eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Przemyśl › SYSTEMATYCZNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W 2009 R

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-22

Przemyśl: SYSTEMATYCZNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W 2009 R
Numer ogłoszenia: 265674 - 2008; data zamieszczenia: 22.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Miejskie Nr 13 , ul. Kopernika 14, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 016 6782635, faks 016 6782635.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SYSTEMATYCZNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W 2009 R.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: PAKIET I MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB PAKIET II ARTYKUŁY NABIAŁOWE PAKIET III ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE PAKOWANE, MROŻONKI PAKIET IV PIECZYWO PAKIET V OWOCE, WARZYWA.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 15.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się dostawcy/wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust.1 pkt. 1-3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy; złożą wymagane i opisane w SIWZ oświadczenia i dokumenty..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Stosowne oświadczenie wynikające z treści art.44 oraz art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Aktualny wypis z rejestru handlowego właściwego terytorialnie Sądu Gospodarczego lub aktualny odpis zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; Oświadczenie o realizacji procedur dot. HACCP wg zasad Codex Alimentarius - zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. nr 171 poz. 1225), w tym: GHP i GMP. Zamawiający równocześnie zastrzega sobie prawo wglądu do opracowanych i wdrożonych procedur i przedsięwzięć. Wykaz osób upełnomocnionych do występowania w imieniu Oferenta oraz podejmowania w jego imieniu zobowiązań. Oświadczenie o zapoznaniu się z niniejszą Specyfikacją... i braku zastrzeżeń do zawartych w niej zapisów..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: brak własnej strony internetowej.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: 37-700 Przemyśl, ul. Kopernika 14 kancelaria Dyrektora.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.01.2009 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie zamawiajacego tj. 37-700 Przemyśl, ul. Kopernika 14 kancelaria Dyrektora.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy art. mięsnych, kiełbas, szynek, drobiu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ARTYKUŁY NABIAŁOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy mleka, masła, śmietany.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE PAKOWANE, MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy cukru, mąki, kasz, przypraw, mrożonek.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.40.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy chleba, bułek, drożdzówek.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: OWOCE, WARZYWA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawy ziemniaków, marchwi, pietruszki, cytrusów.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.