Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-08-19
Świdwin: Dożywianie uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Świdwin w trakcie roku szkolnego 2009/2010 (gorący posiłek)
Numer ogłoszenia: 284910 - 2009; data zamieszczenia: 19.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Kościuszki 15, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3652058, 3650067, faks 094 3652058.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów szkół podstawowych i zespołów szkół z terenu Gminy Świdwin w trakcie roku szkolnego 2009/2010 (gorący posiłek).
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przygotowanie i wydanie posiłków: gorący posiłek - jednego dnia drugie danie, następnego dnia zupa 600 gramowa z wkładką i pieczywem. Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa i wydawanie uczniom szkoły podstawowej i gimnazjum gorącego posiłku szkolnego w myśl art. 48 ustawy z dnia 12 marca 2004 o pomocy społecznej (Dz. U. z 2004 r., nr 64, poz. 593 ze zm.) oraz ustawy z dnia 29 grudnia 2005 r. o ustanowieniu programu wieloletniego -Pomoc państwa w zakresie dożywiania -(Dz. U. z 2005 r., nr 267, poz. 2259), Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Wykonawca zapewni gorący posiłek dla uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum 2. Gorący posiłek stanowi - jednego dnia drugie danie, następnego dnia zupa 600 gramowa z wkładką i pieczywem. 3. Obiad powinien być urozmaicony i zawierać: mięso, warzywa, owoce, ryby, kompot lub owoc. 4. Porcje mięsne powinny być równe dla wszystkich . 5. W stołówkach należy planować posiłki na 10 dni z wyszczególnieniem kaloryczności posiłków, a jadłospis wywiesić w widocznym miejscu. 6. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły i kierownikiem OPS. 7. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług od poniedziałku do piątku-czas pobierania nauki. 8. Sala konsumpcyjna (stołówka) winna być wyposażona w stoliki i krzesła - czysto utrzymana. 9. Dyrektor szkoły zapewni miejsce, w którym będzie można spożywać posiłek. 10. Wykonawca powinien wydawać obiady w pierwszej kolejności uczniom w czasie przerw międzylekcyjnych. 11. Czas wydawania gorącego posiłku powinien być dostosowany do planu zajęć lekcyjnych uczniów objętych dożywianiem. 12. W trakcie dostarczania obiadów do szkoły należy uwzględnić w kalkulacji naczynia jednorazowego użytku, pojemniki, koszty dowozu oraz wydania posiłku, a także prace porządkowe. Uwaga: 1. Sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala we własnym zakresie z Dyrektorem danej jednostki. 2. Sposób przygotowania oraz transport powinien spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., nr 171, poz.1225) oraz w przepisach wykonawczych..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W celu potwierdzenia spełniania warunków niepodlegania wykluczeniu z postępowania Wykonawca załączy do oferty: - Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp 2. Wypełniony formularz ofertowy Wykonawcy 3. Zatwierdzony poprzez parafowanie projekt umowy 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 6. Wykaz potwierdzający ilość wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w ciągu ostatnich trzech lat zamówień na żywienie dzieci i młodzieży bądź żywienie zbiorowe a w przypadku, gdy okres działalności jest krótszy - w tym okresie wraz z dokumentami potwierdzającymi, że te usługi zostały wykonane należycie. 7. Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje środkiem transportu przystosowanym do przewozu tego typu przedmiotu zamówienia. 8. Aktualne zezwolenie- decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego, która mówi o tym, że firma spełnia wymagania higieniczno - sanitarne do prowadzenia żywienia zbiorowego 9. Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego na przewóz posiłków w termosach. Zamawiający dopuszcza zaświadczenie wydane przez PPIS o pozytywnym przejściu kontrolnym pojazdów przewożących posiłki..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełniania tych warunków będzie dokonywana na podstawie przedłożonych dokumentów według formuły -spełnia - nie spełnia..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.swidwin.gmina.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zainteresowani Wykonawcy mogą uzyskać SIWZ w godz. od 8:00- 14:00- dni robocze w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej ul. Kościuszki 15, 78-300 Świdwin..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.09.2009 godzina 08:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Świdwinie, ul. Kościuszki 15, 78-300 Świdwin.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z ŚWIDWINA
- ZP/19/2024 Dostawa części zamiennych, akumulatorów, chemii samochodowej oraz ogumienia do pojazdów mechanicznych
- Budowa placu zabaw na Osiedlu Wojskowym w Świdwinie.
- Przebudowa (modernizacja) istniejącej oczyszczalni ścieków z lokalizacją na działce nr 9/105 położonej w miejscowości Klępczewo, gmina Świdwin
więcej: przetargi w Świdwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 57 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie
- Usługa przygotowania i dostarczania obiadów dla uczniów do Zespołu Szkół Specjalnych w roku szkolnym 2024/2025.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 19 WE WROCŁAWIU
- Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania zestawów obiadowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 16 im. Kornela Makuszyńskiego w Legnicy.
- Prowadzenie stołówki w Szkole Podstawowej w Tenczynie
- Usługi restauracyjne na rzecz dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 6 im. Józefa Mackiewicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.