Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-12-14
Żurawica: Dostawa produktów żywnościowych dla Gimnazjum w Żurawicy
Numer ogłoszenia: 265777 - 2012; data zamieszczenia: 14.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół i Placówek Oświatowych w Żurawicy , ul. Marcina Króla 3, 37-710 Żurawica, woj. podkarpackie, tel. 16 6723840, faks 16 6723840.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych dla Gimnazjum w Żurawicy.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia obejmuje następujące części:Część I Pieczywo, Część II Warzywa i owoce, Część III Mrożonki i ryby, Część IV Mięso, Część V Wędliny
Część VI Nabiał, Część VII Słodycze, Część VIII Przyprawy, Część IX Przetwory
Część X Garmażerka, Część XI Wybory cukiernicze, Część XII Pozostałe suche i inne
Część XIII Makarony, Część XIV Jabłka
2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z podziałem na poszczególne części stanowi załącznik do specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
3. Umowa realizowana będzie zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego w oparciu o ceny jednostkowe zaproponowane przez Wykonawcę w ofercie najkorzystniejszej.
4. Celem przybliżenia szacunkowej wielkości zamówienia podajemy planowane ilości zamówienia.
Podane ilości są ilościami orientacyjnymi w skali roku.
Z tytułu niezrealizowania pozostałej części zamówienia Wykonawcy nie przysługują roszczenia finansowe oraz prawne.
5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego, co do jakości artykułów.
6. Zamawiający przewiduje również możliwość kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty.
7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia auditów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP.
8. Dostawy asortymentu odbywać się będą 5 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz. 6:30-10:00 na koszt i ryzyko Wykonawcy. W wyjątkowych sytuacjach mogą być zmienione godziny dostaw wynikające ze zmiany planu zajęć oraz mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu.
9. Zapłaty za sprzedany towar Zamawiający dokonywać będzie na podstawie faktur wystawianych przez Wykonawcę.
10. Wykonawca wystawia fakturę po każdorazowym wykonaniu dostawy.
11. Termin płatności ustalony przez strony wynosi 21 dni przelewem od daty otrzymania faktury od Wykonawcy..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających. Zamówienia uzupełniające polegać będą na dostawach produktów nie wymienionych w opisie przedmiotu zamówienia a wprowadzanych do menu sezonowo tj. między innymi owoce, lody itp.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.84.23.10 - Słodycze gotowane 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.88.10.00 - Przetwory spożywcze homogenizowane 15.85.10.00 - Produkty mączne 15.83.30.00 - Produkty cukrownicze 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.85.11.00 - Makaron niegotowany .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 21.06.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
a) spełniali wymagania w zakresie zachowania bezpieczeństwa żywności zgodne z ustawodawstwem polskim i unijnym; b) posiadają i dołączą do oferty stosowne dokumenty w formie decyzji lub świadczeń właściwych organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej dotyczące możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem niniejszego zamówienia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawcy muszą posiadać niezbędny potencjał techniczny do wykonania zamówienia, a w szczególności dysponować, co najmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów żywnościowych objętych niniejszym zamówieniem.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
- wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania zmian do niniejszej umowy, spowodowanych okolicznościami niezależnymi i niezawinionymi przez strony: a) zmniejszenia ilości wykonanej dostawy, w zakresie ilościowym i wartościowym; b) zmiany nazwy produktu (producenta) pod warunkiem zaoferowania produktów równoważnych, nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych produktów, przy jednoczesnym zachowaniu dotychczasowych lub niższych cen jednostkowych 1. Zmiana dostarczanego asortymentu może nastąpić w przypadku: a. zakończenia produkcji danej pozycji asortymentowej, b. zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu, c. niedostępności produktu na rynku powyżej 14 dni.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zurawica.pl/przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy
ul. Ojca Św. Jana Pawła II 1
37-710 Żurawica.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy
ul. Ojca Św. Jana Pawła II 1
37-710 Żurawica
pokój nr 3 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI ŻURAWICA
- Świadczenie usługi specjalistycznego prania odzieży i bielizny szpitalnej wraz z dzierżawą pościeli w ilości do 450 kompletów.
- "Termomodernizacja budynku nr 4 WPSP w Żurawicy" - etap II - montaż kolektorów słonecznych w zakresie określonym w opracowanej dokumentacji projektowo-kosztorysowej.
- "Wykonanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej termomodernizacji budynków nr 1,6,7,8,15 WPSP w Żurawicy"
więcej: przetargi ŻURAWICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 5 W LĘBORKU
- Zakup różnych artykułów żywnościowych dla Śląskiego Centrum Rehabilitacyjno - Uzdrowiskowego
- Sukcesywna dostawa mięsa i drobiu do stołówki Szkoły Podstawowej nr 51 im. Jana Pawła II w Lublinie w okresie od 01.09.2025 roku do 31.12.2026 roku
- Sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie oraz Oddziału Zamiejscowego w Kikitach - 2 postępowanie
- Sukcesywna dostawa owoców i warzyw do stołówki Szkoły Podstawowej nr 51 im. Jana Pawła II w Lublinie w okresie od 01.09.2025 roku do 31.12.2026 roku
- Dostawa artykułów spożywczych do kuchni Publicznego Przedszkola w Pielgrzymowicach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.