, 9. Kapusta pekińska-kg 100, 10. Kapusta brukselka-kg 50, 11. Pieczarki -kg 300, 12. Sałata- kg 60, 13. Rzodkiewka-kg 10, 14. Papryka -kg 60, 15. Kalafior -kg 150, 16. Koper-kg 10, 17. Czosnek-kg 8, 18. Ogórek zielony - kg 1200, 19. Fasola-kg 150, 20. Pomidory-kg 800, Załącznik nr 6, Owoce - kod CPV: 03220000-9, 1. Jabłka-kg 4600, 2. Arbuzy sezonowo -kg 400, 3. Truskawki sezonowo- kg 100, 4. Rabarbar sezonowo- kg 70, 5. Wiśnie sezonowo -kg.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających w wysokości 20 % wartości zamówienia podstawowego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.powiat.lowicz.pl Jednostki organizacyjne powiatu - Dom Pomocy Społecznej w Borówku
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Borówek, im. Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek, im. Krystyny Bochenek.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2026 roku
- Dostawa żywności dla Przedsiębiorstwa Eksploatacji Kruszywa Sp. z o.o. na okres 01.01.2026 r. - 31.12.2026 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 4 im. Marii Skłodowskiej Curie w Polkowicach na rok 2026r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 31 "Pod Tęczą" w Koninie w 2026r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 10 w Czechowicach Dziedzicach w 2026r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 4 Biały konik w Koninie w 2026r.
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





