eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MagnuszewDostawa gorących posiłków

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-13

Magnuszew: Dostawa gorących posiłków
Numer ogłoszenia: 271497 - 2013; data zamieszczenia: 13.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Dostawy

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Magnuszew, ul. Saperów 24, 26-910 Magnuszew, woj. mazowieckie, tel. 48 6217105, faks 48 6217025 , strona internetowa magnuszew.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa gorących posiłków.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup z dostawą gorących posiłków jednodaniowych dostarczanych w naczyniach jednorazowych, 3 razy w tygodniu zupa z wkładką i 2 razy w tygodniu drugie danie wg określonej gramatury z uwzględnieniem dziewięciu posiłków, które wejdą do miesięcznego jadłospisu opisanego poniżej. Dostawa gorących posiłków do czterech szkół na terenie gminy Magnuszew : Mniszewie , Rozniszewie, Chmielewie i Przydworzycach w ilości 41.250 szt.w okresie od 02.01.2014-30.05.2014r oraz 15.09.2014 - 31.12.2014. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: 1. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie z wszystkimi wymaganiami zamawiającego wskazanymi w opisie i umowie, 2. Dowóz na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamiany ilości zamawianych posiłków. Zamawiający będzie informował o zmianach ilości dziennych posiłków Wykonawców telefonicznie lub faksem. Podana ilość posiłków 41.250szt jest ilością szacunkową w okresie określonym wyżej i może ulec zmianie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwać żadne roszczenia wobec Zamawiającego. W okresie trwania umowy zamawiający zastrzega sobie również możliwość nie zamawiania posiłków w określonych dniach i miesiącach bez podania przyczyny o czym poinformuje Wykonawcę z 3 dniowym wyprzedzeniem, a w razie sytuacji nadzwyczajnych nadzwyczajnych wyprzedzeniem 1-dniowym. 4. Zamówieniem jest dostawa gorących posiłków jednodaniowych , gramatura i kalkulacja wg podanych poniżej 9 przykładów do jadłospisu. 5. Posiłki o których mowa wyżej będą przyrządzane ze świeżych produktów (wyklucza się posiłki z papierka lub puszki) bez potraw tłustych, smażonych, ciężko strawnych potraw, a także potraw kwaśnych, bardzo słonych. Nie należy używać ostrych przypraw i octu, ale naturalnych (np. pietruszka, koper, cytryna). 6. Ponadto wykonawca przy sporządzaniu jadłospisu musi wykonać i przestrzegać: - program miesięcznego żywienia sporządzony przez Wykonawcę i zatwierdzony przez GOPS w którym musi być: - zupa z chlebem 3 x w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek), plus wkładka jarska typu pierogi, pyzy, kopytka, naleśniki, placki ziemniaczane - wkładka inna niż kiełbasa, sporadycznie dopuszcza się parówkę - 300ml + 50g chleb + 100g wkładka - zupa na wywarach mięsnych nie z proszku - zupę i makaron dostarczać oddzielnie - danie mięsne bądź ryba, ziemniaki, surówki lub jarzyny 2 x w tygodniu (wtorek, czwartek) - 60g + 150g+ 100g - posiłki przygotowane ze świeżych produktów, surowców, warzyw 7. Zamawiąjący wymaga aby dostarczane posiłki posiadały podaną poniżej gramaturę po ugotowaniu, 8. Wykonawca będzie świadczyć usługę:1 - zgodnie z zachowaniem przepisów bhp i Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy. Posiłki powinny być przygotowane wg. wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia, - przewożenie posiłków samochodem do tego przystosowanym (posiadającym książkę kontroli sanitarnej) i w termosach przeznaczonych do wymienionego celu, - dostawa posiłków wraz z naczyniami jednorazowymi i sztućcami w godzinach: Szkoły Podstawowej w Rozniszewie - godz.09:50, Publiczne Gimnazjum w Mniszewie -godz.10:00, Szkoły Podstawowej w Chmielewie - godz.10:10, Szkoły Podstawowej w Przydworzycach - godz.10:30, - posiłki muszą być dostarczone w naczyniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz o właściwościach pozwalających na utrzymanie temperatury posiłków, 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: - zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym przy czym legalizowaną wagę zapewni Wykonawca na każde żądanie Zamawiajacego, - podtrzymywania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków zupy 75 °+-3° C - danie mięsne i jarskie 65 °+- 3° C 9 wybranych posiłków które znajdą się w karcie miesięcznych dań a wg której zaleca się ustalić cenę posiłku: 1. kotlet mielony (60g) + ziemniaki (150g) + fasolka szparagowa (100g) 2. krupnik (300ml) składniki: wywar mięsno-warzywny, kasza, ziemniaki, przyprawy + świeży chleb (50g) + makaron z serem (100g) 3. pieczeń wieprzowa (60g) + kasza gryczana (150g) + surówka z kiszonego ogórka (100g) 4. zupa ogórkowa (300ml) składniki: wywar mięsno-warzywny, śmietana, ziemniaki, ogórki, mąka, przyprawy + kanapka z żółtym serem (100g) 5. zupa jarzynowa zabielana 300ml składniki: wywar mięsny, warzywa świeże, przyprawy, śmietana + chleb 50g + kapusta z grochem (100g) (niekwaśna) 6. gulasz wieprzowy 60g + kasza jęczmienna 150g + surówka z kapusty 100g niekwaśna 7. zupa pomidorowa z ryżem 300ml (składniki: wywar mięsno-warzywny, ryż, koncentrat pomidorowy, przyprawy, śmietana), parówka z pieczywem 50g +50g 8. filet z kurczaka 60g + ziemniaki 150g + marchwka gotowana 100g 9. zupa grochowa (300ml) składniki: wywar mięsno-warzywny (wędzonka), groch, przyprawy + świeży chleb 50g+ jabłko w cieście (100g).

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.20.00 - Usługi dostarczania posiłków do przedsiębiorstw transportowych 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    Efektywne wydatkowanie środków finansowych, co oznacza, że posiłki muszą być odpowiedniej jakości tj.smaczne, gorące, w całości spożyte. Nie celowym byłoby zlecenie świadczenia realizacji zakupu posiłków przez Wykonawcę z odległego rejonu i niesprawdzone pod względem jakości posiłków. Niejednokrotne próby podpisania umowy z innym wykonawcą kończyły się niezjadaniem posiłków a więc marnowaniem żywności a tym samym marnowaniem pieniędzy przy czym cel dożywiania był niezrealizowany.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • Przedsiębiorstwo Handlowo Gastronomiczne Zajazd na Winiarach, Jadwiga Śmietanka, Warka, Turystyczna 3, 05-660 Warka, kraj/woj. mazowieckie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.