eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Białowieża › Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży.



Ogłoszenie z dnia 2013-07-08

Białowieża: Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży.
Numer ogłoszenia: 265620 - 2013; data zamieszczenia: 08.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Rokitnik", ul. Centura 2, 17-230 Białowieża, woj. podlaskie, tel. 085 6812424, 6812508, 6812792, faks 085 6812424 wew. 116.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Powiatowa Samorządowa Jednostka Organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży. Całość zamówienia składa sie z czterech części. Wykonawca może złożyć oferty częściowe to znaczy: na jedną, więcej lub na wszystkie części zamówienia. Część I. Wędliny wieprzowe. 1. Paszetetowa w/p - 200 kg. 2. Salceson biały w/p - 230 kg. 3. Kaszanka w/p - 170 kg. 4. Kiełbasa parówkowa w/p - 370 kg. 5. Kiełbasa krakowska parzona w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 90%) - 400 kg. 6. Baleron wędzony w/p - 100 kg. 7. Kiełbasa biała surowa w/p - 180 kg. 8. Parówki cienkie w/p - 400 kg. 9. Polędwica wędzona w/p - 30 kg. 10. Kiełbasa podwawelska w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 80%) - 50 kg. 11. Pasztet pieczony w/p - 270 kg. 12. Kiełbasa szynkowa w/p - 400 kg. 13. Szynka wędzona w/p - 80 kg. 14. Boczek wędzony bez żeberek w/p - 70 kg. 15. Szynka mielona w/p - 270 kg. 16. Kiełbasa toruńska w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 75%) - 100 kg. 17. Mielonka wieprzowa - 50 kg. 18. Mortadela w/p - 50 kg. 19. Kiełbasa zwyczajna w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 40%) - 100 kg. Część II. Wędliny drobiowe. 1. Szynka drobiowa mielona - 85 kg. 2. Pasztetowa drobiowa - 50 kg. 3. Polędwica drobiowa - 80 kg. 4. Kiełbasa drobiowa - 85 kg. 5. Szynka z indyka - 50 kg. Część III. Mięso drobiowe. 1. Kurczak świeży - 80 kg. 2. Udka z kurczaka świeże - 1350 kg. 3. Filet z kurczaka świeży - 200 kg. 4. Wątróbka drobiowa świeża - 170 kg. 5. Udziec z kością z indyka świeży - 50 kg. 6. Porcje rosołowe z kurczaka świeże - 50 kg. Część IV. Mięso wieprzowe, wołowe i podroby. 1. Smalec wieprzowy - 400 kg. 2. Jelita grube w/p - 250 m.b. 3. Jelita cienkie wieprzowe - 150 m.b. 4. Podgardle w/p - 170 kg. 5. Boczek surowy w/p bez żeberek - 110 kg. 6. Szynka w/p z kością bez skóry, słoniny i golonki - 300 kg. 7. Karkówka w/p z kością - 150 kg. 8. Karkówka w/p bez kości - 50 kg. 9. Koście w/p rurkowe - 600 kg. 10. Mięso drobne w/p klasa I - 780 kg. 11.Łopatka w/p z kością bez skóry, słoniny i golonki - 170 kg. 12. Łopatka w/p bez kości skóry, słoniny i golonki - 200 kg. 13. Szynka w/p bez kości, golonki, skóry i słoniny - 400 kg. 14. Golonka w/p z kością - 60 kg. 15. Schab w/p z kością - 400 kg. 16. Schab wieprzowy bez kości - 200 kg. 17. Biodrówka w/p z kością - 50 kg. 18. Głowy w/p - 120 kg. 19. Nogi w/p - 60 kg. 20. Wołowina bez kości klasa I - 50 kg..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.40.00 - Podroby .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Wędliny wieprzowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sokołów S.A., 08-300 Sokołów Podlaski, 08-300 Sokołów Podlaski, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 41526,03

  • Oferta z najniższą ceną: 41526,03 / Oferta z najwyższą ceną: 46761,27

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Wędliny drobiowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • AL BA Sp. J. POdlaskie Centrum Mięsne Żuraw i Gryko, 15-103 Białystok ul. 1 Armii Wojska Polskiego 2 d, 15-103 Białystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4096,05

  • Oferta z najniższą ceną: 4096,05 / Oferta z najwyższą ceną: 5624,86

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Mięso drobiowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sokołów S.A., 08-300 Sokołów Podlaskiul.Aleja 550-Lecia 1, 08-300 Sokołów Podlakski, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 12996,90

  • Oferta z najniższą ceną: 12996,90 / Oferta z najwyższą ceną: 14499,45

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Mieso wieprzowe, wołowe i podroby.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • AL BA Sp. J. POdlaskie Centrum Mięsne Żuraw i Gryko, 15-103 Białystok,ul.1 Armii Wojska Polskiego 2 d, 15-103 Białystok, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42152,38 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 40440,75

  • Oferta z najniższą ceną: 40440,75 / Oferta z najwyższą ceną: 48686,40

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z dnia 09.02.2004 r. Nr 19 poz. 177 z póżniejszymi zmianami) zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standartach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8. W przedmiotowym zamówieniu, wędliny, mięso i drób są produktami powszechnie dostępnymi o ustalonych standartach jakościowych, określonych w przedmiocie zamówienia a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 i jedynym kryterium jest cena.Wobec powyższego, udzielenie wyżej wymienionego zamówienia jest zgodne z przepisami ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, ponieważ ustawodawca w art. 70 dopuszcza możliwość zastosowania trybu zapytania o cenę przy dostawie powszechnie dostępnej, o określonych standartach jakościowych, jaką jest w tym przypadku dostawa wędlin, mięsa i drobiu.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.