eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BielawyDostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-08-13

Bielawy: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 270098 - 2014; data zamieszczenia: 13.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z możliwością podzielenia dostaw na części: Różne produkty spożywcze Przetworzone warzywa i przetworzone owoce Jajka Warzywa Owoce - wyszczególnione w odpowiednich formularzach cenowych - załączniki od nr 2 do nr 6 do Siwz. Cukier op. 1kg - kg 2700, Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, typ 500 op. 1 kg - kg 1300, Mąka ziemniaczana op.1kg - kg 30, Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg - kg 400, Kasza jęczmienna wiejska, średnia, op. 5 kg - kg 264, Kasza gryczana op. 1 kg - kg 68, Kasza manna op. 1 kg - kg 146, Ryż biały długoziarnisty, op. 1 kg - kg 369, Pieprz ziołowy op. 30 g - kg 0,5, Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy op. 30g - kg 7, Pieprz czarny ziarnisty, cały op.16 g - kg 1,4, Kwasek cytrynowy op. 20 g - kg 1, Liść laurowy op.7g - kg 0,5, Majeranek otarty op.120 g - kg 4, Przyprawa do potraw typu kucharek, op. 1 kg - kg 80, Przyprawa do potraw typu magii op. 5 l - l 70, Barszcz biały w płynie, op. 480 ml - l 60, Rozpuszczalna kawa zbożowa op. 150 g - kg 35, Groch połówki op. 5 kg - kg 40, Fasola Jaś średni op. 5 kg - kg 200, Ocet spirytusowy 10% op.1 l - l 60, Olej uniwersalny z pierwszego tłoczenia filtrowany na zimno 5 l.-l 410, Musztarda sarepska op.1-10 kg -kg 150, Syrop owocowy o smaku malinowym, op. 5 l - l 170, Makaron kolanka, świderki, nitki op. 5 kg - kg 1100, Wafelki kakaowe w czekoladzie op. 40 g - kg 40, Herbata granulowana indyjska op. 80 g - kg 150, Płatki kukurydziane op. 2,5 kg - kg 130, Płatki owsiane op.400 g - kg 190, Płatki jęczmienne błyskawiczne op. 400 g - kg 170. Groszek konserwowy op. 400 g netto - kg 120, Kukurydza konserwowa op. 340 g netto - kg 35, Chrzan tarty op. 170 g. - kg 20, Majonez op. 1-10 kg - kg 130, Ketchup mający w zawartości przynajmniej 160 g pomidora w 100 g ketchupu, łagodny i pikantny op. 1-10 kg - kg 150, Ćwikła z chrzanem 350 g - kg 20, Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów op. 900 g - kg 240, Budyń czekoladowy, waniliowy op. 40 g - kg 40, Kisiel truskawkowy op. 38 g - kg 40, Proszek do pieczenia op. 30 g - kg 3, Herbatniki zwykłe typu petit-beaure op. 100 g - kg 300, Chrupki kukurydziane op. 80 g - kg 150, Czekolada mleczna op. 100 g - kg 20, Kakao ciemne op. 200 g netto - kg 30, Cukier waniliowy op. 16 g - kg 1,4, Papryka mielona, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka op. 100-500 g - kg 1, Rodzynki op. 100 g - kg 7, Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska op. 400 g netto - kg 150, Konserwa rybna - szprot w pomidorach, op. 170 g netto - kg 180, Konserwa rybna w oleju- szprot op. 170 g netto - kg 60, Paprykarz szczeciński op. 310 g netto - kg 50, Konserwa - pasztet drobiowy op. 290 g netto - kg 70, Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 - kg 70, Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g - kg 35, Mak suchy niebieski op.1 kg - kg 10, Mix aromatów do ciasta op. 50 fiolek x 4,5 g - l 1,50, Ziele angielskie op. 15 g - kg 1, Żelatyna spożywcza op. 45 g - kg 3, Cukier puder op. 0,5 kg - kg 4,5, Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % op. 250 g - kg 210, Papryka konserwowa waga 660 g netto - kg 100, Sałatka szwedzka waga 880 g netto - kg 200, Sałatka łowicka lub równoważna, waga 450 g netto - kg 200, Szczaw konserwowy waga 320 ml netto - kg 20, Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony waga 1 kg netto - kg 610, Powidła śliwkowe lub marmolada waga 110 g netto - kg 25, Ogórek konserwowy waga 475 g netto - kg 450, Ogórek kiszony - beczka, waga 75 kg netto - kg 800, Kapusta kiszona - beczka, waga 110 kg netto - kg 900, Jajka - kg 1000, Ziemniaki, kształtne, sortowane - kg 11200, Marchew - kg 1200, Pietruszka - kg 350, Cebula - kg 750, Seler - kg 350, Por - kg 150, Buraczki czerwone - kg 920, Kapusta biała - kg 720, Kapusta pekińska - kg 100, Kapusta brukselka - kg 50, Pieczarki - kg 300, Sałata -kg 60, Rzodkiewka - kg 10, Papryka - kg 60, Kalafior - kg 150, Koper - kg 10, Czosnek - kg 8, Ogórek zielony - kg 1200, Fasola - kg 150, Pomidory - kg 800, Jabłka - kg 4600, Arbuzy sezonowo - kg 400, Truskawki sezonowo - kg 100, Rabarbar sezonowo - kg 70, Wiśnie sezonowo - kg 100.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających o wartości +/- 20% zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 365.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.lowicz.pl-Jednostki organizacyjne powiatu-Dom Pomocy Społecznej w Borówku-Przetergi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Borówek, im.Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek, im.Krystyny Bochenek.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.