Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-08-13
Bielawy: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 270098 - 2014; data zamieszczenia: 13.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Borówek" im. Krystyny Bochenek , Borówek 56, 99-423 Bielawy, woj. łódzkie, tel. 46 8392114, faks 46 8392114.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych z możliwością podzielenia dostaw na części: Różne produkty spożywcze Przetworzone warzywa i przetworzone owoce Jajka Warzywa Owoce - wyszczególnione w odpowiednich formularzach cenowych - załączniki od nr 2 do nr 6 do Siwz. Cukier op. 1kg - kg 2700, Mąka pszenna Szymanowska lub równoważna, typ 500 op. 1 kg - kg 1300, Mąka ziemniaczana op.1kg - kg 30, Sól warzona, jodowana, spożywcza op. 1kg - kg 400, Kasza jęczmienna wiejska, średnia, op. 5 kg - kg 264, Kasza gryczana op. 1 kg - kg 68, Kasza manna op. 1 kg - kg 146, Ryż biały długoziarnisty, op. 1 kg - kg 369, Pieprz ziołowy op. 30 g - kg 0,5, Pierz mielony czarny naturalny prawdziwy op. 30g - kg 7, Pieprz czarny ziarnisty, cały op.16 g - kg 1,4, Kwasek cytrynowy op. 20 g - kg 1, Liść laurowy op.7g - kg 0,5, Majeranek otarty op.120 g - kg 4, Przyprawa do potraw typu kucharek, op. 1 kg - kg 80, Przyprawa do potraw typu magii op. 5 l - l 70, Barszcz biały w płynie, op. 480 ml - l 60, Rozpuszczalna kawa zbożowa op. 150 g - kg 35, Groch połówki op. 5 kg - kg 40, Fasola Jaś średni op. 5 kg - kg 200, Ocet spirytusowy 10% op.1 l - l 60, Olej uniwersalny z pierwszego tłoczenia filtrowany na zimno 5 l.-l 410, Musztarda sarepska op.1-10 kg -kg 150, Syrop owocowy o smaku malinowym, op. 5 l - l 170, Makaron kolanka, świderki, nitki op. 5 kg - kg 1100, Wafelki kakaowe w czekoladzie op. 40 g - kg 40, Herbata granulowana indyjska op. 80 g - kg 150, Płatki kukurydziane op. 2,5 kg - kg 130, Płatki owsiane op.400 g - kg 190, Płatki jęczmienne błyskawiczne op. 400 g - kg 170. Groszek konserwowy op. 400 g netto - kg 120, Kukurydza konserwowa op. 340 g netto - kg 35, Chrzan tarty op. 170 g. - kg 20, Majonez op. 1-10 kg - kg 130, Ketchup mający w zawartości przynajmniej 160 g pomidora w 100 g ketchupu, łagodny i pikantny op. 1-10 kg - kg 150, Ćwikła z chrzanem 350 g - kg 20, Koncentrat pomidorowy 30% bez konserwantów op. 900 g - kg 240, Budyń czekoladowy, waniliowy op. 40 g - kg 40, Kisiel truskawkowy op. 38 g - kg 40, Proszek do pieczenia op. 30 g - kg 3, Herbatniki zwykłe typu petit-beaure op. 100 g - kg 300, Chrupki kukurydziane op. 80 g - kg 150, Czekolada mleczna op. 100 g - kg 20, Kakao ciemne op. 200 g netto - kg 30, Cukier waniliowy op. 16 g - kg 1,4, Papryka mielona, smak ostry, kolor czerwony, konsystencja sypka op. 100-500 g - kg 1, Rodzynki op. 100 g - kg 7, Konserwa turystyczna, stołowa, krakowska op. 400 g netto - kg 150, Konserwa rybna - szprot w pomidorach, op. 170 g netto - kg 180, Konserwa rybna w oleju- szprot op. 170 g netto - kg 60, Paprykarz szczeciński op. 310 g netto - kg 50, Konserwa - pasztet drobiowy op. 290 g netto - kg 70, Koncentrat owocowy - aronia, naturalny nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 - kg 70, Sok w proszku - czarna porzeczka, naturalny, nie słodzony, bez konserwantów, op. 100 g - kg 35, Mak suchy niebieski op.1 kg - kg 10, Mix aromatów do ciasta op. 50 fiolek x 4,5 g - l 1,50, Ziele angielskie op. 15 g - kg 1, Żelatyna spożywcza op. 45 g - kg 3, Cukier puder op. 0,5 kg - kg 4,5, Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % op. 250 g - kg 210, Papryka konserwowa waga 660 g netto - kg 100, Sałatka szwedzka waga 880 g netto - kg 200, Sałatka łowicka lub równoważna, waga 450 g netto - kg 200, Szczaw konserwowy waga 320 ml netto - kg 20, Dżem z czarnej porzeczki, truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, wieloowocowy niskosłodzony waga 1 kg netto - kg 610, Powidła śliwkowe lub marmolada waga 110 g netto - kg 25, Ogórek konserwowy waga 475 g netto - kg 450, Ogórek kiszony - beczka, waga 75 kg netto - kg 800, Kapusta kiszona - beczka, waga 110 kg netto - kg 900, Jajka - kg 1000, Ziemniaki, kształtne, sortowane - kg 11200, Marchew - kg 1200, Pietruszka - kg 350, Cebula - kg 750, Seler - kg 350, Por - kg 150, Buraczki czerwone - kg 920, Kapusta biała - kg 720, Kapusta pekińska - kg 100, Kapusta brukselka - kg 50, Pieczarki - kg 300, Sałata -kg 60, Rzodkiewka - kg 10, Papryka - kg 60, Kalafior - kg 150, Koper - kg 10, Czosnek - kg 8, Ogórek zielony - kg 1200, Fasola - kg 150, Pomidory - kg 800, Jabłka - kg 4600, Arbuzy sezonowo - kg 400, Truskawki sezonowo - kg 100, Rabarbar sezonowo - kg 70, Wiśnie sezonowo - kg 100.
II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających o wartości +/- 20% zamówienia podstawowego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 365.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Będzie pobierane oświadczenie od Wykonawcy o spełnieniu tego warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.lowicz.pl-Jednostki organizacyjne powiatu-Dom Pomocy Społecznej w Borówku-Przetergi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Borówek, im.Krystyny Bochenek, Borówek 56, 99-423 Bielawy.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Domu Pomocy Społecznej Borówek, im.Krystyny Bochenek.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2026 roku
- Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 10 w Piasecznie
- "Zakup i sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 w Kętach od 02.01.2026 r do 31.12.2026 r- artykuły spożywcze i mrożonki"
- Dostawa warzyw, owoców oraz jajek do stołówki SP nr 18 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Rzeszowie w 2026 r.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Połańcu - różne produkty spożywcze
- Dostawa artykułów spożywczych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Dobrem w 2026r.
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





