Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-07-11
Jedlnia-Letnisko: Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gm. Jedlnia-Letnisko - 2013
Numer ogłoszenia: 270410 - 2013; data zamieszczenia: 11.07.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Radomska 43, 26-630 Jedlnia-Letnisko, woj. mazowieckie, tel. 48 3848475, faks 48 3838470,222.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa gorących posiłków do szkół na terenie gm. Jedlnia-Letnisko - 2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jedlnia Letnisko polegające na przygotowaniu i dostawie własnym transportem /odpowiadającym normom jakie musi spełniać samochód do przewozu żywności/ gorącego posiłku min. 650 kcal. tj 2 razy w tygodniu zupa 500 ml + wkładka 100 gram (mięso ) + pieczywo 100 gram, 3 razy tygodniu drugie danie 500 gram o kaloryczności min. 650 kcal. do następujących szkół: - Publiczna Szkoła Podstawowa w Jedlni Letnisko /liczba dzieci/ - 45 - Publiczne Gimnazjum w Jedlni Letnisko -/- - 30 - Publiczna Szkoła Podstawowa w Słupicy -/- - 30 Niżej wymienione szkoły nie posiadają stołówek i zachodzi konieczność podawania posiłków w naczyniach jednorazowych: - Zespół Szkół Ogólnokształcących w Myśliszewicach -/- - 75 - Zespół Szkół Ogólnokształcących w Natolinie -/- - 30 - Publiczna Szkoła Podstawowa w Gzowicach -/- - 10 Codzienne przygotowanie i dowiezienie posiłków dla - 220 uczniów w szkołach na terenie gminy Jedlnia letnisko które będą opłacane przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Jedlni Letnisko. Dostawa gorących posiłków do szkół będzie się odbywać w godzinach rannych, nie później niż do godz. - 11°° , z wyłączeniem dni wolnych od nauki. Podanie cotygodniowego jadłospisu wraz z podaniem kalorii w/g umowy § 1 do wiadomości Dyrektorom Szkół na cztery dni wcześniej..
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Przedmiot zamówień uzupełniających obejmuje dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Jedlnia Letnisko polegające na przygotowaniu i dostawie własnym transportem /odpowiadającym normom jakie musi spełniać samochód do przewozu żywności/ gorącego posiłku min.650 kcal. tj 2 razy w tygodniu zupa 500 ml + wkładka 100 gram (mięso ) + pieczywo 100 gram, 3 razy tygodniu drugie danie 500 gram o kaloryczności min. 650 kcal. - ilość posiłków zależna będzie od ilości dzieci dodatkowych podlegających dożywianiu
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 09.09.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: 3000 zł
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
ocena na podstawie oświadczenia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w celu spełnienia tego warunku Wykonawca musi wykazać, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat dostawy w tym zakresie - dożywianie zbiorowe dla minimum trzech placówek/, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem dostawą stanowiącym przedmiot zamówienia. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. Ocena warunku na podstawie dokumentów potwierdzających spełnienie warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
w celu spełnienia tego warunku Wykonawca musi wykazać, że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tzn. dysponują niezbędnymi do wykonania zamówienia pojazdami - min. 2 - przystosowanymi do przewozu żywności oraz dysponują stanowiskiem do mycia naczyń transportowych. Wykonawcy, którzy ubiegają się wspólnie o udzielenie zamówienia w/w warunek mogą spełniać łącznie. Ocena warunku na podstawie dokumentów potwierdzających spełnienie warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
na podstawie oświadczenia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jedlnia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Ul. Radomska 43; 26-630 Jedlnia-Letnisko..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Ul. Radomska 43; 26-630 Jedlnia-Letnisko przy Urzędzie Gminy w Jedlni-Letnisko - Biuro Obsługi Mieszkańca.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI JEDLNIA-LETNISKO
więcej: przetargi JEDLNIA-LETNISKO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa restauracyjna oraz usługa hotelowa dla gości w związku z organizowanym seminarium "Intergenerational Pedagogies of Remembrance: Arts, Curatorship and Youth Participation" w IFA WN
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w internacie IV Liceum Ogólnokształcącego w Rzeszowie
- "Sukcesywne świadczenie usługi cateringu w ramach projektu "Zdolni z Pomorza - lato z AWFiS" edycja 2025"
- Organizacja wyjazdu, w tym warsztatów dla rodzin objętych projektem pn. "Zielony Parasol"
- Świadczenie kompleksowej usługi cateringu dla uczestników szkoleń centralnych
- Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Lublinie
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.