eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siedlce › Sukcesywne dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Siedlcach

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-13

Siedlce: Sukcesywne dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Siedlcach
Numer ogłoszenia: 272121 - 2013; data zamieszczenia: 13.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 240169 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Piłsudskiego 47, 08-110 Siedlce, woj. mazowieckie, tel. 25 6445231, faks 25 6322944.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Siedlcach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Siedlcach przez okres jednego roku. 2.Szczegółowy zakres zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SIWZ. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w Istotnych Postanowieniach Umowy. 3.Wymagania dotyczące sposobu realizacji przedmiotu zamówienia: 1)Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego w Siedlcach, ul. Piłsudskiego 47 pod magazyn żywnościowy. 2)Wykonawca zapewni specjalistyczny środek transportu przystosowany do przewozu mięs i wędlin. 4.Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: 1)Dostarczane mięsa i wędliny będą wytworzone, zapakowane, oznakowane i dostarczone5 zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, 2)Dostarczane mięsa i wędliny spełniać będą normy GHP, GMP oraz HACCP, 3)Dostarczane mięsa i wędliny winny być kl./gat. I ( mięso wołowe kl. II), zgodnie z Polską Normą, 4)Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. 5.Cechy dyskwalifikujące wspólnie dla mięsa: Obce zapachy i naloty, oślizgłość, nienaturalna barwa, występowanie gruczołów, fragmentów kości błon, ścięgien, powięzi, skór, krwi, ślady zamrażania i rozmrażania. W przypadku mięsa wołowego kl. II nadmierna ilość tłuszczu /powyżej 20 % ogółem/ oraz występowanie tłuszczu zewnętrznego i śródtkankowego o grubości powyżej 2 mm, rozdrobnienie do kawałków mniejszych jak 3x3 cm. 6.Cechy dyskwalifikujące wspólnie dla wędlin: Obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni powstałe w wyniku kontaktu z innym asortymentem oraz zawilgocenie powierzchni , objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp. 7.Wymagania w zakresie opakowań: Pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste , bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Zamawiający zwróci każdorazowo wykonawcy pojemniki pochodzące z poprzedniej dostawy.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: zadanie I

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Masarnia Ubojnia Zemat Zdzisław Trościańczyk i S-ka Spółka Jawna, ul. Łąkowa 1, 21-310 Wohyń, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 51000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 52099,50

  • Oferta z najniższą ceną: 52099,50 / Oferta z najwyższą ceną: 65302,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie II

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS Sp. z o. o., Potoczyzna 33a, 19-100 Mońki, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 83000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 77768,00

  • Oferta z najniższą ceną: 77768,00 / Oferta z najwyższą ceną: 96600,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie III

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 13.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Mięsnego KBS, Potoczyzna 33a, 19-100 Mońki, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 258000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 356304,00

  • Oferta z najniższą ceną: 356304,00 / Oferta z najwyższą ceną: 477740,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.