eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WrzosowoPrzetarg nieograniczony na zakup i dostawy mięsa wołowego, mięsa wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno- wędliniarskich.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-31

Wrzosowo: Przetarg nieograniczony na zakup i dostawy mięsa wołowego, mięsa wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno- wędliniarskich.
Numer ogłoszenia: 277352 - 2012; data zamieszczenia: 31.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Włościbórz, 78-114 Wrzosowo, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 819 22, faks 0-94 35 819 63.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: dpswlosciborz.finn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na zakup i dostawy mięsa wołowego, mięsa wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno- wędliniarskich..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa wołowego,mięsa wieprzowego i drobiowego, podrobów jadalnych, produktów mięsno- wędliniarskich. CPV -15113000-3,15112100-7,15131400-9,15131310-1 od dnia określonego w umowie do dnia 31.12.2012r Przedmiot zamówienia przedstawia załącznik Nr 6 do SIWZ -Formularz cenowy Przedmiot zamówienia 1.Golonka wieprzowa mała przednia ( do galarety)CPV 15113000-3 -40 KG 2.Boczek świeży bez żeberek i skóry kl.1 CPW 15113000-3-45 KG 3.Szynka wieprzowa bez skóry i kości bez tłuszczu kl.1 CPV15113000-3-150 KG 4.Łopatka wieprzowa bez kości i skóry i tłuszczu kl.1 CPV 15113000-3-800 KG 5.Żeberka paski wieprzowe kl.1 CPV15113000-3 -100KG 6.Karkówka b/k wieprzowa kl.1 CPV15113000-3 -250 KG 7.Kości wędzone z karkówki i schabu kl.1 CPV15113000-3-10KG 8.Schab z kością wieprzowy bez tłuszczu kl.1 CPV15113000-3-250KG 9.Nogi wieprzowe przednie (do galarety) CPV 15113000-3-30KG 10.Flaki parzone krojone wołowe suche CPV15131400-9-100 KG 11.Pierś z kurczaka filet kl.1 CPV 15112100-7-250KG 12.Kurczak cały kl.1 CPV 15112100-7-800KG 13.Udka drobiowe bez kręgosłupa i kupra (nie ćwiartka tylna) CPV15112100-7-100KG 14.Porcje rosołowe z kurczaka CPV 15112100-7 -400KG 15.Porcje rosołowe z indyka pełna z kuperkiem CPV15112100-7-40KG 16.Wątróbka z indyka CPV15112300-9-50KG 17.Żołądki drobiowe CPV15100000-9-20KG 18.Pieczeń rzymska CPV15131000-5-60KG 19.Szynka wędzona wieprzowa kl.1 CPV 15131210-0-80KG 20.Szynka z indyka prasowana kl.1CPV15131135-0-50KG 21.Baleron wędzony kl.1 CPV15131400-9-30KG 22.Ogonówka złota kl.1 CPV 15131400-9-60KG 23.Wędzonka wieprzowa krotoszyńska kl.1 CPV15131400-9-30KG 24.Polędwica wieprzowa sopocka kl.1 CPV 15131400-9-40KG 25.Szynka z piersi kurczaka CPV15131500-0-40KG 26.Kiełbasa wędzona podsuszana żywiecka kl.1 CPV15131400-9-30KG 27.Kiełbasa wieprzowa krakowska parzona CPV15131400-9-30KG 28.Kiełbasa wieprzowa wiejska podsuszana CPV15131400-9-40KG 29.Kiełbasa wieprzowa parzona biała kl.1(a 100g) CPV15131400-9-200KG 30.Kiełbasa wieprzowa cienka jarmarczna(a 100g) kl.1CPV15131400-9-50KG 31.Kiełbasa wieprzowa cienka ogniskowa (a 100g) CPV15131400-9-40KG 32.Parówki drobiowe kl.I (a 100g) CPV15131500-0-100KG 33.Boczek wieprzowy rolowany faszerowany CPV15131400-9-30KG 34.Boczek wieprzowy pieczony extra, parzony kl.1 CPV 15131400-9-40KG 35.Pasztet borowikowy kl.1CPV15131310-1-40KG 36.Pasztetowa podwędzana CPV15131310-1-40KG 37.Metka łososiowaCPV15131310-1-30KG 38.Kaszanka jęczmienna(a 100g)CPV15131134-3-60KG 39.Salceson ozorkowy CPV15131310-1-100KG 40.Salceson włoski CPV15131310-1-100KG 41.Szynkówka CPV15131410-2-30KG 42.Przysmak w konserwie CPV15131000-5-30KG 43.Szynka tyrolska CPV15131410-2-60KG 44.Rolada drobiowa kl.1CPV15131500-0-60KG 45.Polska pieczona cienkaCPV15131400-9-100KG 46.Parówki z indyka kl.I(a 100g)CPV15131500-0-100KG..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.21.00 - Świeży drób 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie na zasadzie spełnienia lub nie spełnienia. Zamawiający informuje,że warunek posiadania uprawnień jest spełniony. Wykonawca składa oświadczenie zgodne z załacznikiem Nr2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie posiadania wiedzy i doświadczenia Zamawijący informuje, że wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załącznikiem Nr2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunków dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym do wykonywania zamówienia Zamawiący informuje, że składa oświadczenie o pełnieniu warunków zgodnie z załącznikiem Nr 2 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunków dysponowania osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia zamawiający informuje, że Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załącznikem Nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie warunku sytuacji ekonomicznej i finansowej Zamawiający informuje,że Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków zgodnie z załącznikem Nr 2do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

załącznik Nr 1- FORMULARZ OFERTY załącznik Nr 2- OŚWIADCZENIE Wykonawcy załącznik Nr 3- OŚWIADCZENIE Wykonawcy zasady i procedury spełniające wymagania higieniczne) załącznik Nr 4- PEŁNOMOCNICTWO. załącznik Nr 6 - FORMULARZ CENOWY

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswlosciborz.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej we Włościborzu, Włościbórz 1, 78-114 Wrzosowo.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.08.2012 godzina 10:15, miejsce: Dom POmocy Społecznej we Włościborzu, Włościbórz 1, 78-114 Wrzosowo- sekretariat I piętro.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.