To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-07-25
Trzebiatów: Przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów
w placówkach szkolnych miasta i gminy Trzebiatów w okresie od 10.09.2012 r.
do końca roku szkolnego 2013/2014
Numer ogłoszenia: 269368 - 2012; data zamieszczenia: 25.07.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 204276 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Muzealna 5, 72-320 Trzebiatów, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-91 3873132, faks 0-91 3872013.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych miasta i gminy Trzebiatów w okresie od 10.09.2012 r. do końca roku szkolnego 2013/2014.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa własnym transportem i na własny koszt,w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów objętych przez Zamawiającego tą formą pomocy w placówkach szkolnych miasta i gminy Trzebiatów, w dniach nauki w roku szkolnym w okresie od 10.09.2012 r. do końca roku szkolnego 2013/2014. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia ilości ( + 30%, - 30 % ) zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykaz ilościowy zakwalifikowanych do obiadów uczniów z placówek szkolnych miasta i gminy Trzebiatów obejmuje następującą przeciętną ilość uczniów w jednym miesiącu:Publiczne Gimnazjum w Trzebiatowie - 35, Szkoła Podstawowa Nr 1 w Trzebiatowie - 40, Szkoła Podstawowa Nr 2 w Trzebiatowie - 65, Zespół Szkół z Oddziałami Integracyjnymi w Mrzeżynie - 19. Sposób i warunki korzystania z pomieszczeń szkoły i ich wyposażenia Wykonawca ustala we własnym zakresie z Dyrektorem danej jednostki. Posiłki powinny być wydawane w następujących godzinach: 11:15 do 15:00 Posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów oraz urozmaicone tj. w tygodniowym menu ( 5 dni ), posiłek nie może się powtarzać, a jednocześnie musi stanowić minimum trzy posiłki mięsne. Przedłożone dziesięciodniowe menu powinno zawierać gramaturę posiłków, ich wartość energetyczną oraz ilościową recepturę potraw wraz z kalkulacją kosztów produkcji. Transport posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów czasu i temperatury stosowanych podczas transportu potraw. Wykonawca będzie wytwarzał, dostarczał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Przez posiłek rozumie się : -porcję zupy spełniającą następujące minimalne warunki: -pojemność - 450 ml, - kaloryczność - ok. 300 kcal, - temperatura - w granicach 60-75 stopni Celsjusza.drugie danie spełniające następujące minimalne warunki : kaloryczność - ok. 700 kcal,- temperatura - w granicach 60- 75 stopni Celsjusza, kompot - w ilości 200 ml, chleb stosownie do potrzeb Łączna wartość energetyczna posiłku nie może być niższa niż 1050 kcal Posiłek należy wydawać z zastosowaniem odpowiednich naczyń jednorazowego użytku lub naczyń ceramicznych ( szklanych ) oraz sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm. ) Wykonawca ponosi także koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz usunięcia z terenu szkół wszelkich odpadów na własny koszt. Dodatkowe indywidualne zlecania, Zamawiający przekazywać będzie faksem lub telefonicznie, nie później niż 24 godziny przed ich wykonaniem..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.07.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- GASTRO TEAM Sp. z o.o., ul. Władysława IV 137, 75-350 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 369000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 310748,40
Oferta z najniższą ceną: 310748,40 / Oferta z najwyższą ceną: 736257,60
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Radziłów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla placówek opiekuńczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdańsku
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





