Ogłoszenie z dnia 2008-10-20
Tarnów: Dostawy mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 275199 - 2008; data zamieszczenia: 20.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Tarnowie , ul. St. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 623-51-00 wew. 231, fax. 014 6215677.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego są dostawy mięsa i wędlin sklasyfikowanych w grupie CPV 151 w szacunkowych ilościach (ilości za cały okres obowiązywania umowy): Grupa I - WĘDLINY WIEPRZOWE Baleron wieprzowy 15 kg Boczek mielony 2650 kg Kiełbasa parówki grube 1300 kg Kiełbasa krakowska 500 kg Kiełbasa lenczowa 2500 kg Kiełbasa martadela 2200 kg Kiełbasa toruńska 1400 kg Kiełbasa tuchowska, chmielnicka (lub inna regionalna) 1300 kg Kiełbasa zwyczajna 4300 kg Kiełbasa żywiecka 400 kg Parówki wieprzowe cienkie 1200 kg Pasztetowa wieprzowa 1350 kg Pieczeń wiedeńska 850 kg Pieczeń rzymska 1200 kg Salceson wieprzowy 350 kg Szynka gotowana wieprzowa 10 kg Szynka pieczona wieprzowa 15 kg Szynka tyrolska 2100 kg Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Dostawca zapewni widoczne zróżnicowanie jelit według asortymentów i opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności. Grupa II - WĘDLINY DROBIOWE Baleron drobiowy 320 kg Filet prasowany drobiowy 280 kg Kiełbasa galicyjska 400 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 300 kg Parówki drobiowe 260 kg Polędwica kanadyjska drobiowa 230 kg Polędwica z indyka 220 kg Szynka drobiowa 450 kg Szynka śniadaniowa drobiowa 200 kg Szynka złotopolska drobiowa 230 kg Szynka z indyka 200 kg Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Dostawca zapewni widoczne zróżnicowanie jelit według asortymentów i opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności. Grupa III - MIĘSO WOŁOWE I WIEPRZOWE W STANIE ŚWIEŻYM Łopatka wieprzowa z kością 1700 kg Mięso gulaszowe wołowe I gat. 3700 kg Pieczeń wołowa 550 kg Termin przydatności do spożycia mięs nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Grupa IV - MIĘSO DROBIOWE W STANIE ŚWIEŻYM Ćwiartka tylna drobiowa 3600 kg Mięso filet drobiowy 450 kg Termin przydatności do spożycia mięs nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom. Wybrany Wykonawca nie później niż z dniem podpisania umowy określi pisemnie maksymalna temperaturę przewozu dostarczanych mięs i wędlin..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: a) Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: - grupa I - Wędliny wieprzowe - 3 000 zł (słownie: trzy tysiące zł 00/100) - grupa II - Wędliny drobiowe - 650 zł (słownie: sześćset pięćdziesiąt zł 00/100) - grupa III - Mięso wołowe i wieprzowe w stanie świeżym - 1 200 zł (słownie: jeden tysiąc dwieście zł 00/100) - grupa IV - Mięso drobiowe w stanie świeżym- 600 zł (słownie: sześćset zł 00/100)III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się dostawców zgodnie z art. 24 Pzp. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie przedłożonych dokumentów i oświadczeń (spełnia-nie spełnia ).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) forma dokumentów Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów lub kserokopii. Dokumenty złożone w formie kserokopii muszą być opatrzone klauzulą ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM i podpisem osoby uprawnionej do reprezentacji Dostawcy lub pełnomocnika. Wskazane jest ponadto umieszczenie obok daty. b) Dostawca ubiegający się o zamówienie publiczne winien złożyć wymagane, niżej wymienione dokumenty 1) druk Formularz ofertowy sporządzony wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego (zał. nr 1 do SIWZ). 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (zał. nr 2 do SIWZ). W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, właściwe dokumenty muszą być złożone przez każdy podmiot..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Tarnowie, ul. Konarskiego 2, 33-100 Tarnów.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.11.2008 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Tarnowie ul. Konarskiego 2.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wędliny wieprzowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron wieprzowy 15 kg Boczek mielony 2650 kg Kiełbasa parówki grube 1300 kg Kiełbasa krakowska 500 kg Kiełbasa lenczowa 2500 kg Kiełbasa martadela 2200 kg Kiełbasa toruńska 1400 kg Kiełbasa tuchowska, chmielnicka (lub inna regionalna) 1300 kg Kiełbasa zwyczajna 4300 kg Kiełbasa żywiecka 400 kg Parówki wieprzowe cienkie 1200 kg Pasztetowa wieprzowa 1350 kg Pieczeń wiedeńska 850 kg Pieczeń rzymska 1200 kg Salceson wieprzowy 350 kg Szynka gotowana wieprzowa 10 kg Szynka pieczona wieprzowa 15 kg Szynka tyrolska 2100 kg Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Dostawca zapewni widoczne zróżnicowanie jelit według asortymentów i opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny drobiowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron drobiowy 320 kg Filet prasowany drobiowy 280 kg Kiełbasa galicyjska 400 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 300 kg Parówki drobiowe 260 kg Polędwica kanadyjska drobiowa 230 kg Polędwica z indyka 220 kg Szynka drobiowa 450 kg Szynka śniadaniowa drobiowa 200 kg Szynka złotopolska drobiowa 230 kg Szynka z indyka 200 kg Termin przydatności do spożycia wędlin nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Dostawca zapewni widoczne zróżnicowanie jelit według asortymentów i opisanie wędlin zgodnie z dostarczanym asortymentem oraz datami ważności..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso wołowe i wieprzowe w stanie świeżym.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka wieprzowa z kością 1700 kg Mięso gulaszowe wołowe I gat. 3700 kg Pieczeń wołowa 550 kg Termin przydatności do spożycia mięs nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso drobiowe w stanie świeżym.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ćwiartka tylna drobiowa 3600 kg Mięso filet drobiowy 450 kg Termin przydatności do spożycia mięs nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z TARNOWA
- Bieżące utrzymanie, konserwacja, naprawa i modernizacja urządzeń i oprogramowania ITS na terenie miasta Tarnowa
- Dostawa produktów ogólnospożywczych do budynku Centrum Rehabilitacji Społecznej i Zawodowej - Zakład Aktywności Zawodowej "Słoneczne Wzgórze"
- Zagospodarowanie terenów zielonych na os. Chyszów w Tarnowie - Zielone płuca Tarnowa
- Dostawa drobnego sprzętu i wyposażenia medycznego dla Akademii Tarnowskiej - etap I
- Sukcesywny zakup kruszyw drogowych dla potrzeb Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej Sp. z o.o. w Tarnowie w 2026 r.
- Zmiana sposobu ogrzewania, budowa instalacji gazowej oraz remont instalacji elektrycznej w budynku mieszkalnym przy ul. Spytki 1A w Tarnowie
więcej: przetargi w Tarnowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa mięsa i kości oraz wędlin dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2026 roku (powtórzone)
- Sukcesywna dostawa mięsa i kości oraz wędlin dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2026 roku
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych -7 części (P80Gdańsk)
- Dostawy żywności na potrzeby jednostek oraz komórek organizacyjnych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej we Wrocławiu - z podziałem na zadania.
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





